השפעת אפידורל על אי התקדמות הלידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,

ראשית ברצוני לציין את הערכתי הרבה למענה המקצועי, האדיב והמהיר שלך לשאלות בפורום זה.

יש לי שאלה שקשורה לסיבה בגינה הלידה הראשונה שלי לא התקדמה.
    אני מתנצלת מראש על האורך של השאלה, אבל מדובר שמציק לי מאוד וחשוב לי לציין את הפרטים כדי שהרקע יהיה ברור.
    אני מנסה להבין טוב יותר את הסיבות לעיכוב התקדמות הלידה, גם כדי להבין את מה שהיה וגם כדי להסיק מסקנות לקראת הלידה הבאה. ברור לי שבפורום ניתן לענות רק באופן כללי ואני לא יכולה להסתמך על כך מבחינה רפואית, אבל עדיין קבלת אינדיקציות כלליות ממומחה כמוך תעזור לי לגבי המשך כיווני הבדיקה שלי.

הלידה התחילה בירידת מים מלאה בשעה 18:00 ביום רביעי, פתיחה 1 ס"מ, הגעתי לבי"ח. בחרתי בניהול שמרני (להמתין להתפתחות לידה ללא זירוז עם פיטוצין), באותו לילה אושפזתי בהריון בסיכון ולא היו לי צירים כמעט בכלל (למעט "צירונים" קטנים) והפתיחה לא התקדמה בכלל.

ביום חמישי בשעה 12:00 נתנו לי אנטיביוטיקה (אמרו לי שחייבים בגלל ירידת המים) ומיד לאחר מכן התחילו צירים, והפתיחה התקדמה מ-1 ס"מ ל-4 ס"מ תוך ארבע שעות. ב-16:00 הכניסו אותי לחדר הלידה ונתנו לי אפידורל (לבקשתי בגלל כאבים איומים) וגם רצו מיד לתת לי פיטוצין. העדפתי להמתין עם הפיטוצין כדי לתת אפשרות להתפתחות טבעית של הלידה. במשך 6 שעות לא היתה התקדמות בלידה (פתיחה של 4 ס"מ וגם אי התקדמות בתעלת הלידה תקוע במצב S-3). כשביקשתי פיטוצין בהמשך הצוות סירב בטענה שגם יש בעיות במוניטור והרופאים החליטו שאני חייבת לעבור קיסרי ושאין לי שום ברירה אחרת (כגון לתת עוד צ'אנס להתפתחות הלידה או ואקום).

1. האם העובדה שבלי האפידורל הפתיחה התקדמה יפה (כשהתחילו צירים) וברגע שניתן האפידורל ההתקדמות בפתיחה נעצרה עשויה להוות אינדיקציה שהעיכוב בהתקדמות הלידה היה בגלל האפידורל?

2. בגליון הרפואי שקיבלתי מבי"ח לא הופיעה התייחסות כלשהי לכמות האפידורל שניתנה לי, אלא רק כתוב "הרדמה אפידורלית". האם המינון שניתן זה נתון שאמור להופיע? אם לא, איך אני יכולה לדעת אם נתנו לי מינון נכון או חלילה מינון יתר?

3. שמעתי על לידות רבות שארכו הרבה מעבר לזמן שבו הייתי בלידה פעילה (בהנחה והלידה הפעילה התחילה ביום חמישי בשעה 12:00 בצהריים). קראתי במאמר רפואי שלידות ראשונות הן בממוצע 10-14 שעות, ובגלל שזה ממוצע אז יתכנו חריגות משמעותיות כי זה אינדיוידואלי לכל יולדת, ובמיוחד כשיש אפידורל אז ידוע שזה מעכב לידה אפילו מעבר לממוצע. בהתעלם מעניין הבעיות במוניטור - בהנחה שהוא היה תקין לחלוטין, האם התארכות הלידה במקרה שלי היא כשלעצמה סיבה שהיו חייבים בגללה ניתוח קיסרי? (אני מבקשת כרגע להתעלם מעניין המוניטור כי יתכן שלא היתה באמת בעיה במוניטור, אני בודקת את זה במקביל).

תודה מראש על עזרתך!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. אפידורל מאט את קצב הלידה בעיקר אחרי הפתיחה המלאה.
    זה לא גורם לעצירה של הלידה בשלב הזה שלה

2. זה רשום אצל המרדים, בתיק הרפואי.
    בד"כ זה פרוטוקול קבוע בכל בית חולים

3. חוסר התקדמות בלידה של 6 שעות, זו אינדיקציה לניתוח קיסרי
    ואקום זו אפשרות בפתיחה מלאה בלבד

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה