מישהו פה מתלהב מעניין המחאות!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כל יומיים מחאה חדשה..
    אני מודה שמה שפרסמתי פעם שעברה לא הכי ראוי להיות מחאה..
    אלא חשבון נפש של כל אחד על זה שלא יעבדו עליו..
64 תגובות
עמוד 1
  • המחירים של הגנים באמת מטורפים

על מה 3000 ?? אם יש 20 ילדים בגן זה יוצא 60000 .... כמובן שמורידים הוצאות
    אבל כמה הוצאות יש ??
    יכול להיות שאני לא יודעת על מה אני מדברת ואם אני טועה תקנו אותי אבל בעלי גנים עושים הון ............

אני גרה בצפון ופה אפשר להשיג גנים טובים ב1200 שח
  • לצערי, רוב המחאות מוצדקות ביותר.
    שתקנו הרבה יותר מידי ואז בא לנו ממצריים ושאר מדינות אגן הים התיכון ההבנה שאפשר ראוי וצריך לעשות שינוי, ואם ראשי המדינה לא מסוגלים - אז לעם אין ברירה!.

אפריים קישון ז"ל האחד היחיד והמאוד מיוחד כתב כבר לפני שנים רבות רבות שתחזית מזג האויר בארץ היא כזו - נעים-חם-חם מאוד-שביתת דוורים.
    קיץ, חופש, לאנשים אין כסף ואין הרבה מידי מה לעשות בלי כסף - אז יוצאים למחות.
    תיראי איך יושבי האוהלים סידרו לילדיהם אחלה חופש גדול

• נכון , זה נראה שזה נהיה אופנתי , אבל תכלס , זה מזה צודק!!
    מחירי הגנים מטורפים !
    את יודעת שאני לא מרשה לעצמי לצאת לעבוד אם הנטו שווה ל 5000??
    למה? כי תוסיפי צהרון לירין - זה עוד 1100
    תוסיפי משפחתון או גן לאוריאן - עוד 3000
    תוסיפי הוצאות נסיעות - עוד כמה מאות בחודש..
    כבר יצא 5000 רק בגלל שיצאתי מהבית ..
    זה מטורף!!!!!!!!! וכמה את חושבת מרוויחה אישה ממוצעת שלא עובדת בהיי טק? ?
    מלא נשים מרוויחות עד 5000 ברוטו !!

ומחירי הדירות - יש לנו קצת הון עצמי , בעלי עובד במשרה לא רעה בכלל טפו טפו , ותכלס אין לנו מספיק כדי לא להחנק עם משכנתא של 4000 שח ! ומה יעשו זוגות פחות מבוססים ??

קיצר- צודקים - אין מה להגיד!
  • גם לדעתי המחאה הזאת מאוד מאוד מוצדקת. אני בחרתי לא לצאת לעבוד, כי זה לא משתלם לי. אם אני הייתי שמה את מעין בגן, כמעט כל המשכורת היתה מתבזבזת על זה. לא שווה לעבוד קשה בשביל סכום זעום (תכלס - זאת המשמעות של זה)
  • המצב הפך להיות זוועה פה
    זה לא רק בגנים

ללכת לסופר לעשות קניות שפעם הינו עושים קניות ב 400 שקל לשבוע ... היום זה לא פחות מ 600-700 שקל
    מה עם עוד דברים מסביב שצריך הכול נעשה פה יקר בטירוף הממשלה לוקחת מיסים על כל דבר
    עכשיו גם רוצים לעלות את המחירים של המזנון מהיר לקחת עלזה מס שהמחירים של הפיצה מקדונלס גם יקפצו פתאום

• בין רוב המחאות זה בין הכי צודקות . השניה לא פחות חשובה זה תמ"ל וטיטולים . לגבי הדירה - נורא נחמד על הבכי של אלא שבחרו לגור בתל-אביב בלבד אז שישלמו אץ השכר דירה הזה . 12 דק' משם ברכבת ב2500 ש"ח אפשר לשכור דירה בגני אביב אבל למפונקים משנקין מפריעיים הערבים השכנים ... דווקא מערכת החינוך שם זכתה שם בפרס ארצי , ראש העיר הממנו בלוד היום זה מאיר ניצן מראשון שסוף סוף מטפל בעיר כמו שצריך .
    לזוג צעיר צריכה להיות זכות לקנות דירה אחת במחיר סביר ובגודל של 3 חדרים . הקריטריון לרכישה דירה זאת צריך להיות תרומה למדינה .. שירתה בצבא/עשיתה שירות לאומי (סיבאת הפטור רופאיית בלבד )מלא - זכאי ,לא עשיתה - חפש את החברים שלך .
    גני ילדים במחיר סביר עם שני הורים עובדים , שכר 10 אחוז מהכנסת ההורים עבור ילד ראשון , כל ילד נוסף משלמים רק עבור אוכל וביטוח גנים לפחות עד שעה 16:30 .
    מי שיכול להסביר למה מדינה מסבסדת ביתי ספר חרדיים ? צריך שיהיה חינוך חילוני/ דתי ממלחתי / תורני בסיסי - כל תלמיד מסובסד זהה בלי קשר למסלול . למי שלא מספיק טוב - מוזמן לממ מכיסו כלל כל החלוקת גזענייות שלהם.
    http://www.holdthatpic.com/
  • את אלינה לרשות !
  • מרינה ותאמיני לי מבחינת הכסף אם לפסיק לממן את אוכלי חינם יהיה לך מקור תקציבי למימון דברים אלו . עוד דבר - חופשת מחלה - עבור כל ילד עד גיל 14 מגיע 1.6 יום פר כל חודש עבודה , מה שכן בנגוד למבוגרים לא יתן לצבור אותם משנה לשנה ולקבל תמורתם זיכוי כספי באת פרישה כמו שנהוד בחלק ממקומות עבודה .
    מרינה להתעסק בפוליטיקה ישראלית במצבה היום מבחינתי שווה מלעבוד בזנות ... כל עובד לפי כלל "תן לי-תן לך " כל עוד מעמד בניים ימשיך לעבוד כמו חמור ולא יקים מפלגה לידאג לאלו שעובדים ותורמים למדינה נמשיך לאכול חראה, לעבוד ולשלם 50 אחוז מס ישיר ועוד 25 אחוז מסים עקפים עם לוקחים בחשבון את מס על הדלק . אנחנו אשמים ... הפלטפורמה אידיאולוגית השנה והבדלים בנהם שווים לתחת . כי מה שמעיין אותנו זה חיים שלנו ביום יום וא שלום עתידי ... זה מזקיר את ציפיה לקומוניזם בברה"ם...
  • מסכימה איתך לגמרי
  • אני בעד להפיל את הממשלה כמו במצרים

למה מעלים לשרים את המשכורות שגם ככה גבוהים ????
    במקום להוריד להם מעלים מחירים של דלק\אוכל\דירות איכסהההה

תיקי

• טוב, האמת המחאות כבר התחילו להימאס, זה נכון.
    אבל גם הפעם יש צדק בהמחאה,
    רק חבל שצורת ההמחאה כבר התחיל להיות פאסה..
    נטלי
  • המחה שלנו צריכה להיות בקלפי , רק בעיה שאין למי לתת את הקול נכון להיום

• לגבי דיור
    אלינה, אנחנו פעם שקלנו לקנות דירה בגני אביב.
    החינוך שם חבל על הזמן!
  • עם ערבים נתן להסתובב בכל מקום הכל בחירה שלך . סה"כ לאחרונה אלימות יש בכל מקום כולל על הכביש .
    שדיברתי על גני אביב התכוונתי לסטודנטים שבקום להשכיר דירה נורמלית במחיר שפוי יחסית מעדיף לשלם על מלונה בקרבה של סודנים .
    עם כל הכבוד לקריית גת 45 דק' נסיעה זה ללא פקקים ומה לעשות שבחחים לא תצליחי לעשות זאת ברכב שלך בין שת 7ל10 בבוקר . רכב , שלא תמיד פועלת מכיוון הדרום נותנת פתרון חלקי . אבל יש עבודולת שפשוט מחייבות להגיע לשם עם הרכב

• לסטודנטים זה יכול להיות פתרון מעולה, גני אביב.
    למשפחות, לדעתי זה מקום לא סימפטי בכלל.
    אלא אם כן יקימו סוף סוף כביש עוקב, שיהיה ניתן להגיע לשכונה בלי להיכנס לכפרים הערביים האלה

אני לא מסכימה שעם ערבים ניתן להסתובב בכל מקום.
    ככל שהם קרובים יותר ככה הסכנה גבוהה יותר.
    לכן אני מעדיפה לא להיות קרובה לסביבתם
  • סוללים בלוד כבישים חדשים אבל לא עוקפים . עברתי בכבישים אלו במשך 7 שנים כל יום ולא היו שום בעיות , אחותי כדלה שם מגיל 16 וגם הכל בסדר . עניין של גישה בלבד . יטש שם כמה בניינים שלא היתי מתנגדת לגור בבת כזה .
    יש מקומות אחרים ללא ערבים שאני ממש לא סובלת אותם : קריית מלכי לדוגמא .
  • קריית מלאכי זה חור שבחורים!!!!

• לצערי, המחאה הזו בהחלט במקום

• למה נמאס מהמחאות? דווקא אני מאוד בעד

• בהחלט יש מקום למחאות!!!!!!!!
    לכל אחת ואחת מהן!!!!!!!!
    ויש גם מקום ללכת ולחזק את המוחים!!!
    וגם אני חותמת על כל מילה של אלינה
  • גם אני רוצה להמציא מחאה, יש רעיונות???

• גם לי אישית בא לצאת לרחוב ולצרוח
    הכל פה יקר בטירוף שזה כבר מעצבן ברמות
  • יש לי נושא למחאה VIL

היתי בשופרסל...שזיפים 13 שח, ענבים 9.99... דובדבנים 19.99 לקופסה של 400 גר.... לא קניתי כי גם לא נראו מי יודע מה...
    הלכתי לירקן...ענבים 4.99, שזיפים 4.99 דובדבנים (שהיו נראים נורמלי בהחלט) 9.99 לקילו !

כי=אילו..אלווו שופרסל..לא הגזמנת?
  • ותסלחו לי אבל בדיוק כמו בעגלות ומוצרי תינוקות,
    גם בגנים יש מגוון..
    אף אחד לא מכריח הורים לשלם משכנתא על גן פרטי!
    יש מעונות של התמ"ת ואת אמונה וויצ"ו, מעיין החינוך התורני וכאלו....
    וברוב המקומות שאני שמעתי, הם די טובים!
  • אתמול יצא לי לדבר עם אמא שלי על נושא המחאות,
    כי ראינו פתאום בקריית גת אוהלים
  • עמית - את טועה.
    אין הרבה מידי אופציות של גני ילדים.
    לך - כדתייה - יש את המודסות הדתים שהם אכן יותר זולים.
    בכפ"ס למשל יש שני גני נעמת ושני גני ויצו ועוד עשרות רבות של גני ילדים פרטיים שצצים כפטריות לאחר הגשם כי יש ביקוש! אין מספיק מקום במעונות התמ"ת לכל ילדי העיר, מעונות התמ"ת ברמה טובה, אבל אין מקום!
    ולשלוח לגנים דתיים, כחילוניים, זו בעיה. אין לי שום רצון בעולם שהילדה שלי תבוא הביתה ותבקש לא לנסוע בשבת או להפריד בין כלים חלביים לבשריים. זו דרך חיי והיא נכונה לי.
    העניין הוא שמישהו מממן לדתיים את הגנים הזולים משמעותית מגני הילדים החילוניים.... ולרוב - זו המדינה....
    דרך אגב - הגננת של מעין שנה הבעה היא דתייה, יש גם בת שירות בגן הילדים שהיא דתייה כמובן וגם הסייעת שומרת מצוות, יחד עם זאת - כולן בהחלט מכבדות גם את דרך חיינו (בדיוק כפי שאנחנו מכבדים את שלהן ואם הכנתי כדורי שוקולד בכלים שהם לא מופרדים אציין זאת ואם הבאתי עוגיות לצוות לסוף השנה הן באו עם אישור כשרות וכד').
  • פיתוש מאמי
  • מסכימה עם לינבר

• מעונות של מעיין החינוך התורני, וזו המסגרת היחידה שאני מכירה שפועלת במימון המדינה,
    הם בדיוק כמו מעונות ויצ"ו ואמונה..
    המימון הוא רק לאמהות עובדות/ סטודנטיות.
    מי שלא מביאה תלוש משכורת של 40 שעות שבועיות, לא מקבלת הנחה..
    או שמקבלת הנחה חלקית.
    או שמשלמים 1500-1600 ש"ח לחודש- ללא הנחה כלל.
    ויש הורים חרדים/ דתיים שמשלמים מחיר מלא!
  • נטלי...

"לזוג צעיר עם פוטנציאל לגדל אזרחים שטובים למדינה,
    אזרחים שיתרמו למדינה בעתיד ויעצבו אותה, לא יכול להרשות לעצמו יותר מ2 ילדים,
    וכל השאר, שחיים על חשבון המדינה מביאים לעולם ילדים כל שני וחמישי,
    כאשר מראש ילדים האלו יגדלו ויהיו נטל לכולם,חסרי השכלה וחינוך אוניברסיטאי נאות."

אני קצת בשוק, מאמי... מהסטיגמטיות...

שרון.
  • עמיתי

• שרון, אל תיהיי בשוק,
    בעוד 20 שנה ילדים שלנו יהיו במיעוט,
    יהיו פחות רופאים, מהנדסים, פסיכולוגים, מעצבים ושות'
    יהיו פחות חיילים בצבא, ואנחנו חייבים צבא חזק כי מסביבינו אוייבים.
    .

איך מדינה נורמלית יכולה להתקדם?
    כשנתח גדול ממנה יושב לה על הצוואר (על הצוואר של האזרחים)?
    אם אנחנו לא נוכל להרשות לעצמינו עוד ילדים,
    מי יקפיץ את המדינה למעלה בעוד כמה עשרות שנים?
    מה יהיה איתנו?
  • נטלי, יש לי איך להרגיע אותך..
    בציבור החרדי ביקוש העבודה וכמות המשכילים הולך וגדל..
    מחקרית, אני לא ממציאה!

הרבה חרדים כבר לא יושבים רגל על רגל ומחכים שהכסף ייפול עליהם מראש הממשלה..
    נשים יוצאות לעבודה..
    גברים יוצאים לעבודה!
    יש מכללות שלמות של חרדים שלומדים שם הנהלת חשבונות/ מחשבים/ סיעוד/ עו"ס ועוד ועוד...
    (הלוואי שבציבור שלנו היו כאלו מכללות!!)
    יש אפילו חרדים רופאים.
    מעבר לכך- שבציבור החרדי מספר הילדים הולך ופוחת, לפחות במשפחות המודרניות, אני לא מדברת על 100 שערים..
    האידיאל הוא כבר לא 10 ילדים שאין להם מה לאכול, אלא פחות..

צבא- בעוד כמה שנים יישארו רק הדתיים לאומיים בצבא כנראה..
    כי אם כבר מדברים בהכללות אז- בכל משפחה תל אביבית יש ילד אחד שגם הוא משתמט..
    ובציבור הדתי לאומי אם יש 5 ילדים, כולם (הבנים שבהם ואלו שיכולים) ישרתו שירות מועיל ותורם..
  • אם את צודקת, והחרדים באמת יתחילו לעשות משהו עם עצמם ולתרום לחברה,
    זה יהיה נהדר ואני אתחיל לכבד ולהעריך את הזרם הזה סוף סוף
  • אני אגיד לך למה זו סטיגמטיות טהורה וגזענות משפילה, ולא - לפני את עונה - קחי נשימה. אני ממש לא מדברת אלייך באופן אישי. אין לי כלום נגדך. יש לי המון נגד האמירות המכוערות האלו, שהן גם בלתי נכונות בעליל ומכתימות בכתם בל ****ה ציבור שלם:
    הציבור, ה"זרם" שאת מדברת עליו הוא אכן זרם. מצומצם מאד, מאד!
    מדובר בעיקר על "נטורי קרתא", ובתוכם על זרם מצומצם עוד יותר שנקרא: "הקנאים".
    אלו וגם אלו יוצאים אף נגד החרדים. הם מתגאים בהיותם נגד מדינת ישראל על מוסדותיה.
    הם לא תורמים במאום למחייתם, ובוודאי שאינם משרתים בצבא, המוגדר כ"מוקצה". הם לא עושים שירות לאומי, וברובם הגדול מתקיימים מכספי תרומות של יהודים אחרים מחו"ל.
    מכאן ועד להכתמת ציבור דתי שלם החי במדינה, עובד, מתפרנס, תורם ו-גם, מה לעשות - מוליד ילדים, המרחק הוא רב.
    לומר שכל הדתיים הנם "חסרי השכלה וחינוך אוניברסיטאי נאות" - ???
    לומר שהדתיים מביאים ילדים כל שני וחמישי, והילדים האלו נופלים כעול על המדינה - ???

סליחה, אבל אני חילונית מוצהרת, פמיניסטית מוצהרת ואדם ליברלי ונאור, לפחות בעיני עצמי - וזה לא מעט .
    קשה לי באופן אישי לקרוא את מה שכתבת...
    ועל פי מה בדיוק קבעת ש"בעוד 20 שנה ילדים שלנו יהיו במיעוט,
    יהיו פחות רופאים, מהנדסים, פסיכולוגים, מעצבים ושות'
    יהיו פחות חיילים בצבא"...
    האם השתתפת בעריכת סקר גיאוקרטוגרפיה האחרון? יש לך דיבור עם מינה צמח במקרה? או שביכולתך לראות את העתיד ולגלות לכולנו?...
    נטלי - זו שנאת חינם.
    וחבל.
    חבל.
    חבל.
  • או.קי. נשמתי עמוק ואני דרך אגב עונה ברגוע בלי שום קשר
  • אוקיי...
    בואי נמשיך:
    את לא חייבת לאהוב את כולם - אמת לאמיתה.
    את לא חייבת גם לאהוב את רובם.
    גם לא את חלקם.
    גם לא אחד מהם.
    את לא חייבת לאהוב, נקודה. סוף פסוק.
    אף אחד לא מדבר על אהבה.
    מדובר על להתייחס ללא דעות קדומות וללא סטיגמה! שימי לב - זה מה שאמרתי מלכתחילה. זה ולא דבר אחר.
    את מפרידה בין "דתיים" ל"חרדים". שיהיה. אני מפרידה בין "חרדים" ל"נטורי קרתא". זהו הבדל מהותי, וניסיתי להראות לך שמההבדל המהותי הזה נובעות הדעות הקדומות והסטיגמה. כי את ה"סתם חרדים" לא כ"כ שומעים. למה? כי ברובם הגדול הם אנשים שקטים, מסורים לעמל יומם ולא רודפי כותרות - בדיוק כפי שהציבור "שלנו" היה עד לפרוץ גל המחאות.
    שומעים את מי שעושה "הרבה רעש" ובאאאז גדול, ואלו בעיקר הקנאים שיושבים ברובם הגדול בקהילות מרוכזות במאה שערים, בשכונות מסוימות בב"ב, ובבית שמש החרדית (מלבד קהילות עמוסות בניו יורק, ברוקלין והשד יודע היכן עוד).

נטלי - חבל שאת רואה את המדינה כגזענית, וחבל עוד יותר שאת משתפת עם זה פעולה. לא - מהצד שלי - מדינת ישראל היא לא מדינה גזענית.
    ואני בכלל לא מתכוונת להכנס לעניין ה"התייפייפות". לא מובנת לי האמירה הזו.
    ולומר אמירה כמו: "אני כן בן אדם שוויוני, אבל לא בכל מחיר" - זה לומר דבר והיפוכו. אדם שיוויוני הוא אדם שיוויוני. נקודה. "לא בכל מחיר" - זה כבר לא שיוויוני.
    ומותר להודות שאנחנו לא שיוויוניים, אם אנחנו באמת כאלו...
    וצר לי שלא נחשפת לחרדים במקומות העבודה שהגעת אליהם.
    אני דווקא כן - וממש לא מעט.

• גברת שמש יקרה
    רציתי להגיד לך שאת בן אדם מקסיםםםםם
    כל כך נהנית לקרוא מה שאת כותבת
    הלואי עלינו עוד מיליוןןןןןן אנשים כמוך
    הינו בהחלט ניראים אחרת
    ונטלי את לא רואה חרדים במקומות עבודה
    כנראה שאת לא רוצה לראות
    אני דווקא רואה בכל מקום
    אני חרדית בעצמי וגם בעלי וב"ה שירתנו בצבא וגם עובדים
    ויש כמוני עוד המונים מי שרוצה לראות רואה

• שרון להגיד שהמדינה שלנו לא גזענית זה לטמון ראש בחול.
    במדינה חיים אנשים מדהימים, כן.
    אנחנו עם מאוחד כשצריך לתמוך אחד בשני, כן.
    אנחנו מוכנים לבוא לעזרה תמיד, כן.
    אם אני עכשיו אצא מהבית ואצעק שאני צריכה עזרה, כולם ירוצו אלי לעזור. כן.
    אני לא רואה רק שחורות.
    זאת המדינה שלי אחת והיחידה, בה גדלתי, התבגרתי, שירתתי, התחתנתי עם בן אדם מדהים
  • גם אני קצת מזועזעת מהדעות הקדומות והגזענות
    ככה התחילה השואה
  • לא לאהוב או לקבל זרם מסויים בחברה זה לא סוף העולם.
    אין צורך להזדעזע או להתייפייף.
    כולם אוהבים או לא ואהבים משהו,
    מקבלים או לא מקבלים.
    מה זה חדש הגזענות בחברה שלנו?
  • מאד מעניין למה את מרגישה צורך לחזור ל"לאהוב", גם אחרי שנכתב באופן מפורש שלא מדובר בשום פנים ואופן ברגשות, אלא בדעות קדומות וסטיגמטיות מכוערת, שהדרך ממנה לתהום היא מאד קצרה.
    תאהבי או תשנאי את מי שאת רוצה.
    אף אחד לא יתערב לך, והאמת? - אני חושבת שאת אף אחד זה לא ממש מעניין.
    הדעות הקדומות והסטיגמטיות הן הדברים המזעזעים.
    אף אחד מעולם לא צעק לי ברחוב: "אני יכול לז#$$%%^^ אותך? יש לי 50 שקל", ואם מישהו היה צועק כזה דבר, הייתי מתלוננת במשטרה על הטרדה מינית מילולית.
    ו-לא, זו לא גזענות. סתם הטרדה מצד בן אדם קטן מאד.
    אי קבלת ילדים אתיופים למוסדות חינוך? - כן, זו גזענות. איומה ונוראה. בשבילי הגזענות הזו לא מהווה מודל לכלום.
    לא לקבל נשים לעבודה? - בהחלט אפלייה פושעת. אנו מנסות להילחם בזה. את כאישה, יכולה להצטרף למאבק, את יודעת...

לא לנסות ולהילחם בכל התופעות המכוערות בחברה - זו טמינת הראש בחול, ולא משהו אחר!!!!!!!!!!

ו-כן. תרשי לי להזדעזע מכך שיש אנשים שנותנים לתופעות החברתיות המכוערות האלו במה, וממשיכים אותן, כי"מה זה משנה, זה כבר קיים, המדינה חרא, האנשים חרא, יש אפליות, דעות קדומות וגזענות, אז יאללה, אני אצטרף כבר, מ'כפתלי!!"
  • ועוד משו.
    מאז שנכנסתי לעבודה בתחום השיקום הפסיכיאטרי במשה"ב, אני נחשפת עוד ועוד לגזענות, סטיגמה, דעות קדומות וסתם בורות פושעת של אנשים - ורובם דווקא מהמגזר ה"נאור", זה שמשרת בצבא, לומד באוניברסיטה ולא משריץ ילדים כאותו דג נהרות חשוך...
    ואוי ואבוי מה שאני רואה...
    כי, מה לעשות, האנשים הכי חלשים, הכי חשופים לסטיגמטיזם פושע ודעות קדומות עברייניות - הם נפגעי הנפש.
    הם אלו שלא מתקבלים למקומות עבודה, הם אלו שמצביעים עליהם ברחוב, שלא נותנים להם שירות בחנויות, שלא מתקבלים ללימודים, שמסתכלים עליהם באלף עיניים כשהם מתכננים הורות, שמדברים אליהם כמו לילדים רפי שכל בכל סיטואציה חברתית.
    הם אלו שמדברים בשמם, שחושבים במקומם, שיודעים יותר טוב מהם מה טוב להם, שמחליטים עבורם, ששוללים מהם זכויות אנוש.
    סטיגמה ודעה קדומה הן דברים מסוכנים מאד מאד.
    סטיגמה ודעה קדומה שוללות מאדם אחר את הזכות להיות שווה בחברה.
    וזוהי שלילה מסוכנת עד מאד מאד.
    כולם שווים בחברה.
    אף בן אנוש עוד לא קיבל בזכות או בחסד את תפקיד האל, ולאף בן אנוש אין את היכולת לקבוע מי שווה יותר ומי שווה פחות.
    שרון.
  • את אמת אני מסכימה ברוב עם מה שנטלי רשמה , שעליתי נושא ציינתי שקריטריון צריך להיות תרומה למדינה בשירות צבאי/ לאומי/ אזרחי מלא ולא קומבינות .
    עמית יש לי חדשות בשבילך , רוב הביתי ספר בחינוך החרדי מקבלים תקצוב ממדינה , גם אלו שבאמנואל , בית שמש וכל הסיפר בהפרדה שהיה שם . הראשוניפ שגזענים הם החרדים עצמם , כלל הפרדה ומכסות עבור בנים/בנות בביתי ספר/ ישיבות / אולפנות חרדיות . יש סוג א' אשכנזי , יש א' מינוס ספרדי שרוצה להתנהג כמו אשכנזי , סוג' ב'- ספרדים וסוג אחרון חוזרי בתשובה ....
    בציונות הדתית אין את זה בכלל ולא התכוונתי אלהם ...
    לגבי שירתם של חרדים בצבא .... מושג ישראבלוף את מכירה ? זה בדיוג הגדוד "נצח יהודה " החרדי .... צבא בעיקר מבזבז כסף ותקנים כדי לדווח על שילוב של חרדים בצבא . אני מכירה את זה לא משמעות או כספרו לי , אלא כי היתי שותפה מאוד פעילה בהקמתו . אין מה לשהוות בין גדוד חרדי ופלוגות בני"ש או מכללת "אור עציון ". אלו לוחמים , שם עושים כאילו באזור הבקעה...
    הנוסכה צריכה להיות מאוד פשוטה : תרמתה למדינה פיזית -תקבל (אני מכלילה גם את אלו שלא תרמו בגלל מוגבלות פיזית ) תקבל תנאיים מעודפים .. לא תרמתה מסיבות אידיאולוגיות - חפש חברים שלך . בחול הם לא מקבלים שום דבר ממדינה אז גם כאן לא , גם בני דודים שלנו כולל. תתנו תקבלו לא תתנו תחהיו מתרומות .
    זה הכל .
    העיין עם 50 שקל נכון וחוזר לעצמו גם היום , רק תשובה בוא תקח 100 תקנה סבון וקודם תתקלח - עוזרת מאוד .
  • אלינה, תשובה יפה

• לא יודעת מה איתכן אבל אצלי כבר בקושי רואים מה כתבתן..
    חפרתן כל כך שזה עמוק מידי...
    להפיל את הממשלה הביזיונית הזו.
    להעיף את ביב לאלף אלפי עזאזל ..בן אדם חכם במניאק..
    אבל בן ז**** גדול שדופק את העם הזה פעם אחר פעם
    ואידיוטים עדיין בוחרים בו...

מי שאין לו כסף שלא יביא עוד ילדים. זה המצב זה מה יש.
    תגידו תודה שאין הגבלים על ילודה כמו בסין...

לא מעניין אותי יהודי ערבי צ'כי או סודני... כל עוד אתה אזרח שומר חוק.

ואני כן בעד שיפסיקו לתת לדתיים כספים מיותרים . שיעצרו ב 4 ילדים .ושיצאו לעבוד. הכוונה כאן כמובן גם לגבי חילונים ומיעוטים כמובן. רק חבל שכספים רבים בתכל'ס עדיין עוברים לטובת המגזר החדרי . ע"ח החינוך והביטחון. חבל.
  • שרון, את בן אדם מאוד חכם ובן אדם טוב,
    ואני מאוד מאוד מכבדת אותך כבן אדם ואוהבת
  • במקרה בגל כל המחאות היו המון פרשנים אתמול (כלכליים כן ) וכולם דיברו על הנושא חרדים ... הם עולים לנו זהה מתקציב הבטחון - אם זה בקצבעות לביטוח לאומי, מימום מסדות חינוך שלהם , תמיכה בעיריות דתיות שלא משלמים שם ארנונה כמו מודעין עלית לדוגמה . לגבי עבודה - נתונים סטטיסים מראים נתון חד משמעי- שרק 20 אחוז נשים ו40 אחוז גברים עובדים . חלק מקבלים משכורת ממדינה בכלל כעידוד , ברגע זה נפסק הם חוזרים לא לעבוד. ונתו אחר שחרדים גם כאשר עובדים הם עובדים 25 אחוז פחות ממסורטי או חילוני . אני כבר לא מדברת שמבחינה כללית כשרות מייקרת מוצרים לפחות ב5 אחוז . על אותו קוטג' - מחלבה לא הכי גדולה כמו טרה משלמת חצי מילון ש"ח לרבנות ת"א... עם היו רוצים כשאר להמדרים היו משלמים פי 2.5 . וזה בנוסף להחזקת משגיח כשרות - בטרא יש 3 כאילו כל אחד מרוויח 20 אלף ש"ח ועובד 3 שעות בשבוע , לפעמים יותר עם צריך לקחת ארגזים של מוצרי חלב לישיבה לעשות "בדיקה ".
    אבא שלי פעם שעל למה צריך 400 גבעי קטג' לבידה כזאת ? כל העניין הזה זה של הכשרות זה כסף והמן כסף .מה לעשות שגם 20 אחוז מתנובה של פרות נזרק לפח ... כי זה היה בשבת ....
  • לשם שינוי אני מסכימה עם מיכל
  • שרית, זה לא פעם ולא פעמיים האמת.
    רק הסכומים משתנים
64 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה