שאלה על בטא - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן אשמח אם מישהי תוכל לייעץ/להרגיע או להנחית אותי לקרקע
    עשיתי החזרה של 2 עוברים ב12.2.18 ב27.2.18 עשיתי בדיקת דם שהראה על 658 בטא
    דיברתי עם הרופא אמר מזל טוב ולעשות שוב בדיקת דם עוד יומיים
    אבל יצא 1.3.18 פורים אז עשיתי רק יום ראשון אתמול 4.3.18 והיה לי בטא 1757 הרופא אמר שזה לא כל כך תקין כי זה לא הכפיל את עצמו ואני בלחץ וגם יש לי כאבים בצד שמאל של הבטן התכווציות כאלו ומציק לי
    מישהי עברה משהו כזה יודעת להגיד לי?
    האמת שמחר אני עושה שוב בדיקת דם כי הרופא אמר אבל אני בלחץץץץץ
    תודה מראש קרן לי
4 תגובות
עמוד 1
  • שלום קרן,
    אני חדשה פה וההודעה שלך ממש נגעה בי.

אני יסביר מה שאני יודעת על עניין ההכפלה.

צריכה להיות הכפלה פי 1.5 כל יומיים.
    (בשלב ההתחלתי של ההריון, בהמשך זה מתאזן ואף סביב השליש השני של ההריון קצת יורד ולכן לרוב יש הקלה בבחילות וכו' בשלב מתקדם יותר).

לפי חישוב שלי הכפלה פי 1.5 במידה והיית עושה בדיקה כל יומיים היתה צריכה לעמוד היום על סביבות 2260.

אבל למעשה עשית אתמול את הבדיקה ככה שהגיוני לחלוטין שהערך מעט יותר נמוך.

לפני יומיים (3.3) היה צריך לעמוד על כ 1500,
    ככה שכיוון שבדקת אתמול (בין ה3.3 בו הערך היה צריך לעמוד על כ 1500 לבין היום 5.3 שהערך צריך להיות כ 2260 נשמע תקין שיצא לך ערך ביניהם).

אם כי קחי אותי כמובן בערבון מוגבל, איני סמכות רפואית.
    רק חולקת את המידע שלמדתי במהלך ההריונות שעברתי.
    (דבר נוסף- גם עליה משמעותית שאינה הכפלה יכולה להיות תקינה רק מצריכה יותר מעקב לראות שאכן הכל ממשיך להתפתח תקין, ככה שגם אם אין הכפלה פי 1.5 יש טעם להמשיך לעקוב ולא מיד להרים ידיים).

בשורות טובות!
  • תודה רבה!! זה הריון ראשון שלי ואני לא יודעת מה אמורים להרגיש או לא ובאיזה שבוע אני בכלל אני מקווה שהכל יהיה תקין בגילי המופלג 42 זה לא פשוט ??
  • בס"ד

מה שלמדנו בלימודי סיעוד (ומה שלמדתי על עצמי כשהיה לי הריון חוץ רחמי) - כאב בטן+איחור במחזור חשש להריון חוץ רחמי!
    חשוב שכולם תדעו ותהיו ערנים לעצמכם

אני לא אומרת שזה מה שיש לך אבל כדאי לבדוק
  • בס"ד

שהכל יסתדר בדרך הכי טובה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה