נוכחות בחדר לידה - מה אתן חושבות (בעלי מעצבן!) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוף!
    אתמול בערב היתה את הסדרה הזו- 14 שבועות
    אז התחלנו לדבר לגבי הלידה ופתאום בעלי אומר שהפעם הוא יקרא לאמא שלו שתבוא להיות בלידה.
    אני קיבלתי קריזה, ואמרתי לו שכמו בפעם קודמת, אף אחד לא נכנס לחדר לידה חוץ ממנו, חשבתי שזה ברור מאליו והנושא בכלל לא עלה עד עכשיו.
    שאלתי אותו למה הוא חושב שאמא שלו צריכה להגיע, מסתבר שזה בגלל שמאד קשה לגבר (!) להיות 13 שעות בחדר לידה והוא צריך עזרה.
    אז הסברתי לו שבמילא אף אחד לא יכנס אלי, זו לידה פרטית שלי ורק הוא יכול להיכנס, אז אם הוא רוצה שאמא שלו לא תתייבש בחוץ עדיף שלא יקרא לה, שתשמור את הכוחות שלה לדברים שיכולים באמת לעזור לי כמו לשמור על הילדה, לארגן דברים לברית ב"ה ולתינוק.
    ושהוא יכול מבחינתי לצאת החוצה להתאוורר אם קשה לו בפנים, ואני אסתדר.
    וכל זה תוך כדי בכי, כי זה ממש עצבן אותי (עכשיו שאני כותבת זה כבר נשמע די מצחיק...)
    בקיצור, חפרתי
52 תגובות
עמוד 1
  • את נשמעת כמו אישה עם הורמונים משתוללים..
  • אני חושבת שמה שמתאים ונכון לך - זה הדבר הנכון, מה פתאום להכניס לחדר לידה אנשים שאין לך רצון בהם???
    ואם קשה לו - שיתמודד עם הקושי!
    ואללה יופי - לו קשה

• אני חושבת שגבר צריך להיות בחדר לידה,
    הוא צריך לראות איך ילד שלו מגיח לעולם.
    אם לגבר קשה להיות 13 שעות בחדר לידה, מה נגיד אנחנו?
  • ממי, אני בדיעה שאם בעלך לא רוצה להיות נוכח ( ואולי לא נעים לו לאמר לך שהוא לא רוצה אז הוא "מתרץ" שקשה לו...
  • גם אם בעלי לא רוצה להיות בחדר לידה מי הוא שיחליט לי מי יהיה איתי? בשום אופן אמא שלו היתה נכנסת איתי.....

• אם בעלך לא רוצה - אל תכריחי

אמא שלי היתה איתי בשתי הלידות
  • שמעי....בעלי היה איתי ב-3 הלידות.

אבל בהחלט ז-כ-ו-ת-ך לבחור מי יהיה בחדר ומי לא !

כמו שאמרו הבנות... שיצא להתאוורר ויחזור...
    אמא שלך לא תיהיה ?
    אולי איזה אחות ?

בכל זאת... שיעשו החלפות...
  • דווקא אמא שלו???? מכל האנשים בעולם???
    נראה לי עדיף להשאר לבד
  • אני אמרתי לבעלי בשתי הלידות שאם הוא לא בלידה אני מתגרשת ממנו.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני לא בהריון והתעצבנתי ממה שכתבת- זה ממש לא ההורמונים שלך
    מה זה "אל תכריחי"?!?!? אני בהחלט הייתי מתעקשת שיהיה בחדר לידה אם כל העניין זה ש"קשה לו".
    מה שכן, לפעמים צריך להיות חכמים ולא רק צודקים, אני במקומך לא הייתי מדברת על זה עכשיו בכלל. דיה צרה לשעתה. בשביל מה להוציא עכשיו עצבים?!
    בזמן הצירים והלידה תבהירי לו שאת זקוקה לו. וזהו, בלי מריבה ודיבורי סרק תראי שתקבלי את שלך.
  • רק את בוחרת מי יהיה איתך בחדר לידה
    אם בעלך לא רוצה להיות במהלך הלידה הוא לא חייב זכותו המלאה להחליט

• אני חושבת שזה תלוי ביחסים שלך עם חמתך... יש בנות שהיו רוצות את חמותן ולא אמא שלהן... אני באופן אישי לא סובלת את חמתי
  • לבעלי גם היה קשה להיות בחדר ליגה זה נמשך 26 שעות ונגמר בכלל בקיסרי חרום ... לדעתי זאת החלטה שלכם בלבד .
    לגבי אמא .... למה רק אמא ולא דודה?

http://www.holdthatpic.com/
  • מה???? מה פתאום!!!

לידה זה תהליך כל כך פרטי, כל כך אישי, הכי אישי שיש, ורק רק רק רק ליולדת בעצמה הזכות להחליט ולאשר מי יהיה בה ומי לא.

ואני בדעה שאם קשה לבעל, ואת לא צריכה אותו חוץ מברמה הנפשית, מותר לו לצאת. אבל זוהי דעתי.

לכל אחת רצונות אישיים.
    אני אישית לא הייתי מוכנה שאףףףף אחד יהיה איתי בלידה.
    כזאת אני.
    אני חייבת להיות בשליטה ומכיוון שלא יכולתי לנבא כיצד אתנהג בלידה, פשוט אמרתי לכולם (כולל אמא שלי, בעדינות..) שאני מעדיפה להיות לבד. והם הבינו! (כולל אמא שלי שמכירה אותי ומכירה גם את הקטע הזה מעצמה)
    בעלי היה איתי עד צירי הלחץ, שאז נכנסה מיילדת, סטאז'רית, מתנדבת, ומי לא, ובאמת שלא הייתי 'לבד'.
    בעלי חיכה עם אמא שלי מחוץ לדלת וברגע שהגיח המתוק לעולם וקצת התארגנתי, הם נכנסו.
    הפעם הוא ביקש ממני בכלל לא להיות ברדיוס.. הוא סיפר לי שהוא ממש נקרע לשמוע אותי (לא צעקתי, פשוט בכיתי). ואני אישרתי לו. מקווה שיהיה בסדר וצדקתי בהחלטה....
    אני אספר לכן את זה אחרי הלידה (בקרוב!!!!)...
  • איך אפשר להיות לבד בכזה דבר?.....
  • וואי אניחושבת על אמא שלו שתתקע לי בין הרגליי ם
    אני לא יודעתמי ראשון היה חוטף בעיטה לפרצוף - הוא או אמא שלו
    את ורק את תחליטי עם מי מספיק נח לך להיות בחדר לידה .
  • את ממש אבל ממש לא מגזימה! אמא שלו?????
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • טוב לראות מהתגובות של רובכן שלא הגזמתי
  • וואי וואי וואי ווווווואאאיייי אים חמותי היתה בחדר לידה, אפילו לחמש דקות הייתי הופכת שם את המקום!!
  • מתוקונת26....

בדיוק לכן כתבתי שזה התהליך הכי אישי שקיים

אז לא הבנתי על מה יצאת.
  • סורי. לא מתוקונת26 אלא מתוקונת29

למה חשבתי שאני יכולה להסתמך על הזיכרון שלי בהריון?

ולא באתי להתקיף אותך, פשוט כתבת שאת לא יכולה לקבל את זה וזה מטורף... ומי ביקש ממך לקבל את זה? זה תהליך אישי שלי ואני יודעת מה טוב בשבילי.

את- תעשי מה שנראה לך הכי טבעי ונורמלי בשבילך.

אולי לא התכוונת, אבל קצת העלית לי את ההורמונים
  • כמו שזכותך לומר את דעתי - זכותי לומר את דעתי
  • זה דיון שעולה פה מדי פעם...
    יניב היה איתי בשלושת הלידות,
    לא יכולה לדמיין את החוויה עם מישהו אחר,
    מבחינתי יניב הוא הבן אדם היחיד בעולם שאוהב את הילדים כמוני....
    ורק לו יש הזכות לצפות בהם מגיחים לאוויר העולם.
    חמותי...חחחח... אין מצב שהייתה נכנסת לחדר לידה....

[
    [
  • אה, ודרך אגב, לא אכפת לי לחזור לגיל 26 - הלוואיייי הייתי בשיאי בתקופה הזו
  • לדעתי..אם הבעל לא רוצה להיות בחדר הלידה,הוא לא חייב..
    יש גברים שיעמדו וישתפו פעולה ויש כאלה שאין להם את הכוחות נפש..
    לפני הלידה הראשונה אני ובעלי דיברנו על זה והוא הסביר לי יפה שהוא פשוט לא מסוגל נפשית לראות את אשתו במצב כזה (צורחת ומשתוללת...) אז כיבדתי אתזה...מה הבעיה?! ואכן כשהוא היה איתי רק בתחילת הצירים הוא לא הפסיק לבכות והסביר שפשוט קשה לו לראות אותי ככה סובלת...
    לקראת הלידה הזאת נחשוב שוב אם הוא יהיה מסוגל ואם לא נקרא לחמותי,שאגב אני מטורפפפפת עליה והיתה איתי גם בלידה הראשונה ולא אוותר עליה גם הפעם...את.אמא שלי שהתעלפה אני כנראה אשאיר בבית...
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • הבהרת את עצמך היטב.
    וגם אני.
    וזהו.

2 אנשים - 2 דעות.

חשוב לי להדגיש לך:
    לא דעתך היא זו שהפריעה לי. אני מקבלת אותה ואפילו מקנאה בך עליה.
    (הלוואי שהייתי מסוגלת לחוות זאת עם אדם נוסף שאינו בעלי. אבל.. לא מסוגלת. מה לעשות? ואגב- תארי לעצמך שלא הרגשתי מוזר ללדת לבד. וגם לא עצב. פשוט לא הרגשתי לבד. הרגשתי את התמיכה סביבי היטב. המיילדת כמה פעמים אמרה לי שאמא שלי בחוץ ושאלה אם להכניס אותה אבל סירבתי.. כאב לי ורציתי להתמודד בעצמי עם הכאב)

הפריעה לי ההחלטיות שלך שדעתך היא הנורמלית ודרכים אחרות הן הזויות ומטורפות
    וזו ההרגשה שנשבה אליי מבין השורות וההורמונים.

אבל סלחתי לך
  • אהה, ואני טיפוס מאוד חברותי שלא מסוגל שלא להיות בחברת אנשים בחיי היום יום.

אבל כנראה שלידה היא בכל זאת מאורע לא שגרתי.. ולא צפוי.. ומאוד שתנה מאחת לאחת.

• rotem631 - בעלך לא מסוגל לראות אותך סובלת? ואת מסוגלת לעבור צירים וכאבים ולהוציא תינוק במשקל 3-4 קילו מה *#@$$ שלך?!?

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני די מסכימה עם מה שדניס כתבה.
    בעלי היה נוכח בלידה הראשונה ובקיסרי של שקד, אבל אם הייתי יודעת שהוא לא מעוניין, לא הייתי לוחצת עליו.
    וכמובן שאת זאת שצריכה להחליט מי יהיה איתך בלידה!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• חחחח מצחיק אותי שהבעלים יכולים להוציא פס כי קשה להם.
    סליחה כן? ולי לא קשה? אני לא צריכה להתמודד עם תינוק שיוצא לי מהמקום הכי רגיש?
    עם מיליוני ידיים שנדחפות לשם? עם זריקות למינהן? עם אפידורל שתוקעים בגב? עם שיתוק חלקי לכמה שעות? פיפי בקטתר? טחורים במקרים מסויימים? עם החלמה ותפרים ועייפות מטורפת?
    לא מצליחה להבין את ה"קשה" הזה של הבעלים באמת...
    קשה לו לראות דם... גם לי קשה אז מה?
    מה רוצים מהם? שיחזיקו יד? שיעודדו? שילטפו ראש? שיוציאו מצלמה?
    הייתי מחליפה אותם בשנייה....
    חצופים!

[
    [
  • אני בדיעתי הבעל צריך להיות נוכח בתנאי שזה מתאים לו ... כל שאר הנספחים צריך להיכנס רק אם היולדת מסכימה !
    לי היה קטע-קטע בלידה הראשונה .. הודעתי מראש שאף אחד לא נכנס למעט בעלי (כולל את המשפחה שלי) ...
    ברגע שנכנסנו לחדר לידה אמא שלו התקשרה ואמרה שהיא רוצה להגיע ביקשנו במפורש , שלא תגיע וכעבור כמה דק' היא כמובן הופיעה
  • יעל הצחקת אותי

• סליחה זה ממש עיצבן אותי!!!!
    זו הזכות שלך על גופך, על הפרטיות שלך ,על הרגע האינטימי שלך ושל בעלך
    אך ורק את מחליטה מי יהיה איתך בלידה וזה לא כולל את חמותך
    וממש רחמנות עליו שיצטרך שעות להיות איתך בחדר הלידה, אם כל הכבוד לקשיים שצפויים לו, אנחנו הנשים מתמודדות עם הכאב הפיזי ואנחנו צריכות רק את הבעל תומך ואוהב יחד איתנו, החמות רק יכולה להרוס
  • 1) בעלך בהחלט מעצבן.
    2) אין כניסה לחמותך לחדר לידה.
    3) עם כל הכבוד ללידות הקשות והמסויטות של כולן, בנות - אני לא חושבת שזה צריך להוות "מקרה מייצג" לאי ההסכמה שלנו להבין את הקושי שעלולים לחוות בעלים מסוימים כתוצאה מליווי נשותיהם בחדר הלידה...
    זה שלידה זה קשה, ארוך, מדמם, כרוך בקושי ואי נוחות קולוסאלית, לא אומר שגם לבעל, אבוי ואבוי לו - אסור לחוות קושי!!!!!
    breaking news: מותר לבעל לחוות קושי. אפילו שהוא לא חווה פיזית, לידה.
    מה לעשות, המציאות קשה ובלתי נתפסת לעתים, אבל היא כזו:
    אין לנו בלעדיות על הקושי.
    תתמודדו

(בחיי שהצחקתן אותי... חחחחחחחחחחחח)
  • שרון - אין על התגובות שלך
    כל מילה (או סעיף

• שרון ממי ברור שמותר שיהיה להם קשה, אבל שיסתמו כי לנו קשה יותר...
    אויאויאוי זה לא אומר שבגלל שקשה להם הם צריכים לקבל שחרור.
    אז מה אם קשה? מה קרה תתמודדו! ואל תשלחו את אמא שלכם...

[
    [
  • טוב זהר, נתת טיעון מנצח ועם זה אין לי ויכוח!!
    שיסתמו כי לנו קשה יותר!!
    נכון, מציאותי ומדוייק.
    קניתי.
    ושיתמודדו. לגמרי.
    וסבתא שלי פעם אמרה:
    קשה יש רק בלחם, וגם אותו אוכלים.
    והיא הייתה מפולניה, רק הזכרתי...
  • טוב, אני באמת מתה על חמותי, היא אישה מקסימה (ולא בציניות) אבל בחיים לא הייתי רוצה שהיא תיהיה בלידה!!! לא קשור לכמה אהבה יש, זה נראה לי רגע כל כך אישי ולא נשכח גם שיכול להיות נורא מביך (אני אפילו התפדחתי מהמיילדת
  • הוא ממש חי בסרט בעלך הא??

• שרון, אני לא אומרת שאסור להתלונן (אני אלופה בלהתלונן ולעשות בכל אופן) אני אומרת רק שלא נורא אם יסבול בנוכחותו בהתחשב במאורע ובכמות הסבל שאשתו סובלת.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • זה שאנחנו סובלות אומר שלהם אסור להגיד שקשה להם?

לא יודעת אני לא מקבלת את זה. אולי כי בעלי לא בצד הזה ותמיד איתי בלידות. אבל יש בעלים שזה קשה להם מה בעיה בזה?
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • צ' הדוגמא שנתת למשל- אמא שרואה את הילד שלה סובל סובלת גם היא נכון,
    אבל היא נשארת איתו לא? היא מבינה שהסבל שלה הוא משני פה, היא לא מבקשת לחכות לו בחוץ או לשלוח את חמותו...

[
    [
  • לפעמים אמהות לא יכולות לעמוד בזה והן שולחות את האבות של הילדים או את הסבתא... כאילו, ברור שהדבר הראשון שאתה רוצה להגיד זה שיסתום למה הוא צורח מכאב?
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה

• [
    [
  • נכון גם זה קטע מצחיק
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • כשהייתי בהריון עם מאור, בעלי אמר שהוא לא בטוח שהוא יכנס איתי לחדר לידה...
    ואני הגבתי מאוד מאוד מאוד קשה! עד כדי כך שאמרתי לו (מתוך עצבים והורמונים)
    "זה הילד הראשון והאחרון שאני עושה איתך!!!"

• יואוווו אתן הרסתן אותי
  • ברור שזאת הלידה שלך,מצטערת שלא קראתי את כל הדפים אבל בטח אמרו לך את זה מניסיון אישי מהצד של המיילדת ולא רק היולדת ההחלטה היא של היולדת,הרבה פעמים אם יש מתח בחדר לידה בין אמא\חמה או לא משנה מי והיולדת זה פשוט מעכב לידה!וחבל,אצלנו בקורס הכנה ללידה אומרת המיילדת שרק מי שהיה שותף בהבאת הילד צריך להיות בחדר
  • אחותי - אמרת את המשפט הכי טוב שאפשר לומר!
    [email protected]
52 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה