הרחבת אגני כליה ומעי אקוגני - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בת 25 בהריון שני עם בן.
    ביצעתי סקירת מערכות ואקו לב עובר בשבוע 23 ויצא תקין.
    בשבוע 31 גילו הרחבת אגני כליה (8.4 בצד שמאל ו - 7.2 בצד ימין)
    בהמשך המעקב פעמיים לא ראו הרחבה ועוד פעם ראו הרחבה גבולית (7 בשני הצדדים)
    בשבוע 36 הגיעו תוצאות על הדבקה ראשונית ב - CMV. (בשבוע 31 תוצאות הבדיקות היו שליליות)
    לכן שלחו אותי לסקירת מערכות מכוונת CMV בשבוע 37.
    בבדיקה הכל היה תקין חוץ ממעי אקוגני דרגה 2 שנצפה לראשונה.
    לא ביצעתי עוד בדיקות בהריון.

אני משתגעת מדאגה. יש לעובר שני סימנים של פגיעה כרומוזומית!
    ראיתי שמשרד הבריאות מתייחס למעי אקוגני בין השבועות 18-24. מה המשמעות שרואים את המעי רק בשבוע 37?
    ואיך יתכן שלא ראו את הרחבת האגן והמעי האקוגני בסקירה שניה?

אני אשמח לקבל תשובה בהקדם כי יש לי תור לרופא רק עוד כמה ימים ואני משתגעת מדאגה!

תודה רבה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

דרך הפורום הייעוץ יהיה חלקי כי חסרים לי פרטים רבים במה שאת מוסרת בשאלתך.
    ולכן אענה בצורה יחסית כללית:
    1. שני הסמנים שאת מציינת הם קלים. 7 מ"מ אינה הרחבה ולא צריך להתייחס להרחבה שהייתה
    ונעלמה. מעי היפראקוגני, במיוחד בשבוע זה יכול לנבוע מעוד סיבות ולאו דווא מהווה סמן לפגיעה
    כרומוזומאלית.
    יחד עם זאת הדרך היחידה לשלול תסמונת כרומוזמאלית בוודאות היא דיקור מי שפיר. את
    צריכה לדון על זה עם הרופא שלך ואיני יכול דרך הפורום להמליץ לך האם לעשות או לא לעשות
    ומה האופציות בהתחשב בכך שאת בשבוע 37

2. לגבי ה - CMV, הוא יכול להיות סיבה למעי היפראקוגני, צריך לעבור את הבדיקות שלך ולראות
    מתי חלה ההדבקה וכך לייעץ לך לגבי מידת הסיכון לפגיעה עוברית והאם יש מקום לעשות
    משהו בהבט הזה של ה - CMV

3. יכול להיות שהמעי ההיפראקגוני לא היה קיים קודם.
    וכאמור, הרבה פעמים זה ממצא שקשה להגדירו היטב ויכול להיות וריאנט של הנורמה
    ולבי הרחבת אגני הכליות - 7 מ"מ זה תקין ולא הייתי מתייחס לזה כאל הרחבה

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה