כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

התינוק לומד לעמוד ומאז לא ישן

הבייבי התחיל לעמוד במיטה ואתם רק רוצים שהוא ישכב וילך לישון. אבל הוא מצידו, בהתלהבות מהיכולות החדשות שלו, ממש לא בעניין של ללכת לישון כי למה ללכת לישון אם אפשר לעשות ספורט ולהשתולל? בקיצור אתם מתחילים להבין מדוע ההרדמות מתארכות, נכון?
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מדוע יכולת העמידה של תינוקכם הופכת את ההרדמות למאתגרות, ארוכות ומתסכלות?

ברגע שהילדים שלנו מתחילים לעמוד עולם חדש של אפשרויות נגלה בפניהם.
הם רואים פתאום את הכל מגבוה, הם מגלים יכולות גופניות חדשות לחלוטין, השרירים שלהם בטירוף…
הם מתחילים להיעמד במיטה ואתם רק רוצים שהם ישכבו וילכו לישון.
הם מצידם בהתלהבות מהיכולות החדשות שלהם וממש לא בעניין של ללכת לישון כי למה ללכת לישון אם אפשר לעשות ספורט ולהשתולל?
בקיצור אתם מתחילים להבין מדוע ההרדמות מתארכות, נכון?

בנוסף ליכולת הגופנית החדשה שמלהיבה מאוד את התינוק שלכם יש בעיה נוספת, התינוק המתוק שלכם לא יודע איך להחזיר את עצמו לשכיבה! הוא עומד בהתלהבות אך כאשר רוצה לרדת לשכיבה הוא מתוסכל כי לא יודע איך לרדת והוא גם מפחד…

אז מה אפשר לעשות בכדי לעבור את התקופה הזו בצורה חלקה וקלה יותר?

  • להבין שזו תקופה שתעבור ולהסתכל על השלב ההתפתחותי הזה כשלב מבורך. ברגע שאתם בוחרים להסתכל על הקושי בצורה חיובית אז אתם לוקחים את הקושי בצורה קלה יותר. העבודה המנטלית של ההורים על עצמם חשובה ביותר.
  • לפני ההרדמות חשוב מאוד להקפיד על אווירה רגועה יותר ועל הורדת הילוך יותר אינטנסיבית. הגוף של התינוק מלא באנרגיות וצריך לעזור לו להירגע.
  • הקפידו על עיסוי עמוק של השרירים לפני הכניסה למיטה כחלק מטקס ההכנה לשינה. העיסוי יכול להיות עם שמנים או אפילו מעל הבגדים בתנועות לישת בצק.
  • ברגע שהתינוק נעמד אתם ניגשים ומחזירים לשכיבה בצורה הכי משעממת שיכולה להיות. בלי דיבורים.
  • בשעות הערות אתם חייבים לעבוד עם התינוק על יכולת הירידה מעמידה. כאשר תינוקכם עומד בלול או בסלון והוא נשען על הספה או על השולחן אז תנסו קודם לקרוא שירד אליכם ע"י שכנוע בעזרת צעצוע מעניין ואם אתם רואים שהוא לא עושה זאת אז נסו לקפל לו בעדינות את הברכיים. ברך אחרי ברך ואז הובילו אותו,יד אחר יד לכיוון הרצפה.
  • לאחר מספר ימי תרגול נושא הירידה בשעות הערות- בהשכבות לשינה תבקשו מתינוקכם לשים ראש- טיפחו פעמיים על המזרון ותגידו לו "שים ראש", אם לא עושה זאת אז תעזרו לו בעדינות לרדת. ככה פעם, פעמיים, ואם ממשיך להיעמד אז רק עזרו לו לשכב ללא מילים וללא הטפיחות.
  • אם התינוק שלכם רגיל להירדם במיטה אל תתפתו לקצר את זמן ההרדמה באמצעות הרדמה על הידיים או בכל דרך יצירתית אחרת. פניית ההורים לכל מיני עזרות חיצוניות רק תגרור רגרסיה חזקה ותעודד את התינוק להמשיך ולהיעמד עד שיקבל את העזרה.

לסיכום, תקופה קצת מאתגרת ומעניינת, אך אם תפעלו בצורה חכמה ,לא תיבהלו ולא תתעצבנו ותיקחו את השינוי הזה בקלות אז זה יעבור בקלות וללא נזקים…

נכתב במיוחד בעבור פורטל יולדת ע"י דנה קרסיס, יועצת שינה לתינוקות ופעוטות, אמא לשניים, נשואה מהרצליה. הגעתי לעולם ייעוץ השינה בעקבות בעיית שינה שהייתה לבני הבכור, לאחר סיום התהליך בהצלחה הרגשתי רצון עז ללמוד את התחום, רציתי לעזור למשפחות נוספות להרגיש את מה שאנחנו מרגישים כתוצאה מהשינוי העצום שהתרחש אצלנו בבית. אני עובדת בשיטת “לילה טוב”, באמצעות תהליך הדרגתי, מכיל ומדויק הכולל מתן מענה תמידי ומיידי לבכי ניתן להגיע לשינה רציפה, טובה ואיכותית שכל-כך חשובה להתפתחות התקינה של ילדכם וכמובן שלא פחות חשובה גם לכם, ההורים.

054-4270222
[email protected]
www.goodnightbaby.co.il
לפייסבוק של דנה קרסיס

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן