המטומה בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אני בת 28, הריון שני.
    אני נמצאת כרגע בשבוע10 להריון.
    בשבוע תשע הייתי במיון בלל כאבי בטן, וגילו לי המטומה קטנה ברחם מתחת לשק ההריון בגודל של 0.5*1.5 ס"מ. הרופאה לא הסבירה לי מה זה רק אמרה לי שבשבוע כזה זה לא משהו שאמור להדאיג אותי.
    אתמול (שבוע 10) הגעתי לרופא מיון בגלל כתמים חומים בניגוב השתן הוא עשה לי אולטרסאונד וראה המטומה בגודל של 4 ס"מ, הוא היה נראה מודאג יותר מהרופאה הקודמת ואמר לי שיש להמנע מקיום יחסי מין (מה שגרם לדימום כי ערב לפני הדימום קיימתי יחסי מין) הרופאה הסביר לי המטומה מהי, ושהיא עלולה לגרום להפלה, קצת הופתעתי מכך שהרופאה הקודמת לא טרחה להסביר לי מה זה בכלל. , רק אמרה לי "כמו סימן כחול בגוף, זה שום דבר"
    ככל שאני קוראת באינטרנט לגבי זה אני נלחצת יותר, מה גם שקראתי שבשבוע אחד גדילה של 3 ס"מ זה לא חדשות טובות בכלל!!
    ממה עלי להיזהר על מנת להפחית את הסיכון של ההמטומה לגדול או כדי "לעזור" לה להיספג?
    האם להימנע מהרמת דברים, פעילות גופנית.. או בכלל קמת מידע אם אפשר אני נורא מודאגת לחוות הפלה.
    תודה רבה!!!
    גל
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מנוחה, אך אין צורך להיות מרותקת למיטה - רק להמנע מפעילות גופנית מאומצת, הרמת משאות ויחסי מין. כמו כן, אפשר לשקול טיפול תמיכה הורמונלי.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה