הי בנות,
זו פעם ראשונה שאני כותבת פה ואני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי כי אני קצת בהיסטריה. השבוע ביצעתי את הסקירה הראשונה (אני בשבוע 16) ובסקירה הכל יצא תקין למעט העובדה שהרופא לא ראה כליה אחת. הוא ניסה לבדוק אם יש זרימת דם לצד בו חסרה (לכאורה) הכליה ולא מצא זרימה. מכאן, המסקנה היתה שכרגע חסרה כליה. יום אחרי כבר קבעתי תור אצל היועץ הגנטי שהסביר לי מה המשמעות של הדבר (לעיתים זה מלווה במומים ולעיתים פשוט חסרה כליה אחת וחיים עם זה).
רציתי לשאול 2 אתכן 2 שאלות בנושא:
1. האם יש מישהי שגם ראו אצלה ממצא דומה ובסופו של הדבר התינוק יצא בריא ושלם עם שתי כליות?
2. במסגרת ההמלצות של היועץ הגנטי הוא כתב שיש לבצע בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי על חשבון משרד הבריאות. נכנסתי לאתר של משרד הבריאות וראיתי שהבית חולים שבו קבעתי את המי שפיר אכן נכלל ברשימה של משרד הבריאות אבל אני לא מבינה מה הכוונה כמשרד הבריאות כותב "כאשר המימון נעשה דרך משרד הבריאות - הזכאות תינתן רק לגבי נשים מטופלות שעברו את כל התהליך, ללא מימון מלא פרטי או חלקי, שלהן או של מי מטעמן ובכלל זה הביטוחים המשלימים של קופות החולים או ביטוחי הבריאות הפרטיים". הכוונה היא שאני צריכה לקבל מראש - טרם בדיקת מי השפיר - אישור למימון של משרד הבריאות? מישהי במקרה גם קיבלה מימון כזה ויכולה להנחות אותי?
אשמח אם תוכלו לעזור לי