מרק אפונה של טלימצרכים:
שקית מרק אפונה יבשה
2 בצלים קצוצים דק
כמה עלי סלרי כולל הגבעול שטוף טוב טוב וקצוץ
2 קישואים
2 גזר
מלח, פלפל, מרק עוף
אופן ההכנה
ממלאים סיר לחץ במים לכמות של חצי בערך ושמים בפנים את האפונה היבשה
אחרי רתיחה עוד חצי שעה על אש קטנה.
פותחים את הסיר לחץ ומועכים את האפונה עם הכלי שמועך פירה
אם רואים שהאפונה עוד קשה מעט,סוגרים את הסיר לחץ וממשיכים עוד
כמה דקות של בישול.
בסיר שטוח,מטגנים את הבצל בשמן אחרי כמה דקות מוסיפים את עלי הסלרי
ואת הגבעול שקצוץ דק.
מגרדים בפומפייה ישירות לסיר את הקישואים ואת הגזר.
מטגנים הכל עד שנהייה לעיסה אחת, משהו כמו 15 -20 דקות
כל הזמן מערבבים שלא ידבק.
את כל התערובת הזאת מוסיפים לסיר של האפונה, ממלאים את הסיר במים
(לא הרבה מים, המרק אפונה צריך להיות מעט סמיך)
מוסיפים מלח בערך כף, פלפל שחור בנדיבות, ומרק עוף.
מביאים לרתיחה.
לא לשכוח תמיד לערבב כי יש לאפונה נטייה לרדת למטה ולהידבק לסיר.
http://www.holdthatpic.com/http://www.holdthatpic.com/5mcm7/.p
ng