חוששת ממי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי, אני בת 30, הריון ראשון, בשבוע 17 ועתידה לעבור בדיקת מי שפיר בעוד כשבועיים. לא עלתה בעיה בסקר שליש ראשון וגם הבדיקות הגנטיות שלנו ללא רבב, אבל בעלי לחוץ ולוחץ שנעשה את הבדיקה. יש מישהי מתחת לגיל 35 שעשתה את הבדיקה מרצונה החופשי? אני מבינה שהסיכון להפלה נמוך אבל אני מאוד מפחדת.
    ובאותו נושא- מישהי עשתה מי שפיר אצל ד"ר ראובן משיח? ראיתי עליו המלצות באינטרנט אבל לא באופן אישי.
    תודה רבה!
2 תגובות
עמוד 1
  • אנונימית יקרה,
    כמובן שיש נשים שעושות את הבדיקה גם לפני גיל 35 מרצונן החופשי.
    הכל תלוי ברמת החרדה האישית של היולדת או בן-זוגה.
    אני מציעה שתבדקי את נושא בדיקת ה-NIPT שהיא בדיקה שסורקת כמות מאד גדולה של
    כרומוזומים לאיתור בעיות גנטיות נפוצות - אבל פחות מאשר דיקור מי-שפיר. הבדיקה נעשית
    בבדיקת-דם רגילה שנשלחת למעבדה בארה"ב. תחפשי באינטרנט את ד"ר אסנת גייפמן הופמן.
    היא מומחית לגנטיקה שהתמחתה בארה"ב (תגידי לה ששלחה אותך קרין אשכנזי הדולה - היא מכירה אותי בשם הנעורים שלי...). לדעתי זו יכולה להיות פשרה בין דיקור מי שפיר לבין לא לעשות כלום. היה ובעלך עדיין עומד על כך שתעשו בדיקת מי-שפיר - הסיכון בבדיקה נמוך (אבל קיים)
    אבל במצב כזה שבן-הזוג מתעקש כל-כך, אולי כדאי לקחת את הסיכון הקטן למען העתיד הזוגי שלכם. פה אני לא מדברת כדולה... כמובן שזכותך על גופך, אבל אם הוא כ"כ חרד - אולי יש דברים בגו. אז תבדקי איתו אם בדיקת NIPT תוכל להיות פשרה טובה. אני מאחלת לך בהצלחה בכל מה שתחליטי. קרין
  • גם אני הייתי ממליצה לך ללכת ולעשות את הבדיקה NIPT אני גם חששתי ובסוף בחרתי בחברה PANORAMA מהמלצות של אנשים. ומאוד שמחתי שבסוף בחרתי בהם
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה