טראומה אשמח לתובנות ועצות ולחוויות דומות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,
    עבר הרבה זמן מאז כתבתי כאן בפעם האחרונה.
    למי שלא זוכרת אספר שוב ילדתי לפני כשנה בקיסרי חירום אחרי הריון ארוך וסבוך. במהלך ההריון חליתי ב-CMV גיליתי את המחלה רק בשבוע 27 כאשר נדבקתי אי שם בין שבוע 12-16 . אחרי חמישה שבועות מורטי עצבים ומלאי דמעות עשיתי מי שפיר בשבוע 32 ואז גילינו שקטני לא נדבק.
    בשבוע 36 במסגרת בדיקת אולטראסאונד (שלדעתי היו רבות מדי בדיעבד) שנעשות כל הזמן למי שנדבקת כדי לוודא שאין פגיעה מהמחלה. אחד הרופאים שבדק אותי (נקרא לו ד"ר כסת"ח) אמר לי שהעובר מאוד קטן. ומילותיו המדויקות היו: "זה לא נראה כמו גמדות, אבל בגלל שאני לא יכול לפסול ב-100% אז אני אומר לך שהוא יהיה גמד".
    מהאמירה הזאת נשארתי מאוד מצולקת הרבה מעבר לצלקת הפיזית שנותרה לי בשל הקיסרי. הבן שלי באמת נולד קטן במשקל 2.510 ק"ג והיום בגיל שנה הוא שוקל 7.5 ק"ג. עד עכשיו היינו מחוץ לאחוזונים. עכשיו סוף סוף נכנסנו לאחוזון 0.3% אומנם אני יודעת שיחסית ללא להיות על העקומה בכלל אנחנו במגמת שיפור.
    אבל כל פעם שמישהו אומר לי משהו על כמה הוא קטן אני מתחילה לבכות ולא כ"כ יודעת מה לעשות. אנחנו במעקב אצל דיאטנית ואמורים להגיע למומחה גסטרו ואנדוקרנילוג במהלך החודשים הקרובים.
    בכל מובן אחר הילד מדהים! חייכן, חבורתי, מדבר מילים אחדות וכבר הולך לבד.
    אציין שאני ובעלי לא אנשים גדולים ויש לנו עוד ילד באחוזון 3, ככה שאין לי ציפיות שיגיע לאחוזון 90 אבל רק שיהיה באחוזון 1 אני כבר אהיה מרוצה ואוכל להרגיש טוב עם עצמי. ובינינו יש הבדל בין סתם ילד שהוא קטן לבין "גמד". אשמח לשמוע ממי מכן שעברה חוויה דומה מה עשיתן ואיך התמודדתן עם הערות הסביבה, טיפשת חלב וגם סתם אנשים זרים שחייבים להביע את דעתם.
    תודה מראש!
    keepsmile
1 תגובות
עמוד 1
  • בואי נתחיל מזה שאת צודקת כאשר כותבת טיפשת חלב.
    וזה 100% נכון כאשר את בטיפת חלב של הקופה ולא של משרד הבריאות.
    הילדה שלי (כיום שנתיים +4) הייתה קטנה בבטן והיה חשש לפיגור גדילה ולכן הייתי בהריון בסיכון גבוה בערך מחודש רביעי. היא נולדה 3010 שזה סביר לחלוטין. כל הזמן היא הייתה באחוזון 15 ומטה. חשבו שהיקף הראש לא גדל ושלחו אותנו לעשות אולטרסאונד ראש לוודא שהמרפס לא נשאר פתוח (או שלא נסגר מוקדם מדי ?)
    לפני מספר חודשים עברנו לטיפשת חלב של הכללית ושם בכלל האחות אומרת לי שהילדה ירדה קילו במשקל ולא זזה בכלל בגובה.
    אני מסבירה לה שזה לא הגיוני בעליל ומבקשת שתמדוד שוב. החלפנו משקל והופ - הילדה שמנה במעל חצי קילו... החלפנו מטר והופ - הילדה גבהה ב 3 סמ...
    מה שאני באה להגיד זה שכל עוד הילד בריא ומתפתח טוב לגילו - זה לא משנה באיזה אחוזון הוא
    מה אכפת לך איך הוא ביחס לשאר האוכלוסיה ?
    צריך להיות אכפת לך מההתקדמות האישית שלו!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה