הי שרון ויפעת,
התחושות שנלוות להיריון לא תמיד חיוביות (פשוט קשה להגיד אותן לעצמנו ולאחרים בגלל התגובות מסביב).. אני חושבת שאתן אמיצות מאד שאתן חולקות את הרגשות האלה. יש הבדלים בין נשים ויש הבדלים אצל אותה אישה בין הריונות. שתיכן כבר עברתן שתי לידות ויודעות שהחוויה יכולה להיות שונה ושהילדים שונים זה מזה - גם אם אנחנו אוהבות את כולם. מאד מובנית לי המחשבה על זה שסוף סוף יותר קל עם הילדים אז לחזור לתלות של ילד בך ולטיטולים ולהנקה (אם מניקה) זה קשה, או על העומס שיהיה להתנהל עם שלושה - מתוכנן או לא..
אני מרגישה מהכתיבה של שתיכן, כל אחת בדרכה, שמבחינה רגשית בעיקר קשה לכן ומאד חשוב לחפש תמיכה. בפורומים, חברה טובה, קבוצות או עזרה פורמלית כמו טיפול. במקום בטוח תוכלו להבין למה כל כך קשה ומה המשמעות של ההיריון הזה הספציפי, או למה דווקא עכשיו קשה יותר (משהו בעבודה או בזוגיות למשל) ואולי מבחינתכן משפחה עם שני ילדים זה מספיק.. בנוסף, הגוף עובר טלטלה והתחושות הגופניות בשליש ראשון לא עוזרות.....
אתן אמיצות מספיק לנפץ את המיתוס שהיריון ולידה זה רק טוב. אני מצטרפת אליכן. וחושבת שבכל החלטה שתעשו - כדאי למצוא את המקום המתאים לעבד את המחשבות והרגשות שנלוות אליה.
תחזיקו מעמד

עפרי