שאלה לדתיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בבקשה בבקשה בבקשה לא להפוך את השרשור הזה למשהו מלחמתי. אני שואלת רק כדי להבין.
    למנהלות - אם מישהי מתחילה להגיב באופן לא ראוי - אפשר למחוק או לנעול.
    תודה.
    יש הרבה דתיים שהולכים ומקצינים דרכיהם. אחד מהדברים זה כמובן - קול באשה ערווה....
    מה עושים בערבי שבת ובחגים? האם נשים לא שרות זמירות שבת בביתן? או כאשר הן מתארחות לשבת?
    ועוד שאלה - למה נקודת הפתיחה היא שהגבר כ"כ חלש עד שאינו מסוגל שלא להתגרות מבחינה מינית מלראות שיער ראש או לשמוע אשה שרה או לראות מרפק? למה האשה היא זו שצריכה להחביא עצמה ולא הגבר הוא זה שצריך לעמוד בדחפיו?
    אשמח לתשובות באמת אמיתיות ומלומדות. תודה רבה

103 תגובות
עמוד 2
  • עכשיו רק ראיתי את הודעתך - צר לי, אך יש הרבה פלגים קיצוניים כנראה את לא מודעת להם.....באלעד, צפת, בני ברק, ירושלים.

אוטובוסים נפרדים (בהם קיללו חיילנו
  • tiki

לא חייב להיות שאת כל הגברים בעולם מגרים רק דברים מסויימים.

כל גבר הוא שונה. את האחד מגרה השירה, ואת השני מגרה גוף חשוף.
    לא חייב שכל הגברים נמשכים לאותם דברים. יש רגשניים יותר ופחות, יש שנמשכים לגוף נשי ויש שנמשכים ל..גברים! ובכלל לא לנשים. אבל מתייחסים למקרים שבדרך כלל נוגעים לכולם.

באה התורה ואספה את הדברים שהכי מגרים, מושכים, את רוב הגברים, וגדרה אותם. גדרה הכוונה שסייגה אותם מהמותר. חלק מהזרמים בדת חשבו שצריך לאסור לגמרי, וחלק אסרו רק במצבים מסויימים, ורק חלק מהדברים. תלוי ברבנים ולאיזה זרם הם משתייכים. כל זרם רואה אחרת את הדברים מנקודת מבטו.

מקווה שהבנת

• יפה מאד - סיכמת יפה.

אלא מאי? 70 פנים לתורה - איש אינו יודע מהי הדרך הטובה ביותר, נכון?

עם סגולה או לא? רק יהודים יכולים להיות כאלו תחמנים - כבר בדת מלמדים אותנו לעשות קומבינות
  • אורטל
  • סליחה - אבל אני ממש מתלהבת מהשרשור הזה עם הכבוד שיש בו אחת לדעות השנייה, אז אני שוב אומרת - כל הכבוד לנו! מלא מלא גאווה!

אז כפי שנאמר - אם כל אחד יחיה חייו כטוב בעיניו - כל עוד הוא מכבד ולא פוגע באחרים - בעיני זה הכי טוב שיש!

קיצוניות בכל דבר ועניין זה דבר רע, החל מעיקרון הרצף שנכון לשבטים אינדיאנים ולא לחיינו במידנת ישראל, דרך דת, דרך מכורים לעבודה וכו' - שום קיצוניות בשום מקום אינה טובה. אין שום בעיה עם לקחת דברים ממקומות שונים ולנסות לחיות על פיהם - כל עוד אתה לא פוגע בעצמך או בסביבה.
  • לדעתי האישית עניין קבלת כל הסבר וספק ומחקר קיימים בכל אידיאולוגיה ולא רק דת . מה לעשות שגם בברה"ם חשבו שאנשים צריכים לקבל כל דבר שהם חשבו נכון כמו תורה מסיני (חחחחחח חזרנו לדת ) יחד עם הסבר שלהם ובלי זכות לחשוב או לומר דעה אחרת או מנוגדת .
    אין לדעתי אידם שלם אלא בן אדם שרוצה ללמוד כל הזמן ולהתפתח הרי ידע זה משהו אין סופי בכל תחום ותחום .
    את האמת לי אישית ממש לא מעניין ולא עניין אם גבר שאני פגשתי עונד טבעות או לא , אני גם שהיתע רווקה באיזה שהוא צורה בפגשיות ובלימודים היתי איך שהוא ממוקדת נושא פגישה בלי לזלוג או לחשוב בכוון רומנטי , ככל הנראה האופי רציונאלי ומאוד לא רגשי סיבה לכך

http://www.holdthatpic.com/

• אני לגמרי לא מסכימה איתך בנוגע לאדם השלם. ראית פעם אדם שניסה ה-כ-ל??
    אין דבר כזה הכל. הכל זה להיות: חילוני, דתי, חרדי, בודהיסטי, אתאיסט, דתי לאומי ועוד הרבה... החיים מדי קצרים בשביל להספיק הכל
    בעיניי די בכך שאדם בוחר לעצמו דרך, (שיכול מאוד להיות שנראית שגויה בעיני המסתכל מהצד,) אבל הוא חי את הדרך הזו בצורה שמשוכנע בה, אוהב אותה ושלם עמה.
    ובכלל- לעניות דעתי, אין דבר כזה אדם "שלם". כל אחד יכול להשתפר ולהגיע עם עצמו לרמות גבוהות יותר של שלמות. בכל התחומים.
    אבוי לאדם שמרגיש "שלם". אדם כזה יתנשא מעל כולם, ירגיש עליונות ובכלל לא יחשוב על זה שאולי הוא מסוגל לטעות/לפגוע/להיות לא רגיש/ועוד, בגלל שלדעתו הוא שיא השלמות. אבל אולי לא לזה התכוונת כשכתבת "אדם שלם".

וואו, והגעת לנקודה שאני מתחממת בד"כ כשאני נוגעת בה, ולכן אולי עדיף לא ממש להתייחס אליה, אבל בקצרה (עד כמה שאני יודעת לקצר. ואני לא[;)):
    ההורים שלי גרים בירושלים, באיזור מאוד מאוד דתי. חרדי אפילו. נחשב האיזור ה"נגוע" ביותר בהקצנה.
    אני חייבת לומר לך שבחיים לא אמרו לי באיזו מדרכה לדרוך. ובטח לא באיזה צד להחנות את הרכב. לפחות בקשר לירשלים- הכל ממש שטויות.

זה נכון שיש שם אנשים זבל מוסרי. מאוד נכון. אבל את דעתם הם כופים (שגם זה פסול) בשכונה שלהם בלבד. שכונה סגורה שלא עוברים בה בדרך לאנשהו. ממש כזה גטו. ולשם- אם לא בא לך- אל תיכנסי. מי שבא לשם, שה בעיקר להתרשם ולצפות בשכונה עתיקה, ואז אני כן אומרת שצריך לכבד את התושבים ולנהוג בעדינות.

בשאר האיזור אין לא כפיה ולא נעליים. ואם כן זה בא מצד בודדים, שתמיד יודעים מתי להיות איפה כדי לצעוק ולזרוק דברים.
    מה שכן- התקשורת מאוד אוהבת לסקר אותם ונוצר הרושם שאלו הדתיים.
    צר לי על כך.
    באמת לא מכירה איזורים אחרים כמו בני ברק, צפת ואלעד, אבל בירושלים- ששם ה"מעוז", לפי דעתי שולטת קבוצת נערי שוליים משועממים וכך מתקבל הרושם. לצער כולם.

את בטוחה שנתקלת במקרים של הפרדה במדרכות ובחניה?
  • אז ההחלטה הגורפת היא שאיש באמונתו יחיה,
    אבל מתוך כבוד הדדי וקבלת השונה כמו שהוא

היה מרתקומלמד

פעם ראשונה אולי שאני נתקלת בשרשור כזה, בנושא טעון כזה, ו..מכבד ולא מתלהם
  • אני חושבת (וזה רק מתוך ההיכרות שלי איתכן ועם חברותי פה לעבודה) שהגישה החילונית לדת היא שאישה פחות שווה ומושפלת ולכן כל הגבלה כזו מפריעה מאוד.
    אישה חילונית חושבת שאם לאישה דתיה אסור לשיר ליד גברים זרים ואסור לה לגעת בהם ועושים הפרדה באוטובוסים ובחתונות ואירועים סימן שמסתכלים על האישה בתור סוג ב'- הגבר הוא העליון והאישה היא התחתון שנועדה כדי לשרת את הצרכים של הגבר.
    את הגישה הזו הביאה התנועה הפמניסטית לעולם שדוגלת שצריך שיהיה שוויון בין גברים לנשים ושכל דבר שגבר יכול לעשות גם האישה יכולה לעשות.
    הגישה הדתית מסתכלת על כל הנושא בצורה אחרת לגמרי.
    אין שום שוויון בין גבר לאישה.
    אבל זה לא אומר שאחד שווה יותר מהשני, זה פשוט אומר שאלוקים ברא אותם שונים ולכן הוא ברא שני מינים ולא אחד.
    הוא היה יכול לברוא מין אחד ולגרום שהבאת הילדים לעולם תהיה אחרת.
    אני מודה לאלוקים כל יום על כך שהוא ברא אותי אישה.
    אבל אישה זה דבר שונה מגבר.
    אישה יש לה יותר צורך להשען על מישהו, לקבל ממנו את מלוא התמיכה, יש לה צורך בדברים יפים ויש לה רצון אמיתי עמוק והכי טהור בעולם- להיות אמא.
    גבר הוא קשוח, קר יותר, שכלתני, לוקח אחריות אבל פחות רך, פחות מסוגל לסבול כאב או להרגיש את הרגשות הכי דקים של השני כדי להבין אותו (דבר שאישה מסוגלת לעשות הכי טוב בעולם)
    הגישה הדתית טוענת שגבר אחד ואישה אחת נועדו אחד לשני וארבעים יום קודם יצירת הולד יוצאת בת קול ומודיעה בת פלוני לפלוני.
    ולכן כל אישה שומרת על עצמה טהורה, קדושה וייחודית עבור הגבר האחד והיחיד שלה.
    באותה מידה גם גבר לא נוגע, לא שומה ולא מתעסק עם אף אישה אחרת מלבד האחת והיחידה שנועדה לו.
    כשהנשמות התואמות נפגשות, יש ביניהם תשוקה אמיתית, המון התמסרות ומשיכה עזה דוקא מכיוון שהם לא ניסו שום דבר אחר קודם.
    אני מבחינתי מגעילה אותי רק המחשבה של לשכב עם גבר אחר או אפילו רק להתנשק כי בחיים לא התנסיתי בזה ואני גם לא מחפשת להתנסות בזה.
    אתן מבינות?
    הגישה היא כל כך שונה והיא טוענת שהגבר והאישה משלימים אחד את השני כך שהתאמה מלאה יש רק בין אנשים שבאופיים הם משלימים אחד את השני.
    אנחנו טוענים שאישה היא דבר קדוש ומטוהר, ששומרים עליה מכל משמר, שהיא הדבר הכי טוב שיכול להיות לגבר.
    בעצם הגבר נועד כדי לתמוך באישה, לפרנס אותה, לתת לה את הצורך הגדול ביותר שלה- ללדת ילדים.
    אני חושבת שלכן קשה לאישה חילונית להבין את זה, מכיוון שהגישה היא כל כך שונה, ומציגים אותנו בתקשורת כאילו אנחנו מסכנות וקשה לנו, ושמדכאים אותנו ומשפילים אותנו וכו'.
    עוד משהו, גם לי לפעמים קשה להבין גישות קיצוניות יותר ממני, אם אתה רוצה לחיות ככה, סבבה, אבל אל תכפה את זה על אנשים אחרים.
    אם אתה רוצה להסביר ומישהו מצליח להשתכנע אז בבקשה אבל אם לא, תן לבן אדן לחיות איך שהוא מאמין ותחיה אתה בצורה שאתה מאמין בה.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • הרשו לי גם להוריד בפניכן את הכובע.. (או המטפחת.. או שלא...
  • "זבל מוסרי " קיים בכל מקום בלי קשר לדעת או אדיאולוגיה . זה אותם אנשים שחושבים שבזכות משהו (דת מכל סוג / אידיאולוגיה כזאת ואחרת ) נותן להם ליגיטמציה להכתיב לאחרים בצורה אלימה (פיזית או מילולית ) מה לעשות ומה לא לעשות. זה קיים בכל תחום החל מדעת ונגמר באכות הסביבה .
    הבעיה היא שזה מושך תשומת לב ונותן הרגשה שככה זה כולם מאותה קהילה.
  • אורטל אני לא מסכימה איתך שבערים
    אלעד, צפת, בני ברק, ירושלים.
    יש הפרדה ברחוב , גם במאה שערים לא קיים
    הפרדה ברחוב ,חסידות גור אצלם זוג נשוי לא הולך
    ביחד באותו רחוב ואל תשאלו אותי למה?
  • טוב אני חייבת להגיד משהו.
    אתמול כשענבר פתחה את ההודעה לא הספקתי להגיב,
    והיום כשראיתי 4 עמודים נבהלתי שאולי שוב התלקח פה
    ויכוח בלי כבוד וסובלנות.
    ואני חייבת להגיד לכן שממש נהניתי לקרוא את הדיון פה!!!!
    אני ממש אוהבת את כל הדתיות פה שמסבירות בכיף, אני מרגישה זכות להציץ לתוך עולם שאני ממש לא מכירה, ללמוד על דרך חיים שונה משלי,
    והכל בכיף, בסובלנות ואפילו בהומור (דוסימטר...אהבתי!)

אז לייק לכולכן על הדיון המהנה!!!

[
    [URL=http://www.siz.co.il/]
  • פיתוש

קודם כל תודה

ולשאלתך (המוצדקת..)

אני כבר ממש הרבה זמן פה באתר, וגם בפורום, מחכימה וקוראת.
    בעיקר בנושאי הריון שמאוד מעניין אותי כרגע |(ואל תשאלו למה, אבל זה שבוע 27..)

אבל גם בנושאים מעניינים אחרים שמועלים פה..

בעיקרון אני אחת שאוהבת להסתכל מהצד על השטח לפני שאני נכנסת אליו.. וגם- לא היה לי זמן להיכנס וממש לכתוב פה. למרות שלפעמים התחשק לי להגיב, כי אני לא אחת ששותקת כשיש לי מה לומר
    אז יש לי ילדון מקסים ומהמם בן שנה ושישה, או שבעה חודשים (אני כבר לא עומדת בספירה של החודשים)
    שובב גדול ולא נח לרגע כך שאני מתזזת בין עבודה והבית שזה כולל פול טיים עם המתוקי. כיף אבל דורש.
    ואז בערב ענייני בית, עובודה ולישון.

מה שהשתנה עכשיו זה שנכנסתי (או יותר מדויק- הכניסו אותי..) לשמירת הריון, ופתאום נהיה לי את כל הזמן שבעולם. כי גם אסור לי לעשות דברים אחרים בבית
    אז יש זמן לכתוב

זהו פחות או יותר. מעדיפה לא להזדהות ממש כי יש הרבה מכירות שמטיילות פה ולא בא לי שיזהו..
  • לגבי אוטובוסים אין לי מושג כשנים כבר לא נשעתי ובמקומות שנשעתי (קו 392 המופרסם לאחרונה ) אף פעם לא נסע אף אחרים במשך 5 שנים . לפני 3 שנים ראיתי איזה חרידי שעולה בקו אשדוד י-ם שיצא מתחנה מרכזית לפנות לו מקום כזה לגברים (בן 30 אולי עם כובע פרווה כזה - חסיד גור ? ) המליצו לו ולחבר הצעיר שלו להשצמש בשירותי מונית אם זה מפריע לו או לקחת אוטובוס מהדרין משכונה שלו .
    מעניין שבנהם הם דברו אידיש ודי נבלו את הפה לאותו גבר שעונה להם .. (להחל מחלות באידיש לא נחשב קללות ...)
  • לינבר, העלת פה רק חלק מאוד מזערי משאלות שלפעמים מתרוצצות לי בראש לגבי דת...

אבא שלי תמיד אומר שאם היה אישה מזמן היה כופר בדת. לדעתו התנ"ך, והדת בכלל, מאוד מפלים את האישה לרעה...

אני לא יודעת עד כמה להסכים איתו,אבל בתור אחת שבמהלך לימודיה למדה מספר קורסים במשפט עברי גם לי יש המון שאלות לגבי מעמד האישה בדת היהודית...

ע"פ הדת רק גבר יכול לתת גט לאישה, רק אישה יכולה להיות "עגונה", אישה היא זו שאסורה על בעלה ובועלה, גבר הוא זה שיכול להינשא למספר נשים, גבר שמביא לעולם ילד מאשה אחת בעוד שנשוי לאחרת אין עליו את גזרת הממזרות, אישה ע"פ ההלכה אינה יכולה להיות עדה... ועוד ועוד...
    נכון, היום החוק המדינה די מקל על כל אלו - והיום חל איסור על פוליגמיה, ויש המון סנקציות לגבר שלא נותן לאשתו גט, אבל עדיין יש חשש מגט מעושה ואין פתרונות חד משמעיים לכל אלו...

בכל מקרה, ולמען הסר ספק, אני מאמינה באלוהים, ואני גם מאוד רוחנית וחושבת שצריכה להיות אמונה. אי אפשר לחיות בלי...
    אבל האמונה חייבת להסתדר לי עם ההגיון, ואמונה גם צריכה להתאים את עצמה לעכשיו, כי לא כל מה שהיה נכון לפי אלפי שנים מתאים למה שנכון בימים אלו...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• הי בנות קודם כל איזה יופי של כבוד אחת לשניה!!!!!!!! ועכשיו בקשר לטבעת ---- אני חרדית (חזרתי בתשובה עם ההורים בגיל צעיר יותר),לפי מה שהבנתי פה מהבנות (והאמת זה היה חדש לי) הגבר שם את הטבעת כדי שידעו שהוא נשוי (בקצרה...) !!!!!!!! וכך גם האישה.. תבינו שאצלנו אישה -רואים שהיא נשואה----כיסוי.. וגבר -- גם ככה אין אצלינו מבטים וכאלה.. אז ככה שיוצא שלא "עושים עיניים" לגברים. אני לא מכלילה יש כאלה שמתחילים גם אם נשים נשואות עם כיסוי------ ויש בנות שמתחילות עם גברים אפילו שיודעים שהם נשואים.. בואו נתפלל שהקב"ה ישמור לנו על הזוגיות שלנו שנאהב ונכבד אחד את שני ,שלא נכשיל ולא נכשל!!!!!!!!
    עוד משהו בקשר לשירה-- בואו ועמיק בנושא ככה בראש גדול-- כל מה שגורם לגבר לחשוב על אישה...להימשך אליה... זה אסור כי זה יכול להגיע למצב של חטא.. ובחור ששומע קול של אישה ששרה שיר שהוא מתחבר למילים אולי כי זו סיטואציה שהוא נמצא בה עכשיו עם חברה שלו והוא נזכר בה או במישהי אחרת ו.......... זה הכוונה! בגלל זה לידיעתכם מ-ו-ת-ר לגבר לשמוע אשה ששרה בתנאי שהוא א"פ לא ראה או יראה איך הזמרת נראית וכמובן שמילות השיר מתאימות!!!!! ובקשר ל"קול באישה ערווה" אז תבינו שהכוונה לא שהקול שלה ערווה אלא שקול של אישה יכול לגרום לערווה.. וזה מה שהסברתי קודם.
  • נכון, שאפו לכולנו!
    ורינת?... ליהי?... אני מתה עליה!
    אבל כבר תקופה די ארוכה, מכל מיני סיבות לא חשובות, אנחנו קוראים רק מעריב בסופ"שים. אז את ליהי אני מפספסת, לצערי...
    אבל מאד ייתכן שדיעותינו דומות... בגדול, אני מוצאת עצמי פעמים רבות מזדהה עם כתבותיה, ואני מודה שסגנון מחשבתה מדבר אלי מאד!

מירי - אני אוהבת אותך מאד! ואני חושבת שאת צודקת בהסבר הנפלא שנתת להבדלים בין המינים, ע"פ הדת.
    עד... שהגעת לכאן: "אישה יש לה יותר צורך להשען על מישהו, לקבל ממנו את מלוא התמיכה, יש לה צורך בדברים יפים ויש לה רצון אמיתי עמוק והכי טהור בעולם- להיות אמא.
    גבר הוא קשוח, קר יותר, שכלתני, לוקח אחריות אבל פחות רך, פחות מסוגל לסבול כאב או להרגיש את הרגשות הכי דקים של השני כדי להבין אותו (דבר שאישה מסוגלת לעשות הכי טוב בעולם)"...

מירי יקירה, אלו הכללות - ואם יורשה לי - הכללות גסות.
    אני מכירה אישית לא אישה אחת ולא שתיים, שלא זקוקות להישען על אף אחד, והן אלו שמשמשות משענות ועוגנים לכל סביבתן, ובכיף.
    כמו"כ, אני מכירה יותר מ - 10 נשים שמשאת נפשן היא לא ללדת ילדים, לעולם.
    ועוד כמה נשים, שמרגישות זלזול עמוק כלפי "דברים יפים" (מהם "דברים יפים" בכלל, להגדרתך?...)
    כמו"כ, אני מכירה לא גבר אחד ולא שניים, אנשים מאד רגשיים ורגשניים, רכים, מחבקים ומנשקים, "נמרחים" וגם בוכים - כשצריך וכשלא צריך. הם מביאים פרחים וקונים מתנות, מתרגשים עד עמקי נשמתם מעציץ פורח ומוואזה יפה, ובאופן כללי - ארון הבגדים שלהם מלא עד גדותיו במיני "קישוטים גבריים" שונים (לזה התכוונת ב"דברים יפים"?...).

אז, הכל טוב ויפה, ואת ההסבר אני מכירה ומעריכה כל פעם מחדש - עד ההכללות.
    אסור להכליל בני אדם שנדמה לנו ששייכים לקבוצה מסוימת, רק בגלל שנדמה לנו שהם שייכים לקבוצה מסויימת, שאנחנו משייכים אותם אליה.
    זה אסור. פה בדיוק נפתח הפתח לצרות - לסטיגמטציה, לדיעות קדומות, ובסופו של התהליך - לאפלייה על בסיס מיהו האדם.
    ולשם אסור לנו, בשום פנים ואופן - להגיע.
  • שמש יקרה- קראתי את התגובה שלך ואני לא מסכימה איתה במלואה.
    אני חושבת שבבסיס אלוקים ברא את הגבר והאישה שונים עם צרכים שונים ויכולות שונות וכל אחד יכול ואמור להפיק את המקסימום מיכולות שלו והנתונים שלו.
    יש לי לפעמים הרגשה כזו שאנחנו גדלים בחברה שמעודדת אותנו להרוס את הצרכים הבסיסיים שלנו בתור נשים ולנסות לעשות דברים אחרים.
    יש לזה צדדים גם חיוביים וגם שליליים, אבל אני מאמינה עדיים שזה נכון שלאישה יש צורך להתמך ולהשען יותר מלגבר.
    שוב, את לא חייבת להסכים איתי, ואין לי בעיה לכבד את הדעות וההשקפות שלך.
    אני אוהבת פה את כולן ומכבדת אותן ואין לי בעיה שלא תסכימי איתי.
    אני מוכנה עדיין להיות חברה שלך..............
  • שמש מתוקה

אני מזהה בתוכן הדברים, בין השורות, שאת מאוד מאוד מאוד אבל מאוד פמיניסטית!אני צודקת?

בואי נניח שאכן כן. ואם לא וחלילה פגעתי בך- אל תמשיכי לקרוא וקבלי ביטול גורף על כל מה שכתבתי ואכתוב..

כל הדברים שאת כותבת מאוד נכונים, ובעיקר אם מסתכלים מנקודת המבט שלך.
    בגישה הפמיניסטית מאוד קשה לקבל את העובדה שהאישה היא "המין החלש". כמובן שאני כאישה לא מסכימה בכלל עם המונח "חלש", אבל אני חושבת שההגדרה אמורה לבטא את הצורך להישען ולהיתמך, ולהיות "אמא. בשונה מהגבר שיותר קשוח, אטום לרגשות וכל זה..

אני מסתכלת על הדברים בצורה שונה ממך:

אי אפשר לחמוק מן האמת. אמנם יש יוצאי דופן וכמו שידוע שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל כך הוא המבנה של האישה, וכן של הגבר.
    גם אני מכירה נשים קשוחות רבות, ללא נטיה לאהוב, וכו', וכן גברים רגשניים ובכלל לא קשוחים.

לדעתי (שוב, לא בהכללה, ויש יוצאי דופן), גם אם אישה מתנהגת בצורה לא אנושית, או לא כמהה לאהבה או ליופי, זה לא קובע בצורה מוחלטת שהיא אכן אינה כזו. יכול מאוד להיות שכלפי חוץ לא רואים את הצורך הפנימי הזה שלה. יכול להיות שבגלל סיבה כלשהי, לפעמים חסך, לפעמים רצון לדמות למישהו או לפקד על מישהו, היא מדכאת את הנטייה הטבעית שלה.

ולגבי גבר- ברור שגברים עם לא עם נטול רגשות. היה ממש גרוע אם כך זה היה. אלא שנשים בדרך כלל יותר חזקות ברגשות ולכן הן נחשבות ליותר רגשניות.

בתקופות האחרונות יש יותר נטיה לשוויון ולכן רואים יותר נשים בעמדות מפתח ופיקוד, שפעם בקושי היה, אבל זה לא מראה על הנטיה הטבעית של האישה, שלפעמים מדוכאת בשל הרצון להתקדם בקריירה.

וסתם ככה- גם פיזית בד"כ אישה חלשה יותר מהגבר. יש כמובן יוצאים מן הכלל, והרבה, אבל הכלל הגורף הוא כזה.
    תמיד, בכל העולם, התייחסו ברגישות יותר לאישה מלגבר, אפילו בכלא יש תנאים אחרים. ולמה? כן, זה לא נוח לשמוע לפעמים, אבל האישה נחשבת יותר "עדינה". גופנית ונפשית.

בגישה הפמיניסטית זה נחשב חיסרון ודבר לא ראוי ולא שוויוני, אבל בעיניי זה טבע העולם וזה בכלל לא נותן למין כלשהו ייתרון על פני רעהו.
    בדיוק כמו שמירי כתבה. לא מין חזק ומין חלש. משוט שני מינים שונים לגמרי. בלי חזק וחלש.
    בואי נקרא לזה: קשוח ועדין..
    ונסייג כמובן את היוצאים מהכלל שתמיד קיימים, וכך לא נחטא בהכללות, שתמיד הן לא טובות.
    (אני די מקפידה לכתוב "בדרך כלל" על כל נושא. בדיוק בשביל לא להכליל)
  • שמש - בחזרה
  • לאישה יש צורך להיתמך ולהישען יותר מלגבר??
  • רינת, אני בעצמי נתתי דוגמאות של הלכה שמשתנה ומתאימה עצמה לזמנים של היום... (באמצעות חוקים וכו'...)
    וזה שאני אומרת שאמונה חייבת להתאים עצמה איכשהו להווה לא אומר שלא קרו מקרים מעולם... אבל הכל עוד בתהליכים. חרם דרבנו גרשום זו רק טיפה בים...

בכל מקרה לא גלשתי...
    ראיתי כמה בנות שדיברו על האישה בדת והרחבתי...
  • מהקרותי עם שרוני שמש היא רחוקה מלהיות פמיניסטית קצונית עם בכלל .
    לדעתי כל האנשים שונים אחד מהשני בלי שום קשר למין .
  • מירי ו"אחת ויחידה" הנפלאות!!!!
    שוב תודה על דיון מעמיק ומחכים!
    אכן, לא טעיתן בי... אומר שוב, ובריש גלי - אני פמיניסטית גאה, כבר שנים רבות.
    ולא סתם אני אומרת שאני "פמיניסטית גאה" - כי אני באמת גאה להיות כזו...
    אני חושבת שיש פה הבדלים בהבנת המושג: "פמיניזם".
    זה קורה לי הרבה כשאני מציגה את עצמי.
    יש איזושהי נטייה לחשוב ש"פמיניזם" משמעו: "לוחמני", "קשוח", "הולך בניגוד לטבע האדם", "שורפת חזיות", "מתנהגת בצורה לא אנושית" ו"מתנגדת לטבעה".

אני רואה את זה כדוגמא לסטיגמטיזם טהור - ולא כך הוא.
    הפמיניזם המוצהר שלי לא מפריע לי לנהוג בכל המאניירות הנשיות הקיימות עלי אדמות, כולל להיות אשת טיפול מוצלחת וכזו שמשתמשת בכל כישוריה הנשיים כדי להצליח במקומות שאחרים נכשלים, ובכל כישוריה האנושיים כדי להצליח לנהל תחום ומסגרת במערך תפקידים מכובד בספירה הציבורית.

אשמח להרחיב על הפמיניזם וכיצד אנו מביאות אותו לביטוי בחיי היום יום של כולנו - גם מבלי לשרוף חזיות (אגב... את זה אנחנו לא עושות כבר מזמן... לא חבל על 400 ש"ח ואריג תחרה ענוג וסקסי?... ), להתנגד לאופיינו המולד (ואין לי ויכוח איתך על זה. הבדלים ביולוגיים הם קיימים ובלתי ניתנים לערעור) או להתנהג כרס"ריות כלא שאטה בהתקף טסטוסטרון מבהיל.
    אבל אעשה זאת מאוחר יותר, מישהו חייב לעבוד היום...
  • חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
    תיקוש אהובתי!!!
    אז טעית בי!!
    נה נה נה נה נה ........
  • וואלה בדיוק דוגמא טובה לסטיגמה , אצלי עם מילה סתיגמה ישר קופצת תמונה של רווקה זקנה שנלחמת בכל דרך אפשרית.
    אם זאת ההגדרה שלך אז גם לי לא חוסר

• למה השירשור הזה לא נמצא בנושאים חמים?? חחח
  • הוא תיכף יגיע לנושאים חמים
  • רבי נוח קיים במון בתים
  • "אחת ויחידה" את מאוד מקסימה
  • מתוקונת 29
    שאלת שאלה חזקה ! באמת למה ההבדל הגדול בעבודת ה' בין גברים לנשים.. ותתפלאי כמה שזה פשוט, הקב"ה ברא אותנו בצורה שהגבר חייב ואני מדגישה חייב כל היום ל-ע-ש-ו-ת דברים בשביל להתקרב לה' , להתפלל 3 תפילות , להניח תפילין , לשים ציצית וכו' גם בחגים לישון בסוכה וכו' טבע האישה שהיא נבראה ברמה רוחנית גבוהה יותר מהגבר ולכן הקב"ה יודע שהיא יכולה להיות מחוברת אליו עם מכלול (ולא חסר תאמיני לי--ונראה לי שאת גם יודעת..)המצוות שהיא מצוות בהם. ולא יותר!
    השכר של האישה לזכות לעולם הבא הוא לשלוח את הבעלול והילדים ללמוד תורה (שבזה הם מצווים-והסברתי לך למה הם מצווים). ועכשיו תשאלי אבל למה אני לא יכולה להצטרף וילד בן 9 כן? אז תביני כמו לדוגמא בנושא אחר- בעבודה,את במחלקה א' אחת והם במחלקה ב' ויש להם פגישה ואת אומרת אני ראש מחלקת א' לא יכולה להצטרף אליכם לדיון ועובד זוטר שלכם כן?? אותו דבר ,הם גברים מצווים בדבר מסוים וכמו כל מצווה יש בה הלכות.. לסיכום תביני זה לא שאת פחות את י-ו-ת-ר ויש הרבה הרצאות על כך וזו דרך האמת. מתוקונת את באמת מתוקה! אני מקווה שעניתי לך על התשובה אני מחזיקה מאנשים כמוך ששואלים.. בקשר לרב נח אני לא רוצה לענות רק לומר שכואב לי.. מאכפתיות כמובן.. בהצלחה ב-כ-ל!!!!!
  • ADI_D

להישען ולהיתמך- לא שווה ל'להיות סמרטוט ולצפות ולכמוה לאהבה'. אני יכולה להבין את העלבון כי את מפרשת את המילים האלו בצורה שלא אליה התכוונתי.

אגב, למה לדעתך המושג "בעיות חברתיות" וכל הבלגן שילדה אפילו קטנה, ונתקלתי גם בנשים, ואפילו פה באתר, שמציק להן שחברה לא מתייחסת, שהבעל לא מבין, שהחמה... ושהעליבו או שפגעו?
    האישה חייבת שיבינו אותה, שיתייחסו, שהבעל יזכור את יום ההולדת, שהחברה תאחל מזל טוב, שהחמה לא תפטפט עליה, שהשכנה.... ועוד הרבה כאלו. מי יותר, מי פחות, מי כמעט בכלל לא, מי רק בלב, אבל עם הנשים בגדול הוא בסגנון הזה. הגברים קוראים לזה "ילדותיות"..
    באמת, מהגן ידוע שאת הבנים מעניין כדורגל ואת הבנות חברות ו"התמרחויות". כשילדות רבות זה כמו סוף העולם אצלן, הן בדיכאון, עצובות וכו', זה בעיניי סוג של תלות וחיפוש תמיכה ומשענת- לאו דווקא במובן של משענת לזקנה. יותר פסיכולוגי.
    אבל, כמו שכתבתי לכל כלל יש יוצאים מן הכלל אולי את ביניהן..

eli1808-

ואוסיף הערה למתוקונת ולרינת:

יש מצוות, שייחודיות אך ורק לאישה. הגבר יכול לעשות שמיניות באוויר וזה לא שייך אליו. כמו: הדלקת נרות (הגבר חייב אבל האישה מדליקה עבורו), הפרשת חלה, טהרה- נידה, ועוד.
    למרות שזה לא הרבה יחסית לחובות הגבר, אך אלו דברים שיכולה רק אישה לעשות מלכתחילה.
    האישה איננה חייבת כי ידוע שעליה מוטלת עיקר החובה בגידול הילדים והטיפול בהם, ולכן יש לה פחות זמן. אולי יש עוד סיבות, אבל לא חקרתי....

שמש- את מרתקת, והדעות שלך עוד יותר

• אני קראתי את התגובה של מירי, בה היא אומרת שלאישה יש צורך להישען על מישהו.
    ואני מסכימה איתה.
    לדעתי, זה נכון מאוד, לאישה יש צורך נפשי ורגשי להישען על גבר שהוא בעלה, חבר שלה, מאהב שלה.
    איך שאני הבנתי את הדברים של מירי, הכוונה היתה, לדעתי לעניין הרגשי.
    להישען רגשית ולא לעניין החומרי.
    לאישה יש יותר צורך ודחפים רגשיים מאשר לגבר,
    לרוב זאת האשה שצריכה את החיבוק בבוקר או בערב, או אחרי סקס
  • eli1808:

לדעתי צודקת.
    אני מסכימה.
    בין השאר התכוונתי לזה.
  • תודה
  • נטלי אני נורא מתנצלת אבל צורך הנפשי הוא כל כך שונה בין האנשים . זה שנהוג בעולם שלנו שלנשים מותר להראות רגשות ולגברים זה לא מקובל לא עושה את זה נכון . אולי בפיקים ההורמונילים זה נכון איך שהוא אבל עם לתבסס על זה אז גם לגבר מותר להיות אגרסיבי ?
  • וואו! איזה שרשור של לימוד והבנה.
    מירי - אהבתי מאוד תשובתך מסבירת הפנים.
    גם אני מסכימה עם זה שאשה צריכה יותר תמיכה מגבר ריגשית מגבר, לרוב נמצא את התמיכה הזו אחת אצל השנייה

• אורטל גם אני לא מקבלת את השוואה בין מקלקות כי בנק' מוצא שלי אני יכולה לעשות הכל כדי לעבור ממח' א' למח' ב' אם זה מעניין אותי , במקרה שאורטל דיברה זה ממש לא בשליטתה . כאן הבדל החשוב מבחינתי .
    דוגמא הפוחה פעם נשים לא היו מתקבלות לקורס טייס וחובלים בגלל ה"אמונות " ועקרונות כאילו ואחרים . העובדה בשטח שהיום אם משהיא רוצה ומוכנה להשקיע היא כן יכולה .ביהדות האורטדוקסית ממש לא .
  • מעניין למה נגמר הויכוח....

אני חייבת לסכם ולהבהיר את דעתי - אני רוצה שיוויון ואני גם יכולה לקבל אותו, פשוט עד היום לא ממש ניסו....שוב, חוץ מרבני צוהר המדהימים
  • העניין נסגר כנראה כי הייתה הסכמה לגבי כבוד הדדי, והנושא די מיצה את עצמו, כך נראה לי..

אבל-
    לא הבנתי..
    במה את רוצה שוויון? תני דוגמא..
    אני לא מרגישה מופלה לרעה חלילה

ואכן- את צודקת. המדהים בדת הוא שכל אחד יכול לקחת לעצמו פינה שאהב בה ולאמץ
  • וואו לקח לי שעה לקרוא הכל
  • אם אמרת אוכל אני הראשונה לבוא!

• ענבר אני לא רואה אותך בדלת
  • מאמי - גם אם היית רואה - לא הייתי נכנסת בה

• אנחנו יושבים בחוץ בנדנדה אז התירוץ של הדלת לא תופס
  • נשמע מעולה, תשלחי רגע בפייסבוק, דרך האישי, אומר לך איך היא

• שתי עצלניות קטנות שלא רואים אף פעם באף מקום

דו-שיח של זקנות
  • לרעה??

היית רוצה את כל החובות שיש לגבר על עצמך?

לא רואה בזה אפליה לרעה

אבל כבר הסכמנו שלא להסכים

ועדיף שבזה זה יסתכם, לא?

ובא לי עוגת דבש
    גבוהה, אוורירית וקצת רטובה
  • וואו הגענו לתגובה ה- 100!!!
    הכבוד כולו שלי..

לי בא יותר גלידה..
103 תגובות
עמוד 2
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה