שאלה דחופה לרופאים בנוגע להפלה נדחית!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    אני אמורה להיות בשבוע 11. לפני יומיים פניתי לרופא הנשים שלי בעקבות דימום וכאבי בטן והתברר שהתפתחות העובר נעצרה בשבוע ה-7 והוא ללא דופק. רופא הנשים הפנה אותי לבית החולים לביצוע גרידא. כששאלתי אותו לגבי כדורים הגורמים להפלה הוא אמר שהטיפול לא מתאים למצב של הפלה נדחית, אך מהתעניינות וקריאה באינטרנט גיליתי כי טיפול כזה (בכדורים) יהיה הרבה פחות מסוכן והוא אפשרי גם במצבים של הפלה נדחית. עלי לציין כי בעבר עברתי 3 הפלות יזומות (2 גרידות והפלה ע"י כדורים) ואני חוששת מאוד מהסיכוי לניקוב או פגיעה ברחם שימנע את אפשרותי להרות שוב.

1. מה עלי לעשות?
    2. האם אני יכולה לקבוע את הדרך בה יבוצע "ניקוי" הרחם או שעלי לפעול לפי הפניית רופא הנשים שלי בלבד?
    3. האם ישנו עדיין סיכוי כי הרחם יפלוט את העובר ואת שאריות ההריון ללא כל התערבות חיצונית?.

תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום לך, הכדורים שלהם את מתכוונת יעילים בהריון חיוני (עובר עם דופק) וכאשר גיל ההריון הוא עד שבוע 7. מעבר לזאת יעילותם יורדת וגדל הסיכוי שיהיה צורך בגרידה למרות הטיפול.
    אם לא מתערבים וממתינים תתחיל הפלה טבעית, משך ההמתנה לא ידוע ויכול להמשך שבועות.
    קיים סיכוי שתתחיל הפלה טבעית ובה יפלט תוכן הרחם, אם כי התהליך יכול להיות מלווה בדימום לא מועט, תחילתו לא ידועה, וגם בסופו נזקקים לעיתים להשלמת הפעולה בגרידה.
    מטרת ההתערבות היא לצמצם את סיבוכי ההפלה הנדחית (ובינהם זיהומים, דימומים מוגברים)
    מאידך ציינת שגם להתערבות יתכנו סיבוכים (אם כי בשיעור נמוך)
    אציע שתיוועצי ברופאי בי"ח / רופאך המטפל לגבי המשך הטיפול.

דר' עופר אסייג
    רופא בכיר, היחידה להריון בסיכון גבוה
    המרכז הרפואי אסף הרופא
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה