משפחה ברחוב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • משפחה ברחוב בבקשה עזרו לנו ליפני החגים את משרד השיכון לא מעניין שאותתו חגים תחילת שנת הלימודים ואנחנו משפחה שזרקו לרחוב עם שלושה ילדים קטנים בן 5 וחצי בן 4 ובת שנה ו10 חודשים
    ואני בהריון מתקדם בחודש 5 ואמרו לנו שיטפלו בנו רק לאחר החגים ואין להם תשובות מה נעשה בתחילת שנת הלימודים איכן תהיה קורת הגג שלנו ושלא נדבר החגים בפתח תחילתה של שנה חדשה
    בעלי עם בעיות רפואיות עם כליה אחת ואין איש הפותח את לבבו בבקשה עזרו לנו אתם הציבור מישהו ששומע את זעקותיי כאם אני מתחננת מישהו בכיר שתהיה לילדינו קורת גג ומקום שנחגוג יחד את החגים בפתח
    תודה עדן ורועי טרנטו 0506515365 או 0502369122 שיהיה לכל בית ישראל חג שמח שנה מתוקה ויפה
87 תגובות
עמוד 1

• הייתי עוזרת בכיף אבל אנחנו 5 ..ואין לי מקום לעוד משפחה בבית

• עם כל הצער שבדבר... במצב כזה לא מביאים ילדים
    מאחלת לכם להסתדר בחיים תנסו לפנות לעמותת כמו לתת
  • יש לנו פלאפונים תוקמן והאינטרנט אני גולשת על ציבורי ובקשרלילדים זה לא היה מתוכנן אבל אני יודעת שכל ילד מביא את הפרנסה שלו
  • חח כל ילד מביא את הפרנסה שלו?...אהבתי..
    חבל שהם לא נולדים עם קרן ע"ח הברון של לפחות 2000 שקל לחודש
    [כדי לשלם עבור אוכל בגדים גנים חיתולים תחליפי חלב ...
    או לפחות שבמקום הג'יף שהם יוצאים איתו מהבטן יהיו איזה כמה
    עשרות שטרות של 200 שקל דבוקים עליהם

בהצלחה
  • אז חכי עוד 4 חודשים - יוולד ויביא לך פרנסה
  • בדיוק כמו שמיכל כתבה . אם כל ילד מביא את הפרנסה והרביעיי בדרך איפה הפרנסה?????
    יש עמותות בעיקר לפני החגים דואגים למשפחות במצוקה אנחנו תורמים כל שנה.
    [url=http://www.glitterfly.com]

• לא ביקשתי תרומות הבנתםאותי לא נכון אני רק רוצה להגיע לתקשורת כדי שמישהו במשרד השיכון היתעורר ויתנו לנו דירת עמידר ליפני החגים ולא אחרי זהולא ביקשתי כסף אני רק רוצה שכבר יתנו לנו קורת גג
  • למה מישהו חייב לתת לך קורת גג???
    כי יש לך 4 ילדים (עוד מעט)? אולי אם לא היית עושה 4 ילדים, היית מפרנסת את האחד בכבוד ולא מחכה שיתנו לך דירה מתי שנוח לך. ודואגת את (ולא משרד השיכון) לקורת גג לילד שלך?!

"שמישהו במשרד השיכון היתעורר ויתנו לנו דירת עמידר ליפני החגים ולא אחרי".
  • אני יודעת שאני מגעילה

אבל בכל הכבוד שבדבר

יש לך ברוך ה' ידיים ורגליים לצאת ולעבוד

יש עמתות מכאן ועד השמיים שיכולים לעזור

שלא נדבר על עובדת סוציאלית מטעם העירייה שחייבת לדעת על המקרה

ואל תצפי מאנשים שעובדים בשביל הלחם המים והגן בשביל הילד שלהם לעזור לך
    כי יש לך 5 ילדים
    יש דברים שחושב
    שחושבים עליהם מראש

לא שאני בעד לא לתרום להפך אני תורמת ואפילו בעד וחושבת שצריך לתת מעשר מכסף

אבל אדם שיש לו ידיים ורגליים שיקום ויצא לעבוד ולא התפנק ויביא ילדים ויבכה
    לעמידר ולמשרד השיכ
  • רגע אז אם מחלקים דירות
  • בהצלחה

• מיכל יש לך רק 3 ילדים. מאיפה לך לדעת, אולי הרביעי נולד בדרך כלל עם מפתחות ביד מאיזו וילה?
  • בנות אני פשוט בשוק מכן
    מזה הדבר הזה! מזעזע לשמוע אתכן
    אין לי מילים ונורא עצוב לי שזו התגובה שלכן למצב ביש שכזה!
    מה אתן יודעות על המשפחה הזו שאתן מרשות לעצמכן לשפוט
    ולהכנס ל"תחתונים" שלהם?
    סליחה כן, אבל אם אין משהו מועיל לומר אז אולי עדיף לא לדבר בכלל!
    כמו שכתוב: "סייג לחכמה שתיקה"
    משתמעים הרבה ציניות, לעג והתחכמות מהתגובות כאן אבל אל תטעו את עצמיכן
    לרגע לחשוב שאלה דברי חכמה
    כמו שאומרים מי שלא "רעב" לא כואבת לו "הבטן"
    אני רוצה לשאול שאלה, אם הייתן שומעות מגוף ממשלתי תגובות כשלכן
    למצבה של המשפחה הזו מה הייתן אומרות אז?

עדן אני מקווה שהכל יסתדר לכם
    התגובות כאן מזכירות לי את סיפור איוב
    כשקרו לו כל האסונות אף אחד לא תמך בו
    האנשים והחברים שפטו והאשימו אותו אבל אלוהים ראה אותו וגמל לו
    על כך שהוא המשיך לבטוח בו
    כך גם במקרה שלך כאן - שיגידו מה שיגידו אני מעודדת אותך לשים את
    מבטחך בה' והוא נאמן להושיע!

בְּטַח אֶל-יְהוָה, בְּכָל-לִבֶּךָ; וְאֶל-בִּינָתְךָ, אַל-תִּשָּׁעֵן.
    בְּכָל-דְּרָכֶיךָ דָעֵהוּ; וְהוּא, יְיַשֵּׁר אֹרְחֹתֶיךָ.

משלי ג' 5-6.

• אני כל כך מסכימה עם קרן..
    קראתי הרגע את כל ההודעות האלו והייתי המומה... אם אתן לא יכולות לעזור, או שהסיפור הזה לא נשמע לכן טוב - זה לא אומר שאתן יכולות לשפוט כל כך מהר ובקלות...

אף אחת מאיתנו לא מכירה את המשפחה הזו, אנחנו לא יודעים מה המצב, מי האבא, על מה הולך להם הכסף... אולי שניהם עובדים ויש סיבה מסוימת שבגללה כל הכסף אובד מהר מאוד?? מאיפה אנחנו יודעות מה הרקע שלהם?? מי ההורים שלהם?? כמה עזרה הם מקבלים?! האם הם עובדים או לא, למה, כמה וכו'...

גם אם ההשקפה שלנו אחרת בקשר לילדים - היא לא צריכה לתת דין וחשבון למה היא בהריון!!!! זה החיים שלה... היא ביקשה עזרה - אנחנו לא חייבות לעזור..! אבל למה להגיב ככה??? מספיק קשה לה, היא בהיסטריה, אין לה מושג איפה היא תעשה את החג, מה עוזר עכשיו לשאול אותה למה היא בהריון?! או לספר לה כמה היא טיפשה שהיא מביאה עוד ילד??

באמת שאני ממש מזועזעת מהשפיטה הקלילה הזו! כאילו אתן כבר יודעות הכל על החיים הפרטיים שלה וההיסטוריה שלה והיכולת שלה להסתדר בחיים!

וכן, יש אנשים שלא קל להם, ולא הולך להם... מכל סיבה שלא תהייה. ברוך ה' שאנחנו לא במצב שלה, אבל "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו"! (פרקי אבות)
  • אני מסכימה עם קרן.
    הגזמתן קצת

גאיה וקורן שלנו

• קרן
  • מצטערת לי נראה הזוי
    שמישהי שנזרקה לרחוב עם ילדים
    יהיה לה אינטרנט ציבורי

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני לא מאמינה שזה אמיתי.
    אבל במקרה וכן, גם אם זה נראה מאוד לא לעניין, לדעתי אין צורך בשפיטה כזאת...
    אחרי הכל, אנחנו באמת לא יודעים על מה יוצא הכסף, אם נכנס.
    יש אנשים שלא עלינו, הכסף שלהם יוצא לתרופות שעולות הון תועפות.
    לדעתי עדן היקרה, המצב שלך נשמע לא משהו בכלל, אבל הדבר היחידי שיש לי לומר לך, זה תאמיני...
    את נמצאת במצב שאת צריכה רק לשים את מבטחך בה'.
    בעזרתו הכל יהיה טוב, מקווה בשבילך.
  • בנות שדעתן כמו שלי
  • לי זה פשוט לא נראה אמיתי

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • כמו שאמרו לפניי לא צריך לשפוט - את לא יכולה באמת לדעת מה קורה אצל המשפחה ואם זה אמיתי או לא , וכמובן אף אחד לא קובע מתי עוד הריון יגיע - הכל מלמעלה
    בעזרת ה' עדן הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר !

ולאלו שהתלבטו לגבי המשפט : המשפט האמיתי (לפחות ממה שאני יודעת ) זה כל ילד מביא איתו ברכה - ותכלס זה נכון
    ברכה יכולה להיות שלום בית בינך לבין בעלך, יכולה להיות פרנסה, יכולה להיות שפתאום תסתדרי עם השכנים / חמותך או קידום בעבודה אנאערף - כל דבר זה יכול להיות אפילו שהאימא תהיה יותר מאושרת ופחות בלחץ ממה שהיא הייתה לפני ...
  • אני לי זה ננשמע הזוי.. ואם זה אמיתי צר לי נורא.!!

למה לכן לדבר ככה?? אתן לא יודעות אם זה אמיתי או לא..אבל עדיין התושבות שלכן לא לעיינין.. כשקראתי את ההודעה שהיא התפרסה בגלל חוסר האמון שתקתי.. ובדרך כלל אני יעזור ויתן מעצמי הכל.. אבל לא האמנתי אז שתקתי.. אבל למה לעשות מזה בדיחה?! חבל..
    חיים של אמא סופרת את השניות עד שניפגש....
  • לא שפטנו רק הערנו הערות שהן יותר הארות...
    סורי. זו הדעה שלי ושל אחרות וזו שלכן וזה מה יש.
    למה קשה לכן לקבל דעה שנוגדת את הדעה שלכן..
    להגיד כן ולהעביר..למה חייבים להגרר לפסים אישיים עם אחרים כי הדעה שונה..
    סורי אני לא מבינה איך נכנסים להריון ומחכים שהברון יבוא וייתן בית.
    סליחה אבל מצבו של האב לצערנו לא חדש לה..ולא לו...ועדיין נכנסים להריון ומחכים לנדבה..זה ממש ככה. אני מצידי מי שיש באפשרותו לעבוד שיצא לעבוד ולא יחיה על חשבון משלם המיסיםן או יחכה לנס והאמונה הלא חכמה הזו שכל ילד מביא פרנסה איתו..כן בטח..הנה הוכחה שההפך הוא הנכון..וכל ילד מביא ברכה? מה לעשות..לא תמיד... זו הדעה וזה מה יש. לא התנפלתי על אף אחת כאן גם לא על האורחת שלנו. אני מאחלת לה ולמשפחתה למצוא את הדרך הנכונה לקום על הרגליים ולפרנס בכבוד ולחיות בבית שלהם בכבוד... גם משכנתא כמו כולנו .. או אולי זכייה יפה..אבל לא לחפש איך חהכפיש משרד זה או אחר בגלל חוסר אחריות מצידם.
  • גם אני מצטרפת לתגובתה של קרן גם עם אתן חושבות ככה במצב כזה של אישה
    שמבקשת עזרה לא יעזור לשפוט אותה או לדבר אליי בדחייה,
    בכל אופן הזוי או לא שיהיה בהצלחה

ניתאי החיים שלי!
  • מיכל כמו שאמרת זו דעה שלכן וזו דעה שלנו ולכולם מותר להביע אותה
    זה נכון שכל בנאדם צריך לתפוס את עצמו בידיים ולנסות לפרנס את עצמו ומשפחתו
    אבל לפעמים זה לא הולך לפעמים ההוצאות כפולות מההכנסות - ואולי הם ניסו ולא הצליחו ? אפחד לא יודע בגלל זה אומרים לא לשפוט

ובקשר להריון אני מכירה כמה נשים שעם טבעת וגלולות ועדיין נכנסו להריון
  • ממי..קשה לשמוע סיפור כזה אין ספק.
    לנו אין כסף כרגע. נקודה.
    יש לי שלושה ילדים להכניס מחר למסגרות...
    שלושתם צריכים צהרונים אוכל בגדים ציוד..
    בעלי טוחן תחת (סליחה) אני יוצאת לעבוד..
    העיקר לא להגיע למצב כזה.

וכמה שיכול להשמע קשה ונוקשה..אין כסף? לא מביאים יותר ילדים ואם
    המצב הוא להשאר ללא קורת גג ופת לחם..עושים הפלה.
    הריון לא בכל מחיר.
  • סליחה אני שוב אומרת

שאני בעד לתרום ולעזור

אבל שוב מקרה כמו שלה

יש עמתות בשפע

ועובדת סוציאלית מטעם העירייה שאמורה לדעת מזה

בסופו של דבר כולנו עובדים קשה בשביל לשרוד וקורעים את התחת

כמו שמיכל אומרת עושים הכל כדי לא להגיע למצב כזה

שוב אני אומרת לא שפטתי אותה זה ממש לא מעניין אמיתי העניין או לא

אבל יש דברים שחושבים עליהם מהתחלה ולא בונים על עמידר

ואני לא אומרת שלגור בעמידר זה רע ולהפך

אבל שוב....

יש דברים שחושבים מראש

זו הנקודה
  • לא יודעת אם זה אמיתי, ואם כן - תפני לעיריה והם יפנו אותך לאן שצריך.

אני חושבת לעומת זאת שאפשר מאד בקלות להגיע למצב כזה, ובאמת שאסור לשפוט:

נניח שאין להם השכלה מקצועית, ובעלה עובד לדוג' עבור 5000 שקל. לא משתלם לה לצאת בעצמה לעבוד כי היא תוציא יותר על מסגרות לילדים
    יוצא שמשפחה של 5 נפשות על משכורת מינימום - אי אפשר להתפרנס ככה.
    תחשבו על זה בצורה הזאת, ותבינו למה אנשים מגיעים לרחוב (גם אנשים שרוצים ומסוגלים לעבוד, מה שנקרא כמוני וכמוכן).

• 1. זה נשמע לי הזוי מודה באשמה!!!
    2. מי אנחנו שנשפוט? מיכל הדיבור שלך ושל שוליקו היה מגעיל בוטה אכזרי ומתנשא!!! רוצה להגיד שאת לא מאמינה לה תגידי שאת לא מאמינה, אבל תקראי את סגנון הכתיבה שלכן מזעזע!!! למה לעקוץ אותה? ואם היא בן אדם אמיתי? תחשבי שעכשיו מאחורי המחשב לא נמצא איזה ילדון משועמם או נועה- תחשבי שנמצא שם בן אדם אמיתי שמבקש אוזן קשבת ויד מושטת.
    אז לא אנחנו לא יכולות לעזור כלכלית זה ברור, אבל ייתכן ויש פה בנות עם קומבינות כאלה ואחרות, וקשרים כאלו ואחרים שיוכלו לעזור לה. האם מישהי ניסתה להתקשר לטלפונים לבדוק?!?!?
    לפני כל חג צצים מקרים כאלה בעיתונות ובחדשות וזה לא משהו חדש. ומודה שגם לי כואב הלב לראות את אותה אמא בוכה שהם ברחוב בזמן שהיא עם סיגריה ביד ופסים ופן בשיער. אבל יש מצבים כאלה ויש מקרים כאלה.
    ושוליקו אני חושבת שהפורום שלנו הוא האחרון שיכול לפקפק בבטחונם של אמצעי המניעה. למעשה את באה ואומרת שאת לא מאמינה לזוהר ועוד הרבה בנות שנקלטו פה עם אמצעי מניעה?!?!?
    אז בנות קצת טאקט ורגש יכלו לעזור פה!!!

חג שמח ושנה טובה לכולנו

• סוף סוף!!
    לא מצאתי את המילים להגיד את זה..
    סיוון

חיים של אמא סופרת את השניות עד שניפגש....
  • אני יגיד לכם את האמת קראתי את ההודעה ראשונה ומיד התקשרתי הטלפון צלצל ולא ענו.
    ובמשך כל היום עקבתי אחרי ההודעות והתבישתי.
    פה אנחנו אמורות לתמוך אחת בשניה , ליעץ, לכוון, וחויתי דחיה מהמון נשים פה וזה מרתיע אותי להכנס לפורום הזה שוב כי לא בטוח שאקבל פה חיבוק אני עלולה לקבל פה סטירה.
    בתור אחת שמתמודדת עם שגרת חיים לבד יש לי בעל קצין בתפקיד סמג"ד בצבא ותחושת הלבד חזקה אצלי ופה בפורם אני למעלה משנה ורק מתחזקת ונתמכת והיום רציתי להתנתק מכל זה, ראיתי תגובות קשות וכואבות
    ראיתי איך "בגדתן" באחוות הנשים שהייתה לנו.
    שבוע לפני ראש השנה אני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בה בהודעות שכתבתי כולל אותך עדן שלא יכולתי לעזור יותר.
  • סיוון מילים כדורבנות
  • גם אני בשוק מהתגובות של הבנות פה....למען האמת נשמע כמו תגובות של אנשים שלא ידעו מחסור בחייהם וכנראה גם לא בסביבתם, אין לכן מושג כמה מהר ובקלות אפשר להגיע למצב של חוסר כל, לפת רעב!!!

יש אנשים שחיים בבועה של כל טוב , למרות שהם בטוחים שהם מכירים את כל שכבות החברה, הם לא!!
    כמו שאמרה סיוון ובנות אחרות, אתן לא יכולות לעזור או לא רוצות כי נשמע לכן לא בסדר (שלא יחיו על חשבון המיסים שלכן) סבבה אל!!! אבל לדבר בזילזול, להשמיץ ללעוג ולהעליב, זה כבר מוגזם ולא במקום בכלל.
    אמא של עידן התותח*****

http://pregnancy.baby-gaga.com/]

• גם אני אמרתי את דעתי
    מה זה אסור?!!
    לא צחקתי!!
    התבטאתי בצורה מאוד יפה!!!
    ואמרתי את דעתי!!

לא מבינה אותכן מה אסור להגיד את דעתי!!!

מה כבר אמרתי!!

שלדעתי צריכים לחשוב טיפה יותר
    ולעשות הכל שחלילה לא להגיע למצב כזה?

מה אמרתי שאסור לתרום?

מה צחקתי עליה?

אפילו לא התעניינתי אמיתי או לא רק אמרתי את דעתי

ועדן פגעתי אז סליחה זו לא הייתה כוונתי

אך צר לי שוב זו דעתי.
  • ל"אולי בקרוב זה יגיע"
    ציטוט מתוך תגובתך האחרונה :

"מה כבר אמרתי!!
    שלדעתי צריכים לחשוב טיפה יותר
    ולעשות הכל שחלילה לא להגיע למצב כזה?"

למה את יוצאת מנקודת הנחה שהם לא חשבו ולא עשו?
    את חושבת שאנשים טיפשים ומבינים פחות ממך?
    לא תמיד הכל קורה לפי מה שאנחנו חושבים ומתכננים!
  • אתם באמת ברחוב? אין לכם משפחה או משהו עד שתקבלו דירה??? לפחות שלילדים תהיה מיטה...

יש מצבים שאי אפשר לצפות להם בנושא הבאת ילדים. דוגמא אישית לי הייתה עבודה טובה וותק של 4 שנים. חשבתי שאני מסודרת והבאתי ילד שני. אפילו חשבנו על שלישי ופתאום הגיעה ״הברכה״ ופיטרו אותי וכבר שנה שאני לא מוצאת עבודה שתסתדר עם שני הילדים. אם הייתי יודעת שזה המצב לא הייתי מביאה את הילד השני. ואני אוהבת אותו אבל אני הייתי אוהבת כל ילד שיוולד לי גם היו לי עשר...כמובן שהמצב הכלכלי קשה ומוביל לריבים עם בעלי וחמתי (שלום בית...חחחח)

כל ילד מביא את הברכה זה כל כך נכון....למי שיש מזל בחיים
    אני אישית מכירה זוגות שהתגרשו אחרי הילד הראשון, שני...בגלל שפתאום מגלים דברים בבן זוג שלא יודעים עד שיש ילדים
    וחברות טובות שלי שפוטרו בגלל שיש להן ילדים ולא מתקבלות לעבודה בגלל הילדים...
    מה זה הברכה הזאת? 150 ש״ח לילד ומענק לידה???

בכל אופן שתהיה שנה טובה עם התחלות טובות
  • האמת בהתחלה זה היה נראה לי לא אמיתי והזוי. בגלל זה עשיתי אייקון מתפלא.

אבל, אחר כך אחרי שקראתי הבנתי שזה כן יכול להיות אמיתי.

קרן
  • בנות, מי שבאה ומבקשת משהו באינטרנט, כדאי שתיהיה מוכנה לקבל את כל סוגי התגובות!
    גם כאלה ששהיא לא תאהב.
    מי שלא עוזר לעצמו, אני לא חושבת (וזו דעתי האישית) שיש לו את הזכות לבוא ולבקש עזרה מאנשים אחרים. למה שמישהו יפעיל בשבילה קשרים כלשהם שנניח יש לו אם הבן אדם לא רוצה לעזור לעצמו???

וד"א, מי שלא רעב, לא כואבת לו הבטן?
    אז לידע כללי, התגובות שלי כל כך חריפות כי אני הייתי שם! אני אכלתי את החרא הזה על בשרי! ולי כן כאבה הבטן!
    אני ראיתי את כל המשפחות האלו שלא רוצות לעזור לעצמן ורק באות בדרישות לרשויות. לדעתם הרשויות חייבות לעזור להם. ולא, הם לא יעזרו לעצמם. למה להם? יש מי שעושה את העבודה בשבילם!
    יתרה מזאת, אני עצמי באה ממשפחה כזו! ואני ראיתי ממש מקרוב עוני מהו, ואיך אפשר לצאת מזה ואנשים פשוט לא רוצים.
    ואני בחרתי בדרך אחרת, ועובדה שיצאתי מזה. היה קשה, מאוד. אבל יצאתי.
    ועכשיו אני אדם עצמאי שעומד על הרגליים, עם עבודה טובה, בית, ילדים שלא חסר להם מאומה. וזו הייתה רק בחירה שלי. כי הכי קל להשאר במעגל הזה ולהמשיך לחיות על תרומות (סליחה, עזרה של אנשים ורשויות).
    ובי נשבעתי שאני לא עושה לילדיי את מה שאני עברתי בחיים שלי. ואם זה אומר לא להביא ילדים או לעשות הפלה - זה מה שזה אומר.
    להביא ילדים למצב שאין איך לפרנס אותם ואין איפה לתת להם קורת גג - זו אגואיסטיות לשמה!
    ואולי האמא מחכה לפרנסה מהילד, אבל אני הייתי במקום הילד. ואני יודעת אילו חיים מחכים לו, גם אם הוא יביא את כל הברכות שבעולם. ולא, אלו לא חיים שכל אחת מכן תרצה להניק לילד שלה.
    אז אנא מכן, אתן חושבות שאין לי את הזכות לשפוט כי אני לא יודעת מה עובר על המשפחה הזו, אבל אתן עושות בדיוק את זה. אתן שופטות את אלו שיש להן דעה אחרת משכן - אותי למשל - כאשר אין לכן מושג אילו חיים היו לי והאם אני יודעת על מה אני מדברת.

ברור שקורים כל מיני דברים בחיים ולפעמים אדם אמיד נופל על הקרשים. אבל זה לא קורה תוך 5 חודשים ואפילו לא תוך שנה. אז גם לפני 5 חודשים המצב של המשפחה היה על הפנים. והם לרגע לא חשבו לא להביא ילד נוסף לעולם. וסיוון, אני גם בהודעה שלי יצאתי מתוך הנחה שיכול להיות פנצ'ר, אם תקראי טוב.
    אבל בימינו גם אם קורה פנצ'ר ואין מצב לגדל ילד - עושים הפלה.
    ועזבו אותי מכל החנטריש שילד מביא פרנסה או ברכה או what ever. כולנו, גם היפות נפש שבינינו, מבינות שהמצב של המשפחה הזו הוא לא בשביל להביא עוד ילד. וילד לא יביא להם שום ברכה ושום פרנסה.

ואפילו עזבו אתכן מההריון לרגע.
    המשפחה אמורה לקבל מהממשלה דירה כמעט בחינם! לקבל דירה! ומה הטענה של הבחורה? למה לא נותנים לה את הדירה לפני החגים אלא אחרי???
    סליחה???

תגידו, יש מצב שמישהי מכן הייתה אמורה לקבל דירה במתנה ועוד היו לה טענות על תזמון???
    או שכל אחת ואחת מכן הייתה מחכה בסבלנות?
    אבל הראש של האנשים האלו שדורשים מהרשויות - שזה מגיע להם!
    ולא, זה ממש לא!

אם את קונה דירה על כספך שלך - יש לך את הזכת המלאה לדרוש זמנים ואיכויות ומה לא.
    אם את מקבלת דירה - והיא מקבלת אותה ממני ומכן, הנשים העובדות או כאלה שבעליהן עובדים (תציצו רגע בתלוש ותראו כמה כסף בחודש אתן תורמות למשפחות כאלה) - אז תואילי בטובך לרדת מהעץ של הדרישות ולא לצפות שיביאו לך אותה כי לך מתאים עכשיו.

ואני בן אדם שאין לו שום בעיה לעזור לאנשים (כן, כן, אתן יכולות לפקפק בזה כמה שבא לכן), ואין לי בעיה לתרום, אבל אני חושבת שלפני שאדם מבקש עזרה ממישהו או מגוף כלשהו, הוא קודם כל צריך לעשות את כל מה שביכולתו ע"מ לעזור לעצמו.
    וגם כשמקבלים כבר עזרה, אז לקבל אותה בהכרת תודה, ולא כמשהו שמגיע לך כי אתה מסכן.

וזוהי דעתי, וכן, היא חריפה מאוד. כי שוב, אני נכוותי מזה, ולי יש מושג כלשהו (בניגוד לרובכן, אני מקווה) על מה ועל מי אני מדברת.

• אם הדברים האלה אמתיים אז בהצלחה מקווה שתסתדרו מהר
  • א. מותר לי לצחוק בצחוק... לא צחקתי על האורחת שלנו אלא סתם התלוצצות על זה שגם אני רוצה ורוצה מותר לי !

ב. שולי המילים שלך הן נוקשות אבל אמיתיות ואני חושבת בדיוק כמוך.
  • שולי ומיכל אני ממש לא מתכוונת לגרום פה למריבה - רוצות להיות קרות תהיו קרות
    אתכן גידלו ככה אותי גידלו אחרת
    אותי לימדו יש לך תתני, אין לך תתני

אבל דבר אחד ויחיד נורא מסקרן אותי - מאיפה הבנת שהיא לא מנסה לעזור לעצמה? שאלת אותה מה היא אכלה אתמול? האם היא מעשנת? האם היא עובדת? כמה שעות ביום? - מה בדבריה גרם לך להבין שהיא לא עוזרת לעצמה ורק מצפה שיעזרו לה?
    כן מודה גם אותי מקומם לראות את האמא האומללה שישנה במקלט, אבל לכבוד הצילומים דפקה גוונים בשיער ומעשנת מרלברו
    אבל פה לא ניסית לשאול, לא ניסית להתעניין, לא ניסית לדבר איתה אפילו - יש שפטת והחלטת!!! וזה מה שמפריע לי.

ו"אולי בקרוב זה יקרה" - בתגובתי לא התייחסתי לתגובתך כי אני יודעת עליך מספיק כדי לדעת את כוונותיך

• אני ממש לא רבה עם אף אחת. אני מביעה את דעתי. לדעתי (תקני אותי עם אני טועה) צורת ההבעה שלי מכובדת ולא באה לגרום למריבה.
    זה שאת, או כל אחד אחר, לא מסכימה עם זה, זו זכותך וזו לא סיבה לריב.

ולעניינינו:

האישה מביאה ילד! כאשר המצב שלה בקנטים!
    זה הרבה יותר מגוונים בשיער, הרבה יותר ממלבורו או בגדים יפים!
    ילד! רביעי!
    משפחה שרוצה לעזור לעצמה לא יולדת ילד כאשר אין לה קורת גג!
    משפחה שבלי מקום לחיות בו מביאה ילד בטענה שכל ילד מביא פרנסה זו משפחה שמכניסה את הראש בחול (אולי אפילו באספלט), ולא משפחה שמנסה לעזור לעצמה.
    יש להם 2 פלאפונים!
    גם אם זה טוקמן. 2!
    יש לה לפטופ (אחרת איך גולשים בציבורי?)!

זה מספיק בשבילי להחליט שהיא לא עוזרת לעצמה. לא הלפטופ ולא הפלאפונים.
    הקלות שבה מתייחסים לתוספת למשפחה שאין לה איך לתחזק אותה - זה מקומם אותי!
    זה ילד, לכל הרוחות. הוא דורש הרבה טיפול והרבה כסף! למה עשית זאת? יש לך גם ככה 3 תינוקות שאין לך איך לפרנס אותם. אז את הולכת ועושה מעשה חסר אחריות כל כך?
    ולא, היא לא עוזרת לעצמה ולא למשפחה שלה!

ושוב, מה שאפילו יותר מרגיז אותי זו הצורה שבה היא מתייחסת לעזרה שמשרד השיכון מושיט לה. לא זו הצורה שבה (לטעמי) אדם צריך להתייחס לעזרה שנותנים לו.
    מי שמתייחס לעזרה כאילו חייבים לו - לא מגיע לו עזרה.

משפט כמו " כדי שמישהו במשרד השיכון היתעורר ויתנו לנו דירת עמידר ליפני החגים ולא אחרי" מרתיח אותי. בלי קשר להריון בכלל!
    אותך לא? את חושבת שהיא צודקת בדרישתה זו?

ככה חינכו אותי. לא להתייחס לעזרה בתוך משהו מובן מאליו.
    לדעת לקבל בהוכרת תודה.
    אולי אותך חינכו אחרת, אני לא יודעת...

• סליחה סיון????
  • נראה לי בנות שזהו אפשר באמת לעצור
    כל אחת חושבת אחרת ויש לה דעה
    אפשר להמשיך הלאה
  • אותי חינכו שיש אחד ויחיד ששופט - וזה לא תפקידנו!!!
    מושיטים לי יד לעזרה אני אעשה את המקסימום לעזור - גם אם זה רק בחיבוק אוהב ומילים טובות
    שיקרו לי? זה כבר לא בתחום שיפוטי!!!
    דווקא עכשיו לפני יום כיפור עלינו לזכור זאת!!!
    ואין פה שום קשר לניצולי שואה - תפסיקו לנפנף בזה כבר!!! גם אני באה ממשפחה כזאת אבל זה לא אומר שמי שלא בא מהעבר הזה נותן ומעניק פחות ממני.

וכן אני חייבת להסכים עם דבר אחד - אנחנו דנות על דברים שלא יעזור בחיים לא נסכים עליהם. כמו שאמרתי באנו מצורת חינוך שונה והחשיבה שלנו שונה וזה בסדר, זה לא דבר רע.
    בכל אופן שנה טובה לכולנו

• וואו מה זה הרוע הזה?? לדרוך על בן אדם שנמצא למטה ? לשפוט אותו? לנזוף?
    גועל נפש!

ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי shuliko

למה מישהו חייב לתת לך קורת גג???
    כי יש לך 4 ילדים (עוד מעט)? אולי אם לא היית עושה 4 ילדים, היית מפרנסת את האחד בכבוד ולא מחכה שיתנו לך דירה מתי שנוח לך. ודואגת את (ולא משרד השיכון) לקורת גג לילד שלך?!

"שמישהו במשרד השיכון היתעורר ויתנו לנו דירת עמידר ליפני החגים ולא אחרי".

• גועל נפש של התיחסות ממש בושה!
  • סיוני..צר לי לאכזב אותך..הבסיס של כל בני האדם הוא טוב...
    כולנו או רובנו מחונכים לקבל ולתת אין רק אחד מהם...יד לוחצת יד..
    וכן אני אנפנף בניצולי השואה שהם יודעים לתת מכל הלב מבלי לבקש חזרה...
    ככה חונכתי לשאלותייך אלו והקודמת..
87 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה