פרסולט וחישוב גיל הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

בהריון תאומים בשבוע 33+3 לאחר IVF (בהריון הראשון לפני כשנתיים וחצי ילדתי בשבוע 40+2) , במעקב הריון בשבוע שעבר ראו במוניטור שיש צירים ואורך צוואר הרחם היה דינאמי באורך 20-30 מ"מ, אתמול בבדיקה ראו יותר צירים לא סדירים ואורך הצוואר התקצר ל14-17 מ"מ. הרופא הורה לי לקחת כדורי פרסולט - 2 כדורים 10 מ"ג X 4 פעמים ביום.
    קראתי בהרבה מקומות שכותבים שהתרופה לא יעילה ליותר מ48 שעות, מצד שני הרופא אמר לקחת אותה עד שבוע 35, כלומר ל15 ימים (בתקווה שנגיע לשם). לכן אני מבולבלת, אם התרופה לא משפיעה ליותר מ48 שעות מה האינטרס לתכנן לקחת אותה לכ"כ הרבה זמן?
    בנוסף ראיתי שיש רופא שמתנגד בתוקף ליטול אותה בגלל שהיא לא מוכחת כמשפיעה ושיש לה תופעות לוואי חמורות. מה דעתך בנושא?
    האם ידועות תופעות לוואי שיכולות להיות לעוברים? (בכל זאת, אם זו תרופה שנועדה במקור להורדת לחץ דם, היא משפיעה באיזשהו מקום עליהם)

***שאלה נוספת על הדרך לחישוב גיל ההריון. ב17.11.2016 הוחזרו לי 2 העוברים לאחר שהיו מוקפאים משאיבה לפני כ 3 שנים.
    בקופ"ח בתחילת הבדיקות מסרנו את תאריך ההחזרה והם חישבו את הגיל אוטומטית עם זה ועם גודל העוברים. אני חישבתי את תאריך הווסת האחרונה לפי גיל העוברים כשהוקפאו (לדעתי 3 ימים) ומשם גזרתי את תאריך הווסת האחרונה והיה הבדל בין החישובים. בסופו של דבר קיבעו את התאריך שאני מסרתי (30.10.2016), ומאז כל הנתונים הם ביחס לתאריך זה.
    מאז בכל בדיקה, העוברים (אחד יותר אחד פחות), הראו שהם גדולים ביחס לתאריך המשוער שלהם.
    הבדיקה אתמול הראתה בהערכה שהם במשקלים של 2 ו 2.3 קילו (אחוזונים 70 ו86 בערך למשקל המוערך).
    אולי הטפשת הריון גרמה לי לחשוב על זה רק עכשיו, אבל יתכן שחישבנו לא נכון את התאריך המשוער? אולי ההריון שלי טיפה יותר מתקדם?

תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לפרסולאט אין כמעט תופעות לוואי, בוודאי לא תופעות לוואי משמעותיות
    אבל, אין צורך לקחת אותו מעבר ליומיים, בוודאי לא אחרי שבוע 34

לחישוב גיל הריון של עוברים מוקפאים צריך להחסיר מתאריך ההחזרה שבועיים + גיל העוברים בעת החזרתם. לא חסרים מחשבונים לשם כך באינטרנט. בכל מקרה, מותר שיהיו עוברים גדולים....

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה