כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

מתכון מהיר לפריקסה

מתכון מהיר ומדויק לפריקסה של השף מיכה כלפה
זמן קריאה:
2 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מצרכים:

1 קילו קמח מנופה
2 כפות סוכר
1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
1 כף ערק – הערק גורם לשמן לא ליספג בלחמניות
כפית מלח
רבע כוס שמן.
3 כוסות מים פושרים

מילוי הפריקסה:

קוביות תפו"א מבושל
ביצים קשות
זיתים שחורים.
לסחוג או עריסה
טונה
לימון כבוש
מלפפון חמוץ
סלט ירקות מי שרוצה

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים ,הסוכר, והמלח
  • לאט לאט מוספים את הנוזלים ולשים לבצק אחיד וחלק.( הבצק רך ונעים ולא קשה)
  • מתפיחים את הבצק כשעה.
  • לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק, ומכנים ממנו לחמניות בגודל שאתם רוצים.
  • את הלחמניות שמים בתבנית עם נייר אפיה שחתוך לריבוע מעט יותר גדול מהלחמניה ומכסים במגבת לחה ונותנים ללחמניות התפחה של חצי שעה .
  • לאחר התפחת הלחמניות , מרמים את הלחמניה עם הנייר ומכנסים אותה לטיגון בשמן עמוק!!! לא על אש גבוהה, כי אם השמן יהיה חם מידי לא יתבשלו מבפנים.
  • מטגנים עד שמזהיב מכל הצדדים , מוצאים ומנחים על נייר סופג שמן.
  • ממלאים את הלחמניות במילוי שלנו.

בתאבון!

המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן