העתקתי לכן קטע מפורום רופאי ילדים (צוצית זה נוגע גם לקורנפלור של הגם וגם):
תמ"ל עם תוספות הסמכה כגון קורנפלור
תמ"ל המכילים עמילן תירס או חומרים הגורמים למזון להיות סמיך יותר בכמות
מסוימית בתוך התכשיר. קורנפלור מסמיך את התמיסה ומוסיף קלוריות לכמות
נתונה של חלב. הסיבות השכיחות להמליץ על תכשירים אלו (או להוסיפת
קורנפלור לתכשיר רגיל) הן תינוק שאינו עולה מספיק במשקל או עליית מזון
מהקיבה לוושט לאחר ובזמן הארוחות ("רפלוקס"). רצוי שלא לצרוך תכשירים אלו
באופן עצמאי ללא התייעצות קודמת עם הרופא ? התכולה הקלורית הגבוהה
ורמת הפחמימות הגבוהה דורשות התייחסות הרופא לפני החלטה על מתן
התכשיר.
http://www.holdthatpic.com/