ריבוי מי שפיר האם יש סיבה לדאגה ? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    הייתי היום בבדיקה שיגרתית וגילו שיש לי ריבוי מי שפיר בבדיקה זה רשום כך : ״כיס נוזל מקסימאלי 12.2 ס״מ ״ , נלחצתי והרופא לא הסביר לי כלום רק אמר לי לבוא בעוד שבועים במקום עוד 6 שבועות ורק אם עדין יהיה ריבוי הוא יפרט לי מה זה אומר אני שבוע 26+5 ועד עכשיו כל הבדיקות יצאו לי תקינות לחלוטין כולל העמסת סוכר שיצא 93
    קצת קשה לי עם החוסר וודאות והאינטרנט לא טורם לי לדאגה הייתי שניה לדאגת קצת יותר
    האם יש סיבה לדאגה אם זה ישאר ככה עוד שבועים ? האם יש טיפול לזה ? מה זה אומר בכלל ?
    תודה מראש על התשובה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

קצרה היריעה מלהרחיב, אך בתמצית - ריבוי מי שפיר יכול להיות בעייתי, אם כי ברוב המוחלט של המקרים הוא ללא סיבה וללא חשש. אך כיוון שש מעט מקרים שעשויים להצביע על בעיה חשוב לבצע ברור מלאה הכולל חיפוש אחרי גורמים אפשריים
    - סוכרת (ולכן עושים העמסת סוכר של 100 גרם)
    - מומים (ולכן עד סקירה מכוונת + אקו לב עובר
    - בעיות גנטיות (ולכן דיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי)
    - ועוד לפי הצורף וההקשר הקליני

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה