-
קודם כל קבלי
-
אני אגיד לך מראש - זוהי הדעהשלי. ואך ורק שלי.
אף אחת כאן לא יכולה לומר לך תעשי ככה או אחרת. ההריון הוא שלך - את היחידה שיכולה להיות שלמה עם מה שאת עושה - כי זה הילד שלך, לא של אף אחת אחרת.
אני בדברים כאלו - נוטה ללכת אחרי האינטואיציה האישית שלי, התחושה הפנימית שלי.
אני גם מפחדת מהבדיקה הזו, וסביר להניח שלא הייתי עושה אותה אם כל הבדיקות האחרות היות תקינות. אבל שוב, זו רק אני ומה שאני הייתי עושה.
תהיי שלמה עם ההריון שלך!! קבלי אותו באהבה!!
אני לא חושבת שבשבוע כזה אפשר לעשות מי שפיר - וגם אם כן לדעתי זה מסכן את העובר....עשית את ההחלטה הנכונה מבחינתך - השלימי איתה
פייס: ortal_hori
-
קודם כל קבלי
-
ואני מסכימה גם עם אורטל
-
לא פשוט להיות עם החששות הללו.
שאלה פשוטה (את ממש לא חייבת לענות עליה כאן אלא אך ורק כלפי עצמך!) אם העובר חו"ח עם תסמונת דאון האם תעשי הפסקת הריון?
אם התשובה חיובית - רוצי לעשות מי שפיר ותנהגי עפ"י התוצאה
אם התשובה שלילית - זה לא כזה עקרוני...
אני אישית לא מוכנה לוותר על מי שפיר....
כל כיוון החלטה, ברגע שהחלטת - כבר הכל נראה הרבה יותר פשוט וברור.
בהצלחה בהחלטתך
-
תודה לכולכן...
לגבי השאלה אם העובר חו"ח יהיה פגוע.... אני מאמינה שאהיה בפני דילמה קשה... לא הייתי רוצה להביא ילד פגוע לעולם.... אני מאמינה שהייתי מסיימת. ואפשר לעשות דיקור בכל שלב בהריון.... הסיבה שאני מחכה לשבוע 32 היא שהכל היה תקין, והיה חשש מאיבוד ההריון יותר מלקבל תוצאה לא תקינה... בשבוע 32 גם אם חו"ח מסתבכים זה כבר לידה, לוקחים לני הדיקור זריקות להבשלת ריאות בוקר וערב....
-
שוב,זו דעתי בלבד.
גם אני הייתי עושה כי אני מפחדת מדברים כאלה.
אבל למשל,אחותי נמצאת כרגע בחודש שביעי.
יצא לה חלבון לא טוב,וגם הלכה לשני פרופסורים נחשבים וטובים(לא זוכרת שמות),ובעצתם ולאחר כל הבדיקות,בסוף לא עשתה מי שפיר.
והיא שלמה עם עצמה וכל הבדיקות אולטרסאונד ואקו וכו וכו יצאו תקינות....
בעזרת השם הכל יהיה בסדר...

-
תראי,
אני בשני ההריונות בחרתי לעשות מי שפיר מרצון ובאופן פרטי בשבוע 18 -20.
כל הבדיקות - אבל כולן! הן לא 100% וסוג של בדיקות סקר.
הבדיקה היחידה שקרובה לאמת כמעט ורק כמעט ב 100% היא מי שפיר.
אני יכולה להגיד לך שאם את חוששת מהבדיקה - כואבת או משהו בסגנון, אז היא לא! חד משמעית!!!
אם את חוששת חלילה לעובר - הרופא אמר לך שהסיכוי שחלילה תהיה הפלה עכשיו הוא קטן יותר מחודש מוקדם יותר.
ברגע שתעשי את הבדיקה - אני חושבת באופן אישי, תהיי רגועה הרבה יותר.
הסיבה שאני בחרתי לעשות את הבדיקה הזו היא פחד שחלילה לא יבוא עובר "פגום" שהוא ואנחנו נסבול כל חיינו.
יכול להיות שזו מחשבה אגואיסטית - אבל הבדיקה הזו קיימת, אז כנראה שלכולם ניתנת האופציה להיות "אגואיסטים".
בעלי מאוד רציונלי בדברים האלה - מה שלנו הנשים קשה מאוד! הוא בדעה של כל עוד הוא לא יצא, אני לא נקשר...
אנחנו מרגישות את הכול, אצלנו זה מעורב ברגשות כבר - אבל אם חלילה את תצאי בדיוק אחת מה 36 האלה?
איך תתמודדי עם זה?
אם את בדעה של אני אתמודד עם כל מה שיבוא - הניחי לעצמך להיות רגועה ולכי עם ליבך.
אם את חושבת שלא תצליחי להתמודד עם הגזירה - עשי את הבדיקה וזהו.
אגב - יש את ה"פיש" שהתוצאות מגיעות תוך יומיים!
בהצלחה בכל מה שתבחרי,
-
aylk- גם אני חושבת כמוך.
למרות שלא עשיתי בשני ההריונות שלי מי שפיר.
העניין של להיות רציונלים,שאם חלילה ויש לו את הסיכון הכי קטן-יש צורך לעשות הכל...

-
-
אוי מאמי אני קוראת את כל מה שאת רשמת ופשוט נזכרת אחד לאחד במה שהיה לי בהריון של יותם.
כל הבדיקות יצאו תקינות ורק החלבון עוברי יצא לא טוב, גם אני כמוך אמרתי שאעשה את הסקירה המורחבת ואם היא תיהיה תקינה אני ממשיכה ולא משנה מה. אם כבר החלטת לא לעשות את המי שפיר בחודשים הראשונים תעמדי מאחוריך תאמיני בעצמך ותתפללי חזק לשם.
אני כמובן בסוף לא עשיתי את המי שפיר גם בגלל שידעתי חד משמעית שאם גם ייצא משהו לא תקין לא אפסיק את ההריון.
מותק אף אחת פה לא יכולה להציע לך מה לעשות או אם את עושה נכון, תאמיני בדרך שלך ותראי שהכל יהיה בסדר.

-
שולחת
-
אני לגמרי עם ענבר. שיהיה בהצלחה בכל מה שתחליטי ותעשי
-
תודה רבה לכל המגיבות!
למען הסר ספק אני כן מתכוונת לעשות את הבדיקה אבל בשבוע 32. החלטתי לעשות זאת בשבוע זה מכיוון שכללללל הבדיקות האחרות היו תקינות לחלוטין ולא היו ממצאים או ערכים או מדדים לא תקינים רק השיקלול "דפק" אותי והפחד מאיבוד ההריון היה גדול מזה שהסיכוי יהיה שהתשובה תהיה לא תקינה.... לא חשבתי על התשובה. רק על איבוד ההריון. זו אינטואיציה פנימית...
שוב פעם זה שאעשה את הבדיקה אז אעשה אותה, בשבוע 32 אבל אעשה אותך... רק רציתי לשמוע תמיכה/חיזוק שעשיתי את הצעד הנכון שלא מיהרתי... אני רואה שהדעות נוטות לכאן ולכאן...... אני מאמינה ומקווה מאודדדדדד שעשיתי את הדבר הנכון, מקווה ומאמינה לטוב.....
יהיה בסדר נכון?????
-
אני מאוד מאוד שונה בגישה שלך ולכן בשני ההריונות עשיתי מי שפיר מרצון.
אך אני יכולה לעודד אותך שבהריון הראשון גם קיבלתי תוצאת חלבון עוברי לא טובה - 1:112 (כנראה שלעולם לאשכח את המספר, מרוב לחץ מהייתי, וגם לעולם לא אשכח את שיחת טלפון מהמרפאה), והייתי רק בת 28 ולכן זה היה נשמע כאילו באמת משהו לא בסדר ובטח יצטרך הפלה.
למזלי
-
מאמי שלי, איזה תקופה קשה עוברת עלייך
-
תודה נטלי.... אוףףףףףףףףףף, כמה לילות ללא שינה, וכמה דמעות כל יום נשפכות מעיני.... למה עשיתי את הבדיקה הזו???? אילוא הבדיקה הזו, היה לי הריון פיקס.....כל הקטע של התנועות שלה, ואני מחזיקה את עצמי לא להיקשר לא להתלהב, לא להתחיל לחשוב על שמות.... קשה לי בטירוףףףףףף.
-
תקשיבי לי טוב! אבל תקשיבי טוב! החלבון עוברי בדיקה מפגרת!
אין לי אף מילה אחרת להגיד על הבדיקה הזו! תקראי קצת חומר עליה ותביני שהבדיקה צודקת ב60% בלבד! קולטת מה זה אומר? זה כמעט חצי חצי! זה אומר כמעט כמו לא לעשות את הבדיקה! בנוסף בפירוש כותבים וזה קראתי באתר של הכללית ולא בסתם מקום - שאם הבדיקה תקינה א"א להסיק שהיא תקינה ואם היא לא תקינה א"א להסיק שהיא לא תקינה. בקיצור בדיקה מפגרת כבר אמרתי?????? אני מתוך בחירה לא עשיתי אותה.
2 חברות שלי עשו אותה יצאה להן תוצאה של 1:200 שזה נמוך מאוד ואני לא יודעת בת כמה את אבל הם בנות 24 היו בעת הבדיקה. והמי שפיר יצא תקין כמובן.
ברור שכלום לא מרגיע עד שהתינוק בחוץ. הריון זה דבר רווי לחצים ודאגות אבל לי פעם אמרו ביעוץ גנטי וזה מלווה אותי - גם בהריונות תקינים עם בדיקות תקינות יוצאים לפעמים תינוקות לא תקינים. אין פה ערובה לכלום! המי שפיר שרצו לשלוח אותך זה כסת"ח שלהם כדי שלא תבואי בטענות אח"כ. לא יודעת מה להגיד לך לעבור הריון זה מלחיץ ולעבור הריון בארץ על אחת כמה וכמה מלחיץ.
בעייני - רק תפילות! וחלבון עוברי - בהריונות הבאים אם את עוד מתכננת - ותרי עליה מראש!!!
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
מאמי יהיה בסדר
-
שחר המלך אני במאי אהיה בת 39 בע"ה. והאמת שדי חשבתי עליך עם כל מה שאת עוברת עם ה cmv . לא יכולתי לייעץ לך, כי אני בדיוק במצבך.... לגבי החלבון עוברי, לא שוללים אותה כמו שאת מתארת זאת... כל אחד מדבר בחשיבותה....אבל אני די מעודדת מכך שכל השאר תקין חוץ מהשיקלול... אני חושבת שאם משהו לא תקין אז רואים בשקיפות או סקירה או עוד סקירה או עוד סקירה או אקו לא??????
-
פייס: ortal_hori
-
את יודעת מה? בקושי עשיתי בדיקות בהריון הזה כי פשוט פיספסתי את כולן ואני לא מרגישה רע עם זה
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
אז את חושבת שאם הכל היה תקין חוץ מהחלבון אז העוברינה שלי בסדר???? לא 100% כי אין כזה דבר... אבל האם אפשר להוריד לחץ???? כי הכלללל באמת היה תקין מעולה פיקס מצויין.....
-
אני הייתי מורידה לחץ מאמי!
את צודקת, אין 100% אף פעם, אבל אם רק הבדיקה המטופשת הזאת יצא גבולית (והבנתי שהיא יצא בכלל באמצע, לא משהו דאסטי, מכון?)
וכל שאר הבדיקות תקינות, בהחלט בהחלט את יכולה לנשום, להירגע, להיקשר לעוברית,
היא מרגישה אותך וזה חיוני שתהיה היקשרות בין אמא לעובר.
את הבידקה הזאת צריך להוריד בכלל ממכלול הבדיקות, היא לא מדוייקת, היא לא אמינה, היא יכולה סתן להלחיץ,
והיא תצא לא תקינה מראש אצל אישה שהיא בת 30+ בגילה.
היה אפשר רמאש לוותר עליה, היא מראש היא לא תקינה.
בקיצור, אני חושבת שאת יכולה להירגע
-
אורטלוש זה לא שלא נקשרתי... אני נמנעת מלהתלהב ולפתח ציפיות אני משתדלת להיות מציאותית....
-
נטלי התוצאה יצאה לא טובה!!!! 1:36 ת. דאון....
כל הערכים יצאו תקינים!!!!
כל שלושת הערכים של שלושת הבדיקות יצאו באמצע!!!!
השיקלול יצא לא תקין.....
אלו התוצאות:
חלבון עוברי כפולות החציון 1.08 הטווח התקין 0.2-2.5
גונאדוטרופין שילייתי כפולות החציון 1.61 הטווח התקין 0.15-3.00
אסטריול בלתי קשור כפולות החציון 0.32 הטווח התקין 0.15 <
טריזומיה 18 1:850
ntd 1:10000
שיקלול של הגיל+ 3 הבדיקות סיכון לת. דאון 1:36
-
הבנתי, בכל מקרה, זאת בדיקת סקר בלבד
והיא לא מתבססת על ממצאים קונקרטיים יחסית, כמו אולטרהסאונד.
שקיפות עורפית, אם כבר, הרבה יותר אמינה, ואם שקיפות תקינה אז הכל בסדר.
אם לא הגיל שלך, רוב הסיכויים שחלבון עוברי היה יוצא טוב.
רק בגלל הגיל זה אוטומטית ממקם את התוצאות בסקלה הלא טובה.
אני הייתי עושה את הדיחקור בשבוע 32 כמו שאת רוצה,
חבל לסכן את הקטנה רק בגלל בדיקה אחת לא אמינה.
אם היית אומרת שיצאו ממצאים לא טובים בסקירה, בשקיפות, אז ברור לעשות דיקור וכמה שיותר מהר,
אבל רק בגלל חלבון עוברי..... עדיף לא לשעות
נטלי
-
את דעתי את יודעת
ואני מסכימה מאודדדדדדדדדדדדדד
עם סוכנת צ'
אז ממי שלי תרגעי הכל בסדר .
האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
הוסיף לה אהבה ויהי מה,
וכשסיים מלאכתו
קרא לה - אמא !!!*****
**
**
**
www.2all.co.il/web/Sites/2007-8
-
כמו שאת רואה, הערכים נמצאים בטווח הנורמה...
לא סוטים למעלה או למטה. בדיוק באמצע....
וגם 2 הבדיקות האחרות תקינות, רק הת. דאון יצא גרוע...
ו- 1:36 זה גרועעעעעעעעעע!!!!
את בדיוק חושבת כמו שאני חושבת

-
1:36 זה באמת תוצאה לא טובה בלשון העדינה,
אבל פעם נוספת, זה רק השערה.
באיזה שבוע את כרגע?
אם תעשי דיקור עכשיו וחס וחלה יהיו תיצאות לא מעודדות,
האם יהיה לך קל לסיים הריון בשבוע הזה?
אני מדברת רק בשם עצמי, כן? מה שאני מרגישה ומה שאני הייתי עושה.
אני מנחשת שזה קשה לסיים הריון בכל שבוע יחסית מקדם, גם בשבוע 10+ וגם בשבוע 20+ וגם בשבוע 30+.
לכן, אני, הייתי מחכה לשבוע 32 על מנת לצמצם סיכון לאבד עובר בריא לגמרי.
אם בשבוע 32 יהיה סיבוך מבדיקת דיקור מי שפיר,
זההרבה יותר בטוח ללדת תינוק בשבוע כזה מאשר בשבוע יותר מוקדם.
-
שבוע 28+ והתוצאה יצאה לא בגלל ערכים אלא הגיל. פונקציית הגיל מאוד משמעותית פה... וזה הסיבה שהחלטתי לעשות בשבוע 32 כי לא היו ממצאים או ערכים או מדדים חריגים, הכל תקין!!! שקיפות יצאה 0.9 והרופא בדק 3 פעמים!!! וסקירות תקינות ואקו תקין. לכן פחדתי לעשות בחודשים קודמים מחשש להפלה... ובסוף לקבל תשובה שהכל תקין ורק הגיל דפק אותי....
-
נטלי אם יהיה סיבוך זה ללכת ללידה בלי לדעת אם העובר בריא או לא....
-
שיהיה המון בהצלחה
-
את בעצמך ענית לעצמך: "התוצאה יצאה לא בגלל ערכים אלא הגיל".
ואם היית בת 29 היית מקבלת תשובה טובה כנראה
-
וזו ההחלטה שהחלטתי ולקחת על עצמי, דיקור בשבוע 32 להאמין ולקוות לטוב...
-
אז לכי איתה בלב שלם מאמי ותתחילי ליהנות מההריון
-
-
אני מבינה אותך
-
תראי כמו שכבר אמרתי גם הריונות תקינים יכולים להסתכם בעובר לא תקין. לכן הריון זה דבר מלחיץ. גם הרופא שדיבר איתי על הCMV (הרופא מומחה לא רופא נשים שלי) אמר לי בצורה חד משמעית שאין פה שחור או לבן למרות שהסיכוי לפגיעה במצבי הוא אפסי. אין מה לעשות רק להתפלל. בחיי שזה הדבר היחיד.
גם עלי "צעקו" שלא עשיתי חלבון עוברי בהריון של טל כי אם הייתי עושה היה אפשר לדעת יותר על המצב שלו (היה לנו גם איזה חששון שם לתסמונת דאון) אבל הייתי כ"כ נחושה בדעתי שאמרתי להם בסדר בסדר וזרקתי לרופא שלי בפרצוף מה אני חושבת על הבדיקות האלה שאגב בדיוק באותה תקופה 2 החברות שלי עשו מי שפיר שיצא תקין אחרי חלבון עוברי לא תקין - מה שכתבתי לך קודם. 2 חברות! צעירות! והיום יש להן כל אחת ילד תקין ב"ה.
אין פה תעודת ביטוח לכלום. אני פשוט לא חושבת שיש לך מה להיות בלחץ יותר מאשר בהריון אחר שעברת.
למה החלטת לעשות בסוף מי שפיר בשבוע 32? כאילו, מה זה יתן לך? רק ידע? זה אמנם לא רק אבל בשביל זה את מתכוונת?
ילד יפה של אמא
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
אני מסכימה לגמרי עם שחר המלך
-
-
אני מצטערת שאני לא יכולה לעודד אותך.
אני בת 38+
היה לי ברור מהתחלה שאני יעשה בדיקת מי שפיר
אני לא חושבת שאני יכולה להרשות לעצמי ללדת ילד עם תסמונת דאון, לא נפשית, לא כלכלית- זה התמודדות ענקית לכל בני המשפחה ואני לא חושבת שאנחנו בנויים לזה.
לא יודעת למה הרופא שלי שלח אותי לעשות חלבון עוברי - והתוצאות אחרי השקלול יצאו 1:340!!!! זוו תוצאה לא טובה!!!! וברור שעשיתי מי שפיר
את צריכה להבין: אישה נולדת עם כמות ביציות מראש.. ככל שהיא מתבגרת הביציות "מזדקנות" ולכן בגיל מבוגר החשש לילד עם מומים הוא גדול.. כל העניין שיצא לך שיקלול "לא טוב" (בלשון המעטה) הוא לא בגלל שאת מבוגרת - אלא באמת בגלל שהסיכוי שלך ללדת ילד פגוע הוא יותר גדול משל בחורה בת 29!!!
אני חושבת שאת צריכה לעשות את השיקול של מה יקרה אם...
אם חס וחלילה תלדי ילד עם תסמונת דאון - האם תוכלי להתמודד עם זה? האם המשפחה שלך תוכל להתמודד ? כלכלית? נפשית ? זה לכל החיים...
-
שחר המלך. החלטתי לעשות בשבוע 32 כי אין סכנה להפלה. וכמו שאמרתי הכל היה תקין חוץ מהחלבון עוברי. והיה חשש גדול להפלה מאשר חשש לתוצאה לא תקינה....
-
יש עוד סיכונים למי שפיר חוץ מהפלה. ולידה של פג זה גם סיכון...
אני לא אומרת מה לעשות או לא לעשות אלא לחשב הכל מראש
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
זה לא סיכון בשבוע 32 ללדת. לוקחים זריקות להבשלת ריאות. זה לידה לכל דבר. אחרי כמה ימים משתחררים הביתה.
-
הסיכון הוא שתתפתח לידה ואז לידה בשבוע 32 זה לידת פג עם כל מה שכרוך בזה. לזה התכוונתי...
-
זה ללדת פג.... ולא לאבד הריון.... ושוב פעם לוקחים זריקות להבשלת ריאות כך שאין סיבוכים. לגבי דברים לא צפויים.... הכל מלמעלה..... בע"ה הכל יהיה בסדר.... שבוע 32 זה פחות מסוכן משבועות מוקדמים....
-
אני חולקת עלייך לגבי פג בשבוע 32... אבל...
שלא נגיע לשם
-
רופאים ומומחים אמרו שזה לא מסוכן ושזה בסדר גמור ללדת בשבוע 32 . ובגלל זה החלטתי לעשות את הדיקור בשבוע זה. ברגע שכמה רופאים אמרו אותו דבר וגיבו את החלטתי אז ידעתי שהחלטתי נכון.....
-