החלטתי להפסיק להניק סופית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דיי נמאס לי מהחוסר וודאות מקפיצות גדילה מהנקה בציבור מזה שהגוף שלי כבר לא שלי שנה כמעט אז זהו זה
    החלטתי בשביל עצמי הנפש שלי והבריאות הנפשית שלי
    עכשיו איך אני גומלת? אגם מסתדרת אבל איך מרגילים את הגוף?

63 תגובות
עמוד 1
  • מאמי שיהיה בהצלחה.
    אני גם מתכוונת להפסיק בקרוב... ברגע שהיא תכנס למשפחתון (עוד חודש וקצת)
    אבל בספר של הלוחשת יש שם שיטה (עם שאיבות) איך לא לטפטף בעבודה ולהמשיך להניק בבית
    אני אנסה קודם כל את זה...ואז נראה מה יהיה....

• לא ממש מבינה אני יודעת שיש כדורים שלוקחים איזה יומיים
    אבל שיהיה בהצלחה
  • הי ירדן\וגם מיכל
    אני ילדתי כמעט איתך מיכל ואני ממש נלחמת בהנקה לפחות עד גיל חצי שנה אני חושבת שזה ממש חשוב כדאי לעשות עוד מאמץ קטן בשביל הנסיכות שלנו
    {לא שאני לא נותת מדי פעם סימלאק}אבל אין על חבל טבעי
    ובמיוחד בחורף זה חשוב כדי לחסן אותם מכל הוירוסים אין על חלב אם
    טבעי בריאובטמפרטורת החדר
  • שיהיה בהצלחה... אני מקווה שזה יעשה לך טוב ותחזירי לעצמך את הגוף שלך (או לפחות את הציצי)..
    תרופת סבתא, לשים עלי כרוב על החזה ולקשור טוב טוב ללילה (בבוקר אמור להיות כרוב "מבושל")... שימי לב שלא יהיה לך גודש כי זה יכול להיות מסוכן.
    שיהיה בהצלחה
    [

• תות בבנה מסכימה איתך לחלוטין
    ולכן כתבתי שאנסה קודם את השיטה של הלוחשת ואמשיך להניק בבית כי תכלס- אני אוהבת את זה
    (היא רק מציעה שם פתרון לטפטופים בעבודה... מה זה8 שעות לא להניק... אני אתפוצץ שם)

• מיכלי ממי מגיע לך שעת הנקה אם את עובדת 8 שעות תבררי
  • שיהיה בהצלחה, אם זה מה שאת מרגישה לנכון אז זה מה שנכון!
  • מאמי חשוב שתעשי מה שנכון לך ומה שטוב לך
    למרות שהייתי ממליצה לך לתת לה חלב אם עוד כמה חודשים
    כי תכף נכנסים לחורף שלפחות תקבל ממך חיסון ונוגדנים אפילו מספיקה פעם אחת ביום
    הנקה כדי שתקבל את כל הדברים הטובים ממך.. אפילו תשאבי אם נורא קשה לך להניק
    בהצלחה בובה בכל דרך שתבחרי

• מאמי אני חושבת שאם יעשה לך שקט נפשי להפסיק אז תפסיקי

• מאמי, אני חושבת שזה יעשה לך טוב!!!!
    ובאמת כיף לקבל את הגוף בחזרה.
  • תות בננה היקרה
    התגובה שלך פשוט לא במקום!!!
    רוצה לדון על הנקה ויתרונותיה סבבה
    באה אמא שגם ככה קיבלה החלטה לא קלה בכלל וזה המקום לדון על כמה הנקה זה חשוב וכמה מאמץ את מתכוונת לעשות?
    תירי לה כדור ברגל ותסיימי סיפור!!!
    יופי לך את אמא לתפארת ואין ספק שאמא יותר טובה מכל מי שלא מניקה או כל מי שמעיזה בעוונותיה להניק "רק" חודשיים. ברור שהילדים שלך הם הכי בריאים והיחידים שיעברו את החורף נטול מחלות לחלוטין.
    קצת טקט - רק קצת - לא יותר מדי

• יש רק דרך אחת לומר את זה ובאמת תודה לסיון שקמה ואמרה את זה כי באמת פתחתי שירשור ממקום של לקבל את התמיכה שאני מרגישה שאני צריכה תמיכה אני יותר ממאה אחוז בטוחה בהחלטה שלי אני מעדיפה לתת לאגם אמא מאושרת ולא אמא סובלת אני מרגישה שגם הגיעה המקום שלי לקבל ולחשוב טיפה על עצמי אני לא עושה בשביל עצמי כלום לא קונה לי כלום אבל הגוף שלי כבר מותש הנפש שלי כבר גמורה!!! זה רק הולך ומחמיר ולכן תות בננה התגובה שלך באמת לא במקום אם היה לי ספק במה שאני רוצה אז סבבה אבל זה באמת טיפלה יריה ברגל...
    מה שלא יהיה אני לגמרי בטוחה בהחלטה שלי
    אני מעדיפה לתת לאגם אמא שפויה!
    אז תודה לתומכות... אוהבת אתכן
    וסיון ברור לך שאת אחותי בנשמה ואני חולה מתה גזורה עלייך!!

• את צריכה לעשות מה שאת מרגישה לנכון ובהחלט עדיף שתהיי רגועה ומאושרת עם ילדה שמקבלת תחליפי חלב מאשר שתהיי עצבנית ומתוסכלת אבל אגם תמשיך לקבל את החלב שלך.
    תומכת בך במיליון אחוז.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • מאמי לא יודעת עד כמה זה רלוונטי כי אני הנקתי רק שלושה ימים חח

• מאמי הכי חשוב להיות שלמה עם עצמך ולעשות מה שטוב ומה שמרגיש לך נכון ותהיי בטוחה שגם עם מטרנה הם יקבלו את כל מה שהם צריכות.אמא שלי נתנה מטרנה ואני ב"ה תמיד הרגשתי טוב ולא סבלתי ממחלות חורף ושפעת וגדלנו כולנו ילדים בראים.

את צריכה שיהיה לך טוב במה שאת עושה ועדיף אמא רגועה ונינוחה.
    לגבי ההפסקה של החלב אני לא יודעת כי אני לא התחלתי להעניק. וזה ייתיבש לבד אבל אמרו לי שלשים כרוב כמה ימים מייבש את החלב.
    לגבי הכדור של הייבוש אני יודעת שלא ממליצים עליו.

• מאמי הכי חשוב שתעשי מה שהלב שלך אומר!!
    אמא לתפארת אין ספק בזה בכלל גם עם תתני תחליף וגם אם תניקי..
    אמא לא נמדדת לפי האוכל שהיא מחליטה לתת
    בהצלחה בובה אוהבת המון וגם אני אומנם ייעצתי להמשיך להניק אבל לא חלילה מביקורת
    או משהו כזה אלא באמת מתום לב כי כאן המקום גם לייעץ בנוסף לתמיכה
    לרגע לא חשבתי לעורר נקיפות מצפון

• ירדנוש אני מקוה שהבנת שאני לא ניסיתי לשכנע אותך או משהו כזה כן? אני בעד הנקה אבל כמובן ש אני תומכת בכל החלטה שיש כל עוד היא באה ממך ושאת שלמה איתה...
    זה לא משנה הנקה או לא- העיקר שאגם תקבל אוכל מזין, חום ואהבה.

הרי אני בעצמי רוצה לסיים ...

בכל אופן- מקוה שהבנת אותי...

• ענבל את יודעת מה חירפן אותי
    את ידעת בהתחלה לבוא ולומר - תעשי מה שבאמת עושה לך טוב
    ותות בננה ישר בחרה לבוא ולהטיף על ההנקה ויתרונותיה - זה לא המקום ולא השרשור להטפות מסוג אלו ובטח ובטח לא בגישה הזאת

וירדן ברור ברור ברור

• סיוני לוחמת צדק שכמוך
    [

• סיון
  • ליהי אני גם ניסיתי את השיטה הזאת ולא הלך
    הגעתי למצב של שאיבה אחת קטנה ביום
    ועדיין כשהפסקתי נהיה לי גודש ואז חסימה ודלקת וחום ואנטיביוטיקה

אז כנראה כל אחת והגוף שלה

בסופו של דבר בדרך זו או אחרת החלב מפסיק

דרך אגב אצל נועם לקחתי בד קשרתי חזק חזק את הציצי (בלי כרוב) - אבל ממששששששששששששששששששששששש חזק - שניה אחת לפני שאי אפשר לנשום
    וזהו ככה במשך כמה ימים למשך כל היום (מדי פעם חיזקתי את הקשירה)
    ובאמבטיה טיפה הקלתי על עצמי בסחיטה קלילה ידנית (אבל ממש קלילה לא למלא בקבוקים

• דווקא לי היתה דלקת אחרי שבועיים של הנקה, גם כן עם חום גבוה מאוד ואנטיביוטיקה חזקה... ובשיטה הזו הצלחתי. כנראה שכל אחת ואיך שהיא מגיבה, כמו בכל דבר
  • חחחחחחחחחחחחח לא זה לא
    אצל שתיהן לקחתי כדור וזה לא עזר

• ענבלי ומיכלי אתן ממש לא הטפתן אתן בהחלט נתתן מענה שלשמו נפתח השירשור הזה ממש לא כועסת או נפגעת הבעיה שלי היתה רק עם התגובה של תות בננה
    אני הגעתי להחלטה הזאת אחריי ייסורים קשים ממש ממש קשים וכולן יודעות כמה נילחמתי אני כבר מרגישה שהחלב הידלל אין גודש כמו שהיה הצבע השתמה ונראה כאילו הוא דליל יותר ודחיל ראבק את הדברים הקטנים כמו חומוס מוצרי חלב קולה כרוב ירקות שאני כן אוכלת ולא יכולה לאכול בגלל ההנקה...חמין....
    דיי נמאס כבר כל הזמן לא יכולה לא יכולה באיזה מקום זה משבש את המוח
    אז כן "סבלתי" מספיק אני מרגישה שהענקתי המון ואני גדלתי על מטרנה אני לא מרגישה שקיפחו אותי מה אני אמא יותר טובה כי אני מניקה או שאני יותר טובה אם אני עושה החלטה בוגרת למען טיב חיי וטיב חיי הילדה שלי...
    אגם צריכה אמא רגועה שתיתן לה הכלללל ולא גוש לחץ ועייפות ומותשות שהביאה אותי כבר לקריסה רצינית
    בנות אתן מדהימות וחיזקתן אותי כלכך זה החלטה קשה מאוד ונעשית בלב כבד אבל בלב שלם ואני באמת מודה לכן על התמיכה והחיבוק והעצות....
    אוהבת אתכן
    וכרגע מה שאני עושה זה נותנת בקבוק ציצי בקבוק ציצי להקטין את הדרישה ולדעתי בלילה אני אתן רק מטרנה ככה שהחלב ייבש את עצמו
    וכמובן חזייה עם כרוב
    אני לא יודעת מהזה לקשור וזה נשמע לי כואאאאב ומפחיד ...

• ננסה ונהיה ערנים שלא מתפתחת דלקת

• ברור שלהפסיק

• אני התייאשתי כבר מההתחלה אחרי שתי הלידות, שאבתי זמן קצר, שילבתי בין לבין תחליף חלב ותוך כמה ימים רק מטרנה אקסטרה.
    אני שמעתי שייש כדורים מיוחדים לייבוש החלב, אחותי השתמשה בכרוב שאותו עטפה על החזה.... ידש פה בנות שעברו את התהליך הזה וייתנו לך תשובות ממצות.
    בהצלחה- ומקווה שיילך בקלות!

• יקירתי
    תעשי כל מה שצריך כדי להחזיר לעצמך את השפיות זה הכי חשוב.

תות בננה שעת הנקה מגיע לכל אשה גם עם היא לא מניקה אז שיהיה לכולן בהצלחה

" כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא "

• ירדן, אני בעד להפסיק ברגע שכבר לא מתאים לך!

• אהובתי!!
  • תמיד אמרתי בפורום הזה
    עדיף אמא שפויה מאושרת ובריאה מאשר אמא סובלת ודיכאונית שמתוסכלת מהנקה!!
    אני שמחה שזה החלטתך! ומחזקת אותך תמיד

• מאמוש

• קרן סינופד זה לנזלת לא?
    איזה מגניב נתנו לך את זה ליבוש חלב? זה עוד לא שמעתי
    לי נתנו איזה כדור שלוקחים ב4 חצאים במשך יומיים ושווה לתחת

מיטל רק שתדעי לך אני איתך. פשוט לא רציתי לומר את זה - עם כל השרשורים של ירדן וכמה שאני באמת אוהבת אותה רציתי לשאול אותה מזמן אם לא עדיף כבר לוותר וזהו - ולגבי ההתחסנות בעקבות חלב אם - אם האם המניקה נחשפת לחיידק או וירוס מסויים ובזמן הזה נותנת לילד חלב אם אז היא למעשה מחסנת אותו אבל ספציפית לאותו חיידוק או וירוס.
    גיסתי הניקה את הבן שלה ובזמן הזה חלב במיליון פעם דלקת גרון ומחלת הנשיקה בצורה לא קלה ופה וטלפיים - רק תגידו מה
    אז כנראה שזה לא כזאת תרופת פלא

יש לזה יתרונות אבל הם לא עולים על היתרון באמא שבריאה נפשית

• העיקר שתחזרי לשפיות
    לגבי הפסקת החלב שאלתי את אמא שלי
    היא הניקה במשך שנתיים

• מיטל, גם אני בעד לוותר על הנקה אם זה לא עושה טוב לאמא, אבל זה כן נכון שיש נוגדנים בחלב-אם... IgA, שמצא גם במערכת העיכול. חלב אם יותר בריא מתמ"ל. כמו שאני שותה מלא קולה כי טעים לי למרות שמים יותר בריאים ואני לא אומרת שקולה בריאה כמו מים. אז כל אחת זכאית לבחור מה היא רוצה לעשות עם הגוף שלה בלי לבטל את היתרונות של האפשרויות האחרות.. פשוט בנות עלולות להבין ממה שכתבת שרק בימים הראשונים יש יתרונות להנקה.
    את יודעת שאני אוהבת אותך...

• סיון - כן! סינופד לנזלת!

• מבינה אותך לגמרי, ההנקה וכל הלחץ שמסיבה לא מתאימים לכל אחת..
    נסיך קטן שבבטן, מחכים לך באהבה גדולה!!
  • ירדנוש, סליחה, לא היה לי זמן לקרוא את כל התגובות, אבל הנה קצת מהניסיון שלי.

הפסקתי להניק כשהילדה היתה בת 3 חודשים, כי פתאום נעלם לי החלב לבד!
    זה גם היה סרט, אבל זה לא לשאלה שלך

• היי ירדני,

לא מבינה בהנקה (אני לא מהמניקות, לא מתחברת)
    אבל מאחלת לך הצלחה ובטוחה שאם הגעת למסקנה הזו- היא הנכונה ביותר עבורך!!

אני אמנם לא הינקתי מעולם- אבל כן היה לי גודש, לקחתי את הכדור שלא עזר לי בכלום... החלב התייבש בזכות שיטת הסבתא של קשירת הכרוב..
  • שלום ירדן מצטערת שלא הגבתי קודם [היה לי ערב לחוץ]
    א ממש לא באתי להטיף על ההנקה

ב אני תמיד בדעה שעדיף אמא רגועה ושלווה+תמ"ל מאמא עצבנית +הנקה

ג אם מי שהיא הבינה אחרת\נפגעה אני מתנצלת מראש

ד אני חושבת שאנו במדינה דמוקרטית ומותר להביע דעה[זה חלק מי מטרת הפורום]

ושוב סליחה ובהצלחה בכל דרך שתבחרי תמיד את יודעת מה הכי טוב לנסיכה שלך
  • וואו הנושא כ"כ קרוב לליבי ואני כ"כ מבינה אותך ירדן יקרה!!!

אני מאז ומתמיד רציתי להניק, ממש פינטזתי על זה!

אפילו בעבודה אני עוזרת ליולדות עם ההנקה... אבל... הסנדלר הולך יחף!

גיא לא מצליח לינוק כי אין לי פטמות כ"כ...

ניסיתי עם פטמות סיליקון והיה יותר טוב בשבילו, אבל אני השתגעתי!!
    היה כ"כ לא נוח ומסורבל ונזל ממתחת לפיטמה על גיא והרטיב אותו... אוף!

קניתי משאבה עוד לפני הלידה וכבר בבית חולים כשראיתי שהוא לא יונק, התחלתי לשאוב כל 3- 4 שעות. בהתחלה לא יצא כלום!!! אח"כ יצא 10-20 סיסי משני הצדדים ונתתי לו את זה בנוסף לסימילאק, את כל הקולוסטרום הוא קיבל... לאט לאט הגוף ייצר וייצר עד למצב של 100 סיסי כמעט מכל צד.

בכל אופן, שאבתי כל 3 שעות וככה גם לא היה לי גודש...

ניסיתי להניק, התעקשתי, בכיתי בלי סוף, הבאתי יועצת הנקה ושילמתי לה 250 שקל לשעה עד שהחלטתי שהבריאות הנפשית שלי הרבה הרבה יותר חשובה!!!!!!
    היום אני שואבת פעמיים ביום, כל שאיבה יוצא בערך 100-120 סיסי משני הצדדים.
    הוא אוכל 2 ארוחות ביום חלב שלי וכל השאר סימילאק.
    בגלל שאני שואבת קצת אני לא מטפטפת.

ועם כל זה, הילד עולה במשקל טפו, טפו ואני בטוחה שהוא יהחיה חכם בדיוק כמו ילד שיונק חצי שנה...

בקיצור, וסליחה על החפירה (כבר יצא נפט) אני אתך!!!
    לא משנה מה את עושה, זה בסדר !!!
    את אמא מדהימה!!!

• לולי שבלולי, תני לי לנחש.....את לא הנקת את הילדים שלך.
  • איקה לא שאני צריכה לתרץ לך משהו אבל את הילדה הבכורה שלי לא הצלחתי להניק כי היא נולדה לפני הזמן אבל שאבתי לה עד גיל 4 חודשים

ולילדה השניה החלטתי שאני לא מניקה אחרי 3 ימי הנקה שפשוט הוכיחו לי שהנקה זה לא בשבילי ויותר חשוב לי הבריאות הנפשית שלי.

ועדיין אני לחלוטין בעד הנקה וכן לדעתי זה הכי בריא שיש.

ועדיין כשבחורה באה ואומרת שהיא החליטה להפסיק להניק - אין זה במקום להתחיל לתת לה הרצאות ולנסות לגרום לה לרגשי אשם שלא בצדק.
    ירדן היא חברה טובה שלי, אחותי בנפש, ואני לא אתן לאף אחת לערער אותה או לפקפק בה וביכולותיה כאם - ואין זה קשור כלל וכלל אם הנקתי או לא

• צודקת,
    אבל, אם היא שלמה עם ההחלטה שלה שום דבר לא יגרום לה לפקפק בהחלטה שלה.
    פשוט אותי מטריף הנושא שאם יש חלב וזה ההההכי טוב שאימא יכולה לתת לילד שלה, להתחיל התבכיין שגוף שלי לא ברשותי....
    אני אישית, ושוב זאת דעה שלי אישית, לא מבינה אימהות שמווטרות בכאת קלות על דבר כל כך חשוב לילד.
  • למה את יוצאת מתוך נקודת הנחה שהויתור בא בקלות?
    האם את יודעת מה הסיפור שלה או מה הסיפור שלי?
    האם עקבת בחודשיים האחרונים אחרי כל מה שירדן עוברת וכמה היא ניסתה והתאמצה?
    על המשברים שהיא עברה?
    האם הנקה באמת שווה את המחיר הנפשי שהאם משלמת?
    האם זה שווה שהאם תגיע לדכאון שאחרי לידה בשביל הנקה?

יקירתי הנקה זה דבר בריא אין ספק - אבל לא בכל מחיר

ובסופו של דבר רוב הילדים יגדלו בריאים וחכמים - בלי קשר להנקה או לא

• את שוב צודקת,
    אני לא מכירה אתכן ואת כל ההיסטוריה,
    לכן גם לא הגבתי לה בשום צורה,
    כתבתי לך את הדעה שלי בהקשר להנקה.
    דכאון אחרי לידה לא נגרם מהנקה.
    אבל שוב, אני לא מאמינה (ולא קשור אליה או ליך) שלא מצליח להניק...יש יועצות להנקה שעוזרות והמון אינפורמאציה שאפשר לקבל.
    הרבה פעמים פשוט אישה לא רוצה להניק, ואת זה קשה להבין.
    יקירתי, העיקר הבריאות.
  • בדיוק העיקר הבריאות

• אני משתדלת לא להשתתף בשרשורים כאלה בדכ"כ אבל איקה, הצלחת להרגיז אותי, ממש!
    אני לא הנקתי, מהרבה סיבות, העיקרית היא שלא רציתי להניק, ולא התחברתי לזה!
    זאת זכותי המלאה, זה שקשה לך להבין נשים כאלה, זה ממש לא נוגע לי ולא מעניין אותי. ותאמיני לי, הילדים שלי מתפתחים מצויין, 5555, גם כשהם אוכלים תמ"ל.
    וב"ה בילד הבא אני ממש לא מתכוונת להניק.
    והשרשור הזה נפתח בשביל לקבל חיבוק ועידוד ולא בשביל שתגידי שקשה לך לקבל את זה.
  • אוי לא בבקשה אל תגיעו שוב לנושא הזה.
    אף פעם לא תיהיה הסכמה בנושא!

זה השרשור תמיכה של ירדן- וזהו.

63 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה