חומצה פולית 5mg - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    לפני מספר חודשים נאלצתי להפסיק הריון בשלב מתקדם בגלל מום בעובר ועיכוב בגדילה.
    כעת אני בהריון חדש בשבוע 9.
    רופא הריון בסיכון רשם לי לקחת חומצה פולית 5mg
    בנוסף לפרנטל ששם יש חומצה פולית 1mg.
    אציין שבבדיקה שביצעתי לפני ההריון החומצה הפולית אצלי ברף העליון (לא בטוחה שהרופא ראה בדיקה זו) ושאני נוטלת כבר מספר חודשים חומצה פולית.
    האם יש צורך לטול כל כך הרבה?
    אני לא מרגישה עם זה בנוח והייתי מעדיפה להישאר עם הפרנטל שגם ככה המינון שלה מכובד ויותר מהנדרש. אני יודעת במקרה שלי נהוג לתת 5mg אבל לא רוצה לפעול על אוטומט.
    אשמח לשמוע דעתך.
    תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

המינון הגבוה של חומצה פולית הוא חשוב למניעת מומים מסוימים ולא עבור כלל המומים. צריך לדעת מהו המום הספציפי כדי לראות שאכן יש צורך בחומצה הפולית במינוןן זה.

ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה