-
תראי, אני לא אשת מקצוע, כן?
אבל נשמע שהיא לא סבלת מבעיית קשב וריכוז.
מי אמר לך?
נטלי
-
-
-
על פניו נשמע שאין ,יחד עם זאת:
האם ריח חזק/חריף/לא נעים או מגע לא נעים ממישהו קרוב/מבד כלשהו/מ-חול/דשא וכד' או רעש חזק/לחישות/קול צורם יכולים להביא אותה להתפרצות זעם? לאיבוד הריכוז? להתכנסות בתוך עצמה?
השאלה מי ולמה אמר לך את הדברים הרי יש סיבה כלשהי שכך נאמר לך....
יכול להיות שלפעמים יש לה בעיית שמיעה סלקטיבית ביותר
-
הגננת המטומטמת שלה רוצה לשלוח אותה לאבחן אם יש הפרעות קשב וריכוז

אני הייתי בהלם
אין לה שום מאפיין שמחשיד הפרעה כזאת בכלל
להפך

איך ילדה שיושבת כל יום לאכול ולא מפריעה אף פעם ולא משתוללת ולא מציקה
יכולה להיות עם הפרעת קשב וריכוז?
והקטע הוא שהיא לא אמרה לי מילה יפה אחת עליה

היא כבר יודעת אותיות
יודעת לעשות פאזלים , מבוכים וכו'...
מסדרת בלי להשאיר אפילו דבר אחד לא במקום, מסדרת את החדר שלה יותר טוב ממני
וכל הדברים שכתבתי למעלה
הגננת אומרת לי שהיא עקשנית , עומדת על שלה ...
לא יודעת ... זה כאילו יש לה משהו אישי נגד הבת שלי

-
לינבר אין לה את המאפינים האלה
-
עד כמה שאני יודעת צדדים באופי כמו עקשנות ועמידה על עקרונות - לא מאפיין הפרעה של קשב וריכוז.
יצא לי קצת לקרוא על הפרעה הזאת, בגלל שבעלי פתאום החליט שאולי יש את זה ללינוי
-
הילדה עקשנית/עומדת על שלה? (אם זה כל הסיבות שהגננת רוצה שבגללן היא תעבור אבחון.....)
מעולה!!!!
שהגננת תתמודד!
רק שלא יקחו את זה ממנה....
הרי אם היתה בן סביר להניח שזה לא היה מפריע לאף אחד......
-
עכשיו בעלי חזר משיחה איתה
הטענה שלה שהיא מבקשת מהילדים לצבוע ציור והיא לא צובעת גם אחרי 20 דקות ושאר הילדים כן צובעים
אז בעלי אמר אני רוצה לראות את זה
היא ציירה לילדים ציור של דוב וביקשה מהם לצבוע
הבת שלי צבעה את הציור וגזרה אותו הרבה לפני כולם והגננת השתתקה פתאום
יכול להיות שהבת שלי התלהבה בגלל שאבא שלה שם אבל הדוגמא הזאת של הגננת לא טובה כי הסתכלתי עכשיו על הציורים שהיא הביאה מהגן והציור של הדובי הזה חוזר על עצמו 4-5 פעמים ויש עוד ציור של בית שחוזר על עצמו 4-5 פעמים
הגננת פשוט לא מאתגרת אותם !
בעלי אמר לה שהיא פשוט משועממת , בבית היא עושה ולומדת דברים הרבה יותר מעניינים , גיסתי למשל יושבת איתה כל הזמן ומלמדת אותה ויש לה תפיסה מהירה
-
לינבר את כל כך צודקת

אני מפחדת שהיא תשבור לה את הבטחון

-
נשמע על פניו שהגננת פשוט לא יודעת איך להתמודד מולה, איך "להשתמש" בה, אך "לרתום" אותה לצרכיה והיא מעדיפה שהילדה פשוט תשתוק....
סיפור ענק:
יש לי אחיין בגיל של מעין, הילד מדהים, שובבון, נחמד, גאון דודה שלו מתה עליו
-
יקירתי אל תפגעי ממה שאני הולכת לכתוב לך...
אין קשר בין הדברים שכתבת.
ליעד ידע כמעט לקרוא בגיל 3.5 היה מזהה את כל המכוניות
שהיו במגרש חניה, הוא גאון בשח מט אבל מה יש לו הפרעות
קשב וריכוז.
למה את מתנגדת כל כך לבדיקה? מה אכפת לך לעשות אותה
ואז שהכל יהיה בסדר שהגננת תאכל את הכובע שלה

היא עולה לכיתה א' נכון?
-
טוב, אני אגיב מנקודה קצת אחרת - את לא הגננת שלה, כך שאת לא יודעת איך מתפקדת במשך היום....היא יושבת כל הריכוז יפה בלי להפריע? היא נגררת אחרי התנהגויות של ילדים אחרים?
כשיש 35 ילדים - מספיק שאחד יעשה באלגן - וכל הריכוז יוצא משליטה.....
גם אור שלי עקשנית לפעמים, עומדת על שלה, ולפעמים המרדנות הזו היתה משפיעה על כל הגן.
אני נוטה להקשיב לצוות (לכולם, לא רק לגננת). כששמעתי כמה פעמים שקשה לאור שלי והיא מפריעה (וכן, גם לי היה קשה להאמין - אבל לשבת בסרט או מול תוכנית - זה לא נחשב...וההתנהלות בבית אינה מקום להשוואה.)
אני עושה לה ספורט טיפולי כבר כמעט שלושה חודשים - הילדה השתפרה 180 מעלות!!!!!! אני מקבלת רק תשבחות כל היום מהצוות - כולם פשוט נדהמו מהשינוי. ממליצה בחום
פייס: ortal_hori
-
לינבר, זה קורע !!!

זה גאוני !
בדיוק קראת את מחשבותיי , היא לא יודעת איך להתמודד מולה והיא רוצה שהיא תשתוק
גנית, אם הייתי חושדת אפילו קצת הייתי לוקחת אותה אבל קראתי עכשיו שעה באינטרנט על ההפרעה הזאת וזה אפילו לא קרוב אליה
יש גם סרטונים שמציגים ילדים עם ההפרעה - ילדים שיושבים לאכול ומפריעים כל הזמן או ילדים שלא מצליחים לסיים מטלות
לבת שלי אין הפרעת קשב וריכוז

אם הייתי חושדת שיש לה הייתי לוקחת אותה לפני שעה , אני בעצמי הייתי חושדת לפניה שיש פה שונה
-
גם אור שלי לפעמים משתעממת והיא גם אומרת להן כשזה קורה...זו לא הפרעה קשב וריכוז - זה פשוט ילדים שמעמידים אתגרים גדולים יותר לצוות החינוכי.
ממליצה לך בחום לעשות לה ספורט טיפולי - את לא מבינה איזה מדהים זה
-
אורטל
ילד שיש לו הפרעת קשב וריכוז ילך עם ההפרעה הזאת לכל מקום , לא יכול להיות שבבית אין לו את ההפרעה הזאת ובגן כן , מה השתנה ??
ילדים עם ההפרעה הזאת לא מסוגלים לשבת הרבה זמן בלי לזוז , הבת שלי יושבת הרבה זמן בלי לזוז : בזמן אכילה או בכל זמן של פעילות אחרת
הדוגמאות שכתבתי למעלה הם דוגמאות שבכוונה רשמתי אותם לפי הסימנים של ההפרעה שקראתי באינטרנט .
לא הבנתי מה זה " משלים" ?
-
היי היפו',
אני מסכימה בכל מאת האחוזים עם תשובותיהן של גנית ואורטל אלייך.
ביטול גורף של דברי הגננת הוא לא רק לא הוגן, אלא עלול אף להיות פוגע, קודם בילדה, ואח"כ בך.
אין להתעלם מן העובדה שהגננת היא דמות שרואה את ילדתך בחלק ניכר של היום - אותו החלק
שאת אינך עדה לו, ואין לך יכולת לדעת ממקור ראשון את התנהגות הילדה בחלק ניכר זה של היום.
להפרעת קשב וריכוז של מאפיינים רבים ומגוונים, והספקטרום שמוגדר בתחום הפגיעה הוא רחב מאד מאד.
לאדם שאינו איש מקצוע אין יכולת שהיא להביע דיעה ע"פ תיאור מצומצם ודק של התנהגויות בחלק קטן של היום - לגבי אבחנה כלשהי, ודבר זה יהיה בלתי מקצועי בעליל.
מציעה לך בחום רב לקחת את דברי הגננת ולהתייחס אליהם ברצינות הנובעת מן העובדה שהגננת מכירה את בתך באופן שאת כנראה לא מודעת אליו.
המון בהצלחה בכל מקרה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il
-
-
אני מכבדת את הדעה השונה שלכן אבל לא מסכימה איתה
אני כן מחליטה לבטל באופן גורף את הדעה של הגננת
כי אני אימא שלה ויודעת הכי טוב ומכירה אותה הכי טוב
לבת שלי אין אפילו גרגיר של הפרעת קשב וריכוז ובזה אני בטוחה במיליון אחוז
יש לנו פה גננת זקנה שלא יודעת לאתגר ילדה קטנה וסקרנית עם אינטלגנציה גבוה

-
מרינה

אני דווקא גאה בתכונה הזאת , כי לי אין אותה , היא לקחה את זה מהצד של בעלי
ובנוסף שרון,
אני לא מבינה איך את ממליצה לי לקחת את הגננת ברצינות שאין לה שום דוגמא רצינית שיכולה לרמוז על ההפרעה ואחד הטענות שהיא אמרה וחזרה פעמיים היא שהבת שלי עקשנית ועומדת על שלה ?
היא פשוט לא יצירתית ורוצה לכפות על הבת שלי לצבוע את אותו הציור 3 פעמים בשבוע
-
שאלת את דעתנו , אז זאת דעתי קחי אותה לבדיקה.
למה את כל כך מתנגדת אני ממש לא מבינה, מה כבר יכול לקרות?
אני לא מכירה את הבת שלך ויכול מאוד להיות שהגננת זקנה ועקומה
ואני לא יודעת מה... ואת צודקת אבל למה לא לבדוק את זה?
שמש
-
לא נשמע לי סיבה לדאגה, אבל תקחי את הילדה לבדיקה ושיחזקו את הבטחון שלך בזה.
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
גם לי נשמע שהגננת לא מאתגרת, ולא רק זה , אלא שהיא לא מסוגלת להתמודד
עם הפיפס הראשן שילד מראה התנגדות / לא זורם כמו שהיא רוצה.
קל להדביק תוויות .
יחד עם זאת , אני הייתי , כמו שאת עשית ,קןראת על ההפרעה, ובודקת האם יש משהו אחר שאני לא רואה שאולי כן שייך לבת שלי .
לדעתי תתיעצי עם מישהו מקצועי - רופאת ילדים /פסיכולוגית הגן ..
אבל בגדול נראה לי שהילדה בסדר גמור והלוואי שכולם היו ככה .
-
מאמי אני נוטה להסכים איתך, אבל- את לא רוצה לבדוק את טענות הגננת רק כדי להיות שלמה עם עצמך? את לא "סקרנית"?
אני הייתי מתייעצת עם איש מקצוע, אולי אפילו באופן פרטי, רק כדי להרגיע את עצמי...
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
סבבה.
רק בריאות.
(ולסיום סיומת, מילה קטנה: הכותרת שלך היא "מה דעתכן?" בתוכן התגובות הושמעו דעות שלא עולות בקנה אחד עם דעתך, ובחרת לפסול אותן. סבבה, בחירה שלך. אבל... אולי הכותרת שבחרת לתת קצת מטעה... כי אם מראש התכוונת רק לקבל חיזוקים לדעתך, אולי היית צריכה לכתוב משהו כמו: "תגידו לי שאני צודקת"... סתם נקודה למחשבה.)
העיקר שיהיה טוב. את כנראה צודקת לגבי הגננת. גננות זקנות ולא יצירתיות זה באמת אסון.
שרון.
-
אני מאוד מסכימה עם שמש גנית ואורטל.
לנו לפעמים ההורים יש דברים שאנחנו לא רואים אצל הילדים שלנו , ללכת לאיבחון עם הילד זה לא סוף העולם, ואולי הגננת שמה לב לקושי אצל הילדה ורוצה לטובתך .
אני לא היתי פוסלת ובודקת
-
שרון ,
תסתכלי בתגובות האחרונות של מילנה, פנינה ויעל

איך שהן דיברו מהלב
אני מקבלת את מה שהן כתבו וזה דווקא מעודד אותי כן לקחת אותה לבדיקה
בתגובה שלך אני לא ראיתי שום חמימות , שום אימרה אימהית... את יכולה לפעמים לצאת מהתפקיד הרשמי שלך ולענות מהלב ... זה נישמע כל כך רשמי שזה לא משפיע עליי כי זה נותן תחושה של ריחוק .... כמו ציטוט ממשהו

-
איפי,

המטלות שאני אומרת לה לעשות הן כמו שדיברתי עליו, לסדר את החדר
היא מסדרת את החדר יפה מאוד , כמו גדולה
כשהיא יושבת ליד אחותה הקטנה והקטנה מורחת על עצמה משהו , היא לוקחת מגבון ומנקה אותה מיוזמתה.
יכול להיות שבגן יש יותר גירויים אבל הגננת לא דיברה על זה , היא דיברה על הציורים
-
בסופו של דבר ההחלטה היא בידים שלך, אני בטוחה שתפעלי לעשות את ההחלטה הנכונה.
-
אני יכולה לומר לך את דעתי ....
נטע שלי בת 10 ,יודעת לקרוא מגיל 3 ,בגיל שנתיים היא הייתה משחקת
במשחקים שמתאימים לגיל בוגר יותר ,ידעה לקרוא מילים בעיברית ובאנגלית
היא עשתה דברים שהרבה ילדים בכיתה א' לא עושים ,ישבה שעות ועשתה דברים שמעניינים אותה ...
כבר בגן הגננת רמזה לי לקחת אותה לאבחון ואני התנגדתי מהסיבות שלך ,שבבית
הילדה עושה את הדברים האלה ולא תזזיתית ולא מתאימה לפי הספר להפרעות קשב וריכוז ,גם בכיתה א' וב' זה חזר אליי שהמורה הציעה לקחת לאבחון ואני התנגדתי,
עד שבכיתה ג' נשברתי, מאחר ובאמת ראיתי שמאוד קשה לה וכל הכנת שיעורים
מלווה בבכי של שעתיים ואני פירשתי את זה כבעיית התנהגות ....
לקחתי אותה לאבחון והילדה אובחנה בהפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות (שמאופיינת בקריטריונים ובדוגמאות שנתת ) ADD ולא ADHD .
בעזרת למידה מתקנת שנתתי לה באופן פרטי ובטיפול תרופתי אני יכולה לספר לך
שהילדה פורחת !!!! כבר שנה שנייה שהיא מקבלת תעודת הצטיינות .ואני בתור אמא אוכלת את עצמי שלא איבחנו את זה קודם כי הילדה סבלה .
אני מאוד מבינה אותך ,זה מאוד קשה לנו בתור הורים לקבל את זה שלילד שלנו יש בעיה ,קלה ככל שתהיה ) ....ממליצה לך בחום לקחת אותה לאבחון רק בשביל השקט הנפשי שלך ...
-

שרוני
אני ממש מעריכה את זה ששיתפת אותי ומצאת את הזמן לכתוב את כל מה שקרה

אני צריכה לחשוב ולעכל את זה אבל נתת לי נקודה למחשבה
גם הגננת אמרה לי שרוב האנשים שיש להם את ההפרעה הזאת יש להם אייקיו גבוה
אפשר לשאול אם לקחת אותה באופן פרטי או דרך הקופה?
-
עושים את זה דרך הקופה
את יכולה להדפיס טפסים בנט.. לתת לגננת למלא , יש שאלון גם להורים, ולרופא המטלפל נותן הפניה ופונים להתפתחות הילד
אני ממליצה לך לזרז את כי התהליך לוקח זמן עד שמחזירים תשובה לזימון מהתפתחות הילד
-
אני בטוחה שכל מה שאת רוצה זה את טובת הילדה, אני דווקא לא הייתי שוללת את הבדיקה על הסף, אז מקסימום הכל בסדר. לפי דעתי הילדים בבית או בגנים ובבתי ספר מתנהגים ממש אחרת. קחי אותה לאיבחון ומקסימום אז הכל בסדר לא הפסדת כלום.
בהצלחה

-
היפו
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
-
מילנה

אני זוכרת את הסיפור של שקד
אבל אם את זוכרת את מה שעברתי עם הקטנה שלי שהאחות בטיפת חלב שלחה אותי למיון לבדיקות מיותרות ?? אני זוכרת שאז הבטחתי לעצמי שזה לא יקרה שוב
זה פשוט החזיר אותי לסיפור הזה
אני אקח אותה רק בשביל להוכיח שהיא טועה ובשביל השקט שלי
-
יוווווווו היפו את לא מבינה ..התאפקתי לא לכתוב את זה , אבל אני רואה שתביני למה אני מתכוונת .
גם אותי שלחו למליון ואחת בדיקות עם הילדים .רצתי והתרוצצתי כמו מטורפת ,הלחיצו אותי וטשטשו לי כל תחושה אמהית שלי .
אני ידעתי שהילד בסדר ובכל זאת תיזזתי את הצורה .ונלחצתי ובכיתי ימים ותקופות.
עם אוריאן שוב ניסו להלחיץ ולשלוח , ואני באיזי . אני לא אגיד שלא אבדוק אותה.אבל בזמן .כשתגדל . לא בלחץ ובהסטריה כאילו יש לי פצצה מתקתקת בבית .
אינסטינקט של אמא הוא חשוב ושלא יטשטשו לך את זה - את מכירה את הילדה הכי הכי טוב!
אז תבדקי , אבל תהי בתחושה שהילדה בסדר , את מכירה אותה.ואם ימצאו משהו - אז זה רק מקצה שיפורים קטן שיקל עליה בתחומים מסוימים -חוץ מזה הילדה סבבה לגמרי !!
ואל תשכחי לשמע ולהקשיב,אבל גם לבחון את מה שאומרים לך בערבון מוגבל כי כמו שאמרתי מאודדדדד קל להדביק תוויות . ביחוד על ידי מי שלא יודע על מה שהוא מדבר.
-
-
תראי ,אני כ"כ מבינה את המקום שאת נמצאת בו ,לקח לי 3 שנים לקחת אותה לאבחון
ואם תרצי להתייעץ לא על גבי הפורום אני אשמח ...אני עשיתי ממש עבודת מחקר על זה ,אני אומנם לא אשת מקצוע אבל אני אדם שחייב לדעת הכל על הכל בעיקר אם זה נוגע לילדות שלי !!!!
המייל שלי הוא :
[email protected]אני לקחתי אותה לאבחון פרטי דרך המושלם ועלה לי 220 ש"ח ,אם אני לא טועה את מהצפון גם ....אני עשיתי אבחון בחיפה .
-
נשמה
-
למזלי,למדתי איבחון-דידקטי והוראה-מתקנת (אסט'-למידה): מתן כלים-יעילים ללמידה (מה שנקרא היום: קשב וריכוז).
אני אישית לא-דוגלת במתן טיפול-תרופתי,אני מצליחה יופי בלעדיו לגרום לילד/למבוגר (סטודנטים) להעלאת-יכולותיו.
אני כותבת למזלי,כי אם חשבתי בהתחלה שזה טוב ללמוד איבחון,כדי למצוא עבודה בבקרים ולא בבתי-ספר,כעת אני מבינה שזה טוב כסינגור-עצמי לילדים שלי בע"ה מול המערכת!
א. ישנו איבחון-יתר,באמת שמגזימים בעיני.
ב. ישנה מהירות בתיוג-יתר (מאוד התחברתי למה ששוקו-מוקו כתבה,שמייד ממהרים לתייג: "קל מאוד לתייג" וזה עוול בעיני,מעין "באשר יגורתי,בא לי"- ממה שאני הכי חושש,זה יקרה לי: כי אם הגננת בטוחה שילדתך עקשנית (ואם כבר עדיף להשתמש במינוח יותר רחב ועדין: דעתנית,אסרטיבית,יודעת לעמוד על שלה), אז היא תוביל לזה.
ג. בלמידה טובה החזרתיות,אך עדיף לאתגר בכל פעם בנידבך נוסף.
אם מציירים בית בכל-שבוע,אז אפשר ללמד בכל-פעם דברים חדשים.
ד. ציינת בהתחלה מגוון של תחומים וזה חשוב,כי זה לא-מסתכם ברביצה מול הטלויזיה/מחשב בלבד (ישיבה ממושכת מולם לא-מוחשבת אצל בעלי-המקצוע בתחום).
ה. הגננת לא נותנת חיזוקים-חיוביים ואת צודקת,זה באמת גרוע.
ו. לדעתי דווקא כן שמש כתבה מהלב,עם רגישות וחמימות וכן חשתי גם פן-אישי,כאם.
היום ישנה בתחום נטייה גם לאבחן קשב וריכוז דווקא לבנות שקטות ועדינות, "שלא-יפריעו למורה בכיתה" ושהמחברות שלהן תמיד למופת.
אני בטוחה שאם אצטרך,אפנה לקולגות להתייעצות בתחומי-הלמידה,מכל מלמדי השכלתי.
זה נושא מאוד טעון ורגיש היום,כל "הנושא-האופנתי" היום הזה...
ומאוד קל להיעלב.
אני מעדיפה להיעלב מאנשים מעפנים,שאני בכלל לא-מחזיקה מהם.
מאוד נעלבתי מהמנהלת (שהיא גם היתה הגננת) של נעמה,שהיתה תחת-חסותה חודשיים,שטענה שיש לנעמה עיכוב-שפתי, אבל בפנים ידעתי שהיא צודקת, לא-שללתי לגמרי את מה שהיא אמרה,זאת הנקודה לדעתי,ששמש כתבה.
ביום-השני בו העברתי אותה גן (כי אנחנו עוברים דירה לשכונה-אחרת), הילדה שלי החלה לדבר ותאמיני לי,שאני לא בקטע של להשוויץ או לגדל זן של גאונים בבית.
הצוות-החדש הינו גם פשוט ו"לא-איכותי" שפתית וכו' בהגדרה,אך חם ואוהב וזה ההבדל בדיוק כנראה בגיל של נעמה כדי לפרוח-שפתית,כי בבית,את סומכת שאני ובעלי עושים את העבודה, גם במישור הריגשי וגם במישור "האקדמי".
החמימות מהגן-החדש עשתה את ההבדל,מה שהוכיח לי,שכמה שאתאמץ בבית,ישנו מישקל-גורף לצוות-חמים,שנותן חוסן-ריגשי לילד,כשהוא נמצא בחברת-ילדים באופן-אינטנסיבי, כי ילד נבון,כשהוא מקבל חיזוקים-חיוביים,מייד הוא משלים-פערים "אקדמיים".
אז גם אצלך ייתכן והגננת לא-חמה וזה ממש עצוב.
אני מאמינה שהכל יסתדר לבסוף,עם כל רגישותך ואהבתך לילדתך.
-
בהמשך לדבריה של מרווה אני יכולה לציין שזה גם מאוד תלוי במורה /גננת,
יש ילדים שצריכים יותר חיזוקים והבת שלי נמנית בניהם ,כשהייתה לה מורה שהיא
דורשת קצת מעבר (שזה בסדר לילדים מסויימים ) אבל לא ידעה לחזק את הילדים
ולתת פידבקים חיוביים בהתאם ,הבת שלי פשוט לא רצתה להשקיע וכשמורה אחרת
שהגיעה השיגה מהילדה תוצאות מדהימות ע"י פידבק חיובי כשצריך ...
הבת שלי לדוגמא צריכה קצת יותר פידבקים (למרות שאני עובדת איתה שלא מכל אחד
ועל כל דבר היא תקבל פידבקים) וזה דבר שהדגשתי בפני כל מורה שהגיעה ועובדה שזה עובד ...
-
לא קראתי את כל התגובות
אבל חשוב לי לומר לך
שגם לי הגננת אמרה את אותו הדבר
ולנו, בתור הורים שרוצים ילדים מושלמים לפעמים קצת קשה לשמוע ביקורת כזו, ובעיקר ביקורת שאנחנו לא מסכימים לה לאור ההיכרות הכל כך אישית הזאת עם הילד שלנו...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
שיר- אני כל כך מסכימה איתך!!!
-
קודם כל בת כמה היא כי אין לך שום סרגל
-
יכול להיות שכל ילד שני היום מאובחן וזה הפך לטרנדי אבל
מצד שני אף אחת מכן לא הייתה רוצה לפספס את הבעיה במידה והיא קיימת
... נוסף על זה יש הרבה סוגי טיפול בהפרעות קשב וריכוז ולאו דווקא ע"י טיפול
תרופתי ....
-
תודה על כל התגובות והעצות

חיממתן לי את הלב
שרוני

אני שולחת לך מייל

-
תבדקי אם קיבלת

-
קיבלתי ועניתי
-
זה נכון, הנה ביום שישי הגננת סיפרה לי שהיתה אצלם קלינאית תקשורת שעברה עם כל הילדים, והציעו לי לקחת את אור גם לקלינאית תקשורת כי היא לא מבטאת טוב את ה-ל'.
אז נכון, אולי זה נשמע מוגזם, אבל אני מעדיפה שיהיו ככה עם יד על הדופק של הילדים וילוו אותם בהתפתחות מאשר שנחזור 30 שנה אחורה ומי שגדל גדל ומי שלא - נשאר עם התסכולים שלו......
בכל מקרה - גיל 4.5 זה גיל סביר לאבחון (לפני כן זה נראה לי מוגזם, למרות שגם בגיל הזה אומרים שאפשר
-
אני התקשרתי כדי להזמין תור אבל אמרו לי בטלפון שלא עושים בדיקות אבחון לפני
גיל 6
והבת שלי בת 4 עכשיו