בהמשך להודעה על התבחין המרובע - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • תודה רבה על תגובתך.
    כלומר לפי מה שאתה אומר בדיקת סקר שליש ראשון שמבוססת על בדיקת דם של 2 מרכיבים + שיקוף עורפי שמגלה כ 85% מהמקרים זה לא מספיק?
    במקרה והתוצאות ייצאו לא טובות בתבחין המרובע, האם כאלטרנטיבה למי שפיר מומלץ לעשות NIPT ? האם בכל מקרה מומלץ NIPT?
2 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

NIPT אינה תחליף למי שפיר משום שבמהותה היא עדיין בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית - אמנם עם אחוז דיוק גבוהים (בוודאי לתסמונת דאון) אבל מידת הדיוק והקף האבחון אינו כמו של דיקור מי שפיר.
    NIPT היא בעיקר בדיקה יקרה, אך נטולת תופעות לוואי וסיבוכים בומסגרת המגבלות שלה, הרי שההחלטה האם לעשותה בכל מקרה היא אינה רפואית ונתונה לשיקולך. אם היה בחינם הייתי ממליץ לכולן לעשות זאת כבדיקת סקר (אבל לא כתחליף למי שפיר)

ואני אומר שהשילוב של סקר ראשון, שני יחד עם השקיפות העורפית מגיע לתוצאות טובות יותר של מעל 85% מבלי להעלות ב - False Positive - אז למה לא לעשות?

ובכלל, החשש ממי שפיר הוא לא מוצדק וסיבוכי הבדיקה הם מאוד נדירים. כך שלא צריך להיות חשש מלעשותה ויש אף העושים אותה בכל מקרה מתוך הבנה שהיא אינה בדיקת סקר אלא בדיקה אבנחתית שמגלה הרבה יותר מאשר תסמונת דאון (שלשם מכוונות כל בדיקות הסקר) בוודאי בשילוב של ציפ גנטי במי השפיר

בהצלחה
    ד"ר הדר

• שלום רב

NIPT אינה תחליף למי שפיר משום שבמהותה היא עדיין בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית - אמנם עם אחוז דיוק גבוהים (בוודאי לתסמונת דאון) אבל מידת הדיוק והקף האבחון אינו כמו של דיקור מי שפיר.
    NIPT היא בעיקר בדיקה יקרה, אך נטולת תופעות לוואי וסיבוכים בומסגרת המגבלות שלה, הרי שההחלטה האם לעשותה בכל מקרה היא אינה רפואית ונתונה לשיקולך. אם היה בחינם הייתי ממליץ לכולן לעשות זאת כבדיקת סקר (אבל לא כתחליף למי שפיר)

ואני אומר שהשילוב של סקר ראשון, שני יחד עם השקיפות העורפית מגיע לתוצאות טובות יותר של מעל 85% מבלי להעלות ב - False Positive - אז למה לא לעשות?

ובכלל, החשש ממי שפיר הוא לא מוצדק וסיבוכי הבדיקה הם מאוד נדירים. כך שלא צריך להיות חשש מלעשותה ויש אף העושים אותה בכל מקרה מתוך הבנה שהיא אינה בדיקת סקר אלא בדיקה אבנחתית שמגלה הרבה יותר מאשר תסמונת דאון (שלשם מכוונות כל בדיקות הסקר) בוודאי בשילוב של ציפ גנטי במי השפיר

בהצלחה
    ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה