מאבדת תקוה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עשיתי בדיקת דם NIPT ויצא שיש מוזאיקה בשילייה של תסמונת דאון.
    עם זאת נאמר לנו שיש סיכוי שהעובר תקין, כי יכול להיות התאים הלא תקינים הם בשילייה בלבד ולא של העובר.
    קבעתי תור לדיקור מי שפיר. עשיתי סקירה מוקדמת לפני יומיים, פשוט כי רציתי לראות אותו...אולי פעם אחרונה.
    בסקירה גילו 3 סמנים רכים -
    מוקד אקוגני בלב בצד שמאל
    אגני כליה מורחבים 3.5mm/4mm (למרות שבצילום כתוב על כליה אחת 3.5 והשניה 3.9)
    ו-THICK NECK - לא כתוב שום ערך. בשקיפות העורפית הנוזל בעורף היה 1.9 והרופא אמר שבסקירה הוא לא נעלם.

אם עוד היתה לי תקוה קטנה בלב לאחר בדיקת הדם NIPT, אז הסקירה המוקדמת מחקה לי אותה.

עד כמה יש סיכוי באמת שהעובר יכול להיות בריא?
    יש לי עוד שבועיים מלאים עד דיקור מי השפיר, ואני כבר מרגישה את האבדן.
    אגב אני בת 38 , שבוע 16, הריון ראשון, טבעי (לא הפרייה)
    תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני מתקשה להבין את תשובת ה - NIPT, מבלי לראות את הפענוח. הבדיקה זו לא אמורה להצביע על מוזאיקה בשלייה, אלא בודקת דנ"א עוברי ולא דנ"א שלייתי.
    הסימנים הרכים הם מאוד רכים, אך השילוב שלהם אכן מדאיג. יחד עם זאת, אלו ערכים כמעו לא משמעותיים לגבי אגני הכליות ולגבי Thick Neck מבלי ערך מספרי, קצת קשה להתייחס.
    אני לא יכול לתת לך מספר לגבי הסיכוי לתסמונת דאון, מבלי שיהיו כל הנתונים מול עיניי, אבל הסיכון קיים . עם כל הקושי והחשש, אז סופית את תדעי רק בדיקור מי השפיר, ועד אז אין הרבה מה לעשות.
    ממליץ לעשות גם צ'יפ גנטי וכן FISH - שזו בדיקה שתתן לך תשובה מהירה ואמינה לגבי תסמונת דאון לעובר.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה