מיקום שלייה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אני בשבוע 17, שבוע שעבר בשבוע 16 עשיתי סקירה מוקדמת ונאמר לי שהשלייה קדמית אך לא נמוכה מידי. היום בשבוע 17 ביצעתי המשך לסקירה (בגלל תנוחת העובר בשבוע קודם ), והפעם הרופא אמר שהשלייה נמוכה ונדרש המשך מעקב. יש לציין שבשקיפות עורפית בשבוע 11 נאמר לי שהשלייה אחורית וגבוהה . האם זה יתכן שהשלייה הולכת ויורדת ? האם מצב של שלייה נמוכה הוא מצב מדאיג? בעיקר בגלל ששבוע קודם היא לא הוגדרה כנמוכה (ובד"כ אמרה לעלות ככל שעובר הזמן ולא להפך ), האם יכולה להפוך לשליית פתח ?
    אשמח לתגובה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

השלייה לא הולכת ויורדת (בד"כ להפך)
    לכן צריך לעשות אולטרה-סאונד שיקבע באופן חד משמעי וברור מהו מיקומה ומה מרחקה מצוואר הרחם, כדי לדעת עד כמה היא נמוכה ואם בכלל.

שלייה נמוכה היא מצב בעייתי משום שכרוך בשעור גבוה של דימומים ובחוסר יכולת ללדת וגינלית (אלא רק בניתוח קיסרי). כל זה תלוי כמובן בעד כמה היא נמוכה.

בשבועות אלו יש סיכוי גבוה שתלך ותעלה כך שכל מה שציינתי יהיה לא רלבנטי לגבייך.
    בשלב זה, כל עוד נמוכה, מומלץ שלא לקיים יחסי מין.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה