עזרה בהבנת בדיקת דם של הורמונים - הריון ולידה

  • היי בנות,

    בביקור אצל רופא הנשים נערך לי אולטרסאונד וגינאלי ולפי הרופא הכל תקין ויש לי "רחם יפהפה" :) במקביל נשלחתי לבצע בדיקת הורמונים.
    עשיתי אותה ביום ה-15 למחזור, כשבמקביל עליה התקבלה תשובה חיובית בערכת הביוץ הביתית (כלומר שאני עד 36 לפני הביוץ).
    הערכים של הטסטסטורון וכל השאר יצאו תקינים, חסרה רק התוצאה של ANDROSTENEDIONE שעוד לא התקבלה.

    לגבי ההורמונים אליהם מתייחסים לקבוע האם יש ביוץ, רציתי לדעת אם מישהי מבינה האם התוצאה מצביעה על ביוץ:

    אלו הערכים שיצאו לי:
    LH=57
    FSH=20
    PROLACTIN=361.2
    אלו ערכי הביקורת:
    LH
    follicular phase 1.9-12.5
    midcycle peak 8.7-76.3
    pregnant < 0.1-1.5
    Postmenopausal 15.9-54.0
    luteal phase 0.5-16.9

    FSH
    midcycle peak 3.4-33.4
    follicular phase 2.5-10.2
    pregnant < 0.3
    Postmenopausal 23.0-116.3
    luteal phase 1.5-9.1

    PROLACTIN
    Postmenopausal 38-430
    Nonpregnant 59-619
    pregnant 206-4420

    תודה :)
7 תגובות
עמוד 1
  • אופס במקביל עליה= במקביל אליה :)
  • אני לא חושבת שאלו ההורמונים שקובעים האם את בביוץ או לא, הם בהחלט קשורים אבל הם לא אלו שגורמים לביוץ. (נראה לי...)

    את צריכה להסתכל על ESTRADIOL (E-2) וה- PROGESTERONE.
    שוב, אני לא בטוחה, פשוט אני בטיפולים ואלו ההורמונים שהרופא מסתכל עליהם לפני הביוץ.
    בכל אופן, יש לך פורום למטה של שאלות לרופא...
    את יכולה להתעייץ שם.
  • תודה על התגובה :)

    היום אני ביום ה-16 והבנתי שה-lh הוא זה שעולה לקראת הביוץ. כלומר אני יודעת שהוא ההורמון שנבדק בבדיקות הביוץ הביתיות.

    בהצלחה לך :)
  • היי ..

    גם אני עשיתי בדיקת דם ביום ה 3 למחזור קיבלתי את התוצאות
    ופתחתי הודעה בפורום שאלות רפואיות פורום הריון ולידה יש שמה רופא מעולה
  • היי הכל נראה תקין אבל ה fsh הורמון מגרה זקיק בעל ערך גבוהה ממה שאני מכירה סביר להניח שזה עניין של מעבדות שונות באיזה קופת חולים את ? בלי קשר ממליצה בחום לשאול בפורום הרפואי בטוחה שהם מכירים את הטווחים בכל המעבדות
    בהצלחה יקירה ותחזרי עם בשטרות טובות
  • קיבלתי מחזור ב19/02 ולקחתי מה21/02 כדורי אסטרופם לעיבוי הרירית הפסקתי את הכדורים לפני שבועיים ומאז לא קיבלתי מחזור.... עשיתי בדיקות דם ולהלן התוצאות: estradiol e2 481pmol/l
    Tsh 1.64 miu/l
    Lh 28.10 iu/l
    Progesterone 5.4 nmol/l
    מה זה אומר?
  • קיבלתי מחזור ב19/02 ולקחתי מה21/02 כדורי אסטרופם לעיבוי הרירית הפסקתי את הכדורים לפני שבועיים ומאז לא קיבלתי מחזור.... עשיתי בדיקות דם ולהלן התוצאות: estradiol e2 481pmol/l
    Tsh 1.64 miu/l
    Lh 28.10 iu/l
    Progesterone 5.4 nmol/l
    מה זה אומר?
    עניתי לשאלתך בפורום טיפולי פוריות
    https://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=184676
השאירי תגובה (לפתיחת דיון חדש לחצי כאן)
 שלחו אלי הודעה על תגובה חדשה לנושא זה

באיזה שבוע את?

  לא בטוחה? בדקי במחשבון ההריון

חישוב מועד לידה משוער

מחשבון פוריות / ביוץ

(אם אינך יודעת הכניסי 28)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה

הטבות ליולדת

כתבות אחרונות

אינדקס הריון ולידה