בנות, מי שבאה ומבקשת משהו באינטרנט, כדאי שתיהיה מוכנה לקבל את כל סוגי התגובות!
גם כאלה ששהיא לא תאהב.
מי שלא עוזר לעצמו, אני לא חושבת (וזו דעתי האישית) שיש לו את הזכות לבוא ולבקש עזרה מאנשים אחרים. למה שמישהו יפעיל בשבילה קשרים כלשהם שנניח יש לו אם הבן אדם לא רוצה לעזור לעצמו???
וד"א, מי שלא רעב, לא כואבת לו הבטן?
אז לידע כללי, התגובות שלי כל כך חריפות כי אני הייתי שם! אני אכלתי את החרא הזה על בשרי! ולי כן כאבה הבטן!
אני ראיתי את כל המשפחות האלו שלא רוצות לעזור לעצמן ורק באות בדרישות לרשויות. לדעתם הרשויות
חייבות לעזור להם. ולא, הם לא יעזרו לעצמם. למה להם? יש מי שעושה את העבודה בשבילם!
יתרה מזאת, אני עצמי באה ממשפחה כזו! ואני ראיתי ממש מקרוב עוני מהו, ואיך אפשר לצאת מזה ואנשים פשוט לא רוצים.
ואני בחרתי בדרך אחרת, ועובדה שיצאתי מזה. היה קשה, מאוד. אבל יצאתי.
ועכשיו אני אדם עצמאי שעומד על הרגליים, עם עבודה טובה, בית, ילדים שלא חסר להם מאומה. וזו הייתה רק בחירה שלי. כי הכי קל להשאר במעגל הזה ולהמשיך לחיות על תרומות (סליחה, עזרה של אנשים ורשויות).
ובי נשבעתי שאני לא עושה לילדיי את מה שאני עברתי בחיים שלי. ואם זה אומר לא להביא ילדים או לעשות הפלה - זה מה שזה אומר.
להביא ילדים למצב שאין איך לפרנס אותם ואין איפה לתת להם קורת גג - זו אגואיסטיות לשמה!
ואולי האמא מחכה לפרנסה מהילד, אבל אני הייתי במקום הילד. ואני יודעת אילו חיים מחכים לו, גם אם הוא יביא את כל הברכות שבעולם. ולא, אלו לא חיים שכל אחת מכן תרצה להניק לילד שלה.
אז אנא מכן, אתן חושבות שאין לי את הזכות לשפוט כי אני לא יודעת מה עובר על המשפחה הזו, אבל אתן עושות בדיוק את זה. אתן שופטות את אלו שיש להן דעה אחרת משכן - אותי למשל - כאשר אין לכן מושג אילו חיים היו לי והאם אני יודעת על מה אני מדברת.
ברור שקורים כל מיני דברים בחיים ולפעמים אדם אמיד נופל על הקרשים. אבל זה לא קורה תוך 5 חודשים ואפילו לא תוך שנה. אז גם לפני 5 חודשים המצב של המשפחה היה על הפנים. והם לרגע לא חשבו לא להביא ילד נוסף לעולם. וסיוון, אני גם בהודעה שלי יצאתי מתוך הנחה שיכול להיות פנצ'ר, אם תקראי טוב.
אבל בימינו גם אם קורה פנצ'ר ואין מצב לגדל ילד - עושים הפלה.
ועזבו אותי מכל החנטריש שילד מביא פרנסה או ברכה או what ever. כולנו, גם היפות נפש שבינינו, מבינות שהמצב של המשפחה הזו הוא לא בשביל להביא עוד ילד. וילד לא יביא להם שום ברכה ושום פרנסה.
ואפילו עזבו אתכן מההריון לרגע.
המשפחה אמורה לקבל מהממשלה דירה כמעט בחינם! לקבל דירה! ומה הטענה של הבחורה? למה לא נותנים לה את הדירה לפני החגים אלא אחרי???
סליחה???
תגידו, יש מצב שמישהי מכן הייתה אמורה לקבל דירה במתנה ועוד היו לה טענות על תזמון???
או שכל אחת ואחת מכן הייתה מחכה בסבלנות?
אבל הראש של האנשים האלו שדורשים מהרשויות - שזה מגיע להם!
ולא, זה ממש לא!
אם את קונה דירה על כספך שלך - יש לך את הזכת המלאה לדרוש זמנים ואיכויות ומה לא.
אם את מקבלת דירה - והיא מקבלת אותה ממני ומכן, הנשים העובדות או כאלה שבעליהן עובדים (תציצו רגע בתלוש ותראו כמה כסף בחודש אתן תורמות למשפחות כאלה) - אז תואילי בטובך לרדת מהעץ של הדרישות ולא לצפות שיביאו לך אותה כי לך מתאים עכשיו.
ואני בן אדם שאין לו שום בעיה לעזור לאנשים (כן, כן, אתן יכולות לפקפק בזה כמה שבא לכן), ואין לי בעיה לתרום, אבל אני חושבת שלפני שאדם מבקש עזרה ממישהו או מגוף כלשהו, הוא קודם כל צריך לעשות את כל מה שביכולתו ע"מ לעזור לעצמו.
וגם כשמקבלים כבר עזרה, אז לקבל אותה בהכרת תודה, ולא כמשהו שמגיע לך כי אתה מסכן.
וזוהי דעתי, וכן, היא חריפה מאוד. כי שוב, אני נכוותי מזה, ולי יש מושג כלשהו (בניגוד לרובכן, אני מקווה) על מה ועל מי אני מדברת.