תבחין מרובע - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בבדיקת סקר שליש ראשון נמצא לפי ממצאי שיקוף עורפי ובדיקת דם שהסיכוי לתסמונת דאון הוא 1:1300. הגיל שלי הוא 31 וזהו הריון ראשון. עכשיו אני שבוע 17 והרופא לא ממליץ לי לעשות תבחין מרובע (רק את ה AFP שיצא תקין) מחשש לFALSE POSITIVE שיכול להוביל לדיקור מי שפיר. אני לא יודעת מה לעשות - מצד אחד לא הייתי רוצה להגיע למצב שהתוצאות יהיו לא טובות ואז אני אצטרך לעבור בדיקה מסוכנת שיכולה להוביל להפלת עובר בריא, מצד שני אני לא רוצה לפספס משהו.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני ממליץ לעשות את התבחין המשולש או המרובע ולא להסתפק רק ב - AFP (שלא ממש ברור לי איך ניתן כי ברוב המקומות שלושת הבדיקות מבוצעות יחד כרוטינה).
    יש ערך לכל אחד ממרכיבי הבדיקה המשולשת והסיכוי ל false positive אינו גבוה ובוודאי שווה את הסיכון לדיקור מי שפיר (שהוא מאוד נמוך)

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה