שאלנו רב בקשר ליום כיפור בנות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הוא אמר שנשים בהריון חייבות לצום
    ורק אם אני מרגישה לא טוב מותר לי לשתות 30 גרם מים

67 תגובות
עמוד 1
  • אני ינסה לצום.. אבל אני יודעת שזה יביא לי לצירים..
    מה שבטוח לאכול אני לא אוכל..
    אבל לשתות? אם אני לא ישתה - בלילה אני במיון יולדות :)

• חחחח זה טוב בשבילך לא?

• אני גם יתחיל לצום בעז"ה שילך חלק ולא נצטרך לשתות

• אני יתחיל ונראה מה קורה הלאה

• את צריכה להקשיב לרב לדעתי כי הוא רופא והוא יודע מה שהוא אומר.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • בעקרון יש חובה לצום גם לנשים בהריון אא"כ ההריון מוגדר בסיכון ואז יש כול מיני כללים מה לעשות......כול אחת לדעתי צריכה לשאול תרופא שלה האם ההריון שלה מוגדר בסיכון אם היא תצום....בד"כ רוב הרופאים לא אוהבים לקחת סיכון ואמרים שעדיף לא לצום אבל...אם מתכוננים לצום טוב..שותים הרבה הרבה ואוכלים ונחים כול הצום לא אמרוה להיות בעיה..בכ"א אם חושבים שיהיה כדי לשאול מה לעשות אם תיהיה בעיה......ianaf88-לפי דעת הרבנים את בוודאי ובוודאי שצריכה לצום מקסימום זה יוביל ללידה-זה לא נורא מבחינת הזמן.....
    אני עברתי הריון אחד בצום וזה היה לי הצום הכי קל שהיה לי אי פעם(כי התכוננתי כמו שצריך....טוב לשתות מיץ ענבים/לאכול הרבה ענבים לפני...)
  • את צודקצ גם אני התעצבנתי כששמעתי זה ברור שאני ישבור כי הנה אני כבר לא מרגישה טוב אכלתי לפני שעתיים..מה שהכי עיצבן אותי סבבה אני יתחיל תצום אבל מה זה 30 גרם מים חחחחחחחחחחחח זה דפוק לגמרי!

• ליאת מותק למה שלא נתחיל לנסות לצום - וניראה אך ההרגשה
    אף רב לא יקח על מצפונו שחס ושלום יקרה משהו לאישה בהריון או לעובר שלה תמיד יש הקלות

ה30 גרם זה ממה שאני יודעת כל כמה זמן - השתייה היא לא בשביל לשתות היא בשביל שלא נתייבש בשביל שחס ושלום לא יקרה משהו

• ETD
    תודה על התגובה.
    כמובן שאנסה לצום.. כולם בבית שלי צמים..
    העיניין שבגלל שכולם צמים, ואם הצום יוביל אותי ללידה , זה יקשה גם על משפחתי, שיצטרכו לנסוע בכיפור, לשתות משהו (מהלחץ) וזה ישבור להם את הצום..
    וזה משהו שאני ממש לא רוצה..
    אני בטוחה שאם אשתה מים במידה וארגיש כאבים.. לא יקרה כלום.
    אתחיל את הצום בלי נדר כמו כולם והלאה.. רק ה' יודע :)

• ליאנה אם לא תשתי ויהיו לך צירים הם ידחפו לך נוזלים לגוף

• מה זאת אומרת שלי??

• אני חושבת שבסוף ההריון אסור לצום..

• לא ח"ו אני לא רוצה להגיד לכן מה לעשות כול אחת שתעשה מה שטוב בעיניה רק אמרתי מה שאני יודעת מניסיון...וד.א בשבוע 38 לא דוחפים נוזלים לגוף.......חחחחחחחחח זה אפילו מצחיק לחשוב על זה...
  • בכל מקרה עשיתי טור לרופא שלי מחר אני יתייעץ איתו

• וד.א ליסוע ביוכ"פ פחות גרוע מלא לצום......אם אישה צריכה ליסוע לבית חולים אין בזה שום עברה
  • ליאת אני לגמריי איתך
  • אני מציעה שתתיעצו עם רופא. כל רב אחראי ימליץ להתייעץ עם רופא

צום לא בבהרח יביא צירים וגם אם כן אלו לא צירים של לידה אלא של התייבשות, ברגע שלא שותים מספיק או לא אוכלים מספיק
    הדופק של העובר משתולל!!
  • מה את רצינית?
    אם זה באמת ככה אז אין מצב שאני מסכנת אותו

• אני חושבת שכל אחת לפי ההרגשה שלה..
    אבל עד כמה שידוע לי השליש השני הכי פחות מסוכן.. אני אנסה לצום כמובן שרוב הצום אני אשכב.. לא אלך לטייל רק לבית כנסת ליד הבית וחזרה..
    בכל אופן אם לא ארגיש טוב אז אני כן שאתה.
    אבל למה ישר לשלול? אפשר לנסות...
    ולא יגרם שום נזק לעבור.. יש ימים שלמים שבגלל חוסר תאבון אני אוכלת רק משהו קטן בערב ככה שבשביל יום כיפור אפשר לעשות עוד מאמץ קטן של עוד כמה שעות.
    ושוב.. אם ממש לא מרגישים טוב אז שותים.
    בכל אופן לכל הבנות שצמות שיהיה צום מועיל וחתימה טובה
  • אני ממש לא שוללת בכלל לא את היום הראשון אני יצום גם בבוקר אבל לקראת הצהריים אני חושבת שאני כבר יתחיל להעביר לו משהו ..

• אז מה עשיתי בזה שהחוסר שתיה שלי יגרום לי לצירים ואז יעבירו אליי נוזלים...
    לא נשמע חכם במיוחד לעשות אם זה כך..

אז בקיצור נתחיל לצום בלי נדר ואם נצטרך לשתות אז נשתה..

לאכול אני לא אוכל.. לא נראה לי לפחות שאני אצטרך לאכול..

• הדס איפה למדת רפואה?
    מאיפה את יודעת שלא ייגרם נזק לעובר? סיכמת איתו מראש?
    למה לקחת את הסיכון?
    ולהגיד שבשליש השני זה פחות מסוכן זה כמו להגיד שעדיף ללדת בחודש שביעי מאשר בשמיני, שטויות.

באהבה, ליאת.
  • ליאת סלחי לי על השאלה אבל את רופאה?
    איך את יודעת שזה יסכן את העובר הצום. למה רק כי הרב אמר?

• בנות לדעתי מספיק להתווכח!!!!!!בגדול מי שמאמינה באלוקים ובמצוותיו צריכה לצום אבל,עם סייגים מסוימים יש מקום שנקרא מכון פועה-מיעעץ בעינינ יזוגיות,פוריות,הריון ולידה בשיתוף עם הרופאים הכי טובים.......ומי שבא לה שתתתקשר....בעקרון מי שלא צם ביוכ"פ עונשו כרת(אם היה יוכל לצום)כמובן שאל תחשבו ח"ו לנסות לא לצום ולראות מה יהיה....לדעתי אם מחליטים לצום צריך לעשות את כול ההשתדלות שהצום יעבור בשלום!!!ז"א לשתות ולשתות ולשתות לפני..לאכול מה שצריך,לנוח ולחשוב מחשבות חיוביות....אגב אני היתי מטופלת אצל מנהל מחלקה ,חילוני לגמרי....שאמר לי-"אנחנו הרופאים צריכים להגיד שזה מסוכן לצום-כי ךא כול אישה יודעת איך להתכונן לצום ...אבל מי שמאמין שצריך לצום ומפחד כי ...צריך לדעת לעשות את ההשתדלות הראויה לפני צום..ולא להתלונן אח"כ אם הוא התייבש....התייבשות לא באה מ24 שעות של חוסר שתיה אלא גם מזה שלא שתו הרבה לפני....."לשתות לשתות ולשתות
  • אנחנו לפני כיפור חני אז אני אסלח לך על השאלה.
    אני פשוט חושבת שאם כל כך הרבה אנשים שלמדו רפואה ונקראים רופאים ממליצים לא לצום בהריון אז למה לכל הרוחות שאני אקשיב לשליחי אלוהים שכל מה שמעניין אותם זה חוקים ומצוות ולעזעזל כל השאר?

באהבה, ליאת.
  • ה' ישמור עונש כרת
    טוב גם אני באמת החלטתי שאני יתחיל את הצום ונראה מה קורה הלאה אולי בכלל אני יצום עד הסוף,אי אפשר לדעת אולי ביום הראשון אני לא יצליח..
    נחכה ונראה מה קורה

• ליאת !!!לא להתעצבן כבר אמרתי מה הרופא שלי שהוא חילוני גמור-אטיאיסט מוחלט אמר.....בעיקרון הרופאים אומרים לכולן לא לצום!!!!!וזה ברור למה !!!!!!!כי לצום צרך להתכונן ומי שלא מתכונן כראוי בטוח שלא יעבור את הצום כמו שצריך...זה עניין של רצון והשתדלות!!!!!כול אחד וההחלטה שלו.......
  • איזה ויכוחים מיותרים אין דברים כאלההה
    כמו ילדות בנת 5 תסלחו לי
    מי שמאמינה ואכפת לה ההלכהצשתצום
    מי שלא לא

פה ניגמר הסיפור

• טלי הבעיה שלא כול אחת יודעת מה דעת ההלכה....ויש כאן הרבה דעות וזה משפיע אחת על השניה....אני גם חושבת שזה ויכוח מיותר אבל צריך לדעת מה הם פני הדברים ומי שמאמינה שתעשה השתדלות חזקה לפני ושלא תגרום לעצמה לצום ובסוף להתחרט על זה.....גם אחותי שהיא שומרת מצוות חרדית צמה ביוכ"פ בחודש שביעי והגיעה למיון בסוף הצום עם צירים מתקמים..וזה היה סיפור אבל,היא הודתה שלא התחשק לה לעשות השתדלות ערב הצום ולשתות הרבה ולכן היא נפלה ככה...היא לא יכלה להאשים את הרבנים שהורו לצום כי גם הרבנים אומרים שצריך להתכונן לצום ....וכומבן כול חת וההיסטוירה הרפואית שלה....
  • מה הבעיה?
    להתחיל לצום.. ואם משהו .. אז אין מה לעשות.. שותים קצת וממשיכים הלאה..

• ליאת לא התכוונתי לפגוע. אני מתנצלת.
    רק רציתי לומר שיש מספיק נשים בהריון שהן דתיות וחרדיות וגם נשים שלא שומרות וביום כיפור הן צמות וב"ה לא קורה כלום אני מכירה מספיק נשים שצמות גם בהריון וגם בהנקה וכמובן שזה הריון תקין ואחרי התיעצות עם רופא ועברו את הצום. אז מה תגידי שזה סיכון? כי הרב אמר.
    הציווי הכי גדול הוא ובחרת בחיים שום רב לא יסכן בעולם אשה הרה או עובר!!!!!!

ואשה בחודש תשיעי שצמה גם אם היא מקבלת צירים זה לא נורא כי לא יקרה שום דבר אם היא תלד.

וביום כיפור הצווי הוא לצום לא ללכת לביה"כ לא להתפלל פשוט לצום גם אם זה דורש להכנס למיטה מתחילת הצום עד לסופו ולנוח במזגן.

וכמובן כל אחת תעשה מה שהיא רוצה ומה שהיא חושבת ואני מכבדת כל אחת בבחירתה. את לא מאמינה בחירה שלך והחלטה שלך אבל יש פה בנות שמאמינות אז בבקשה תכבדי אותנו

• ואת יודעת מה דעת ההלכה??? שאשה בהריון תוענש בלא פחות מאשר עונש כרת בגלל שהיא לא צמה??
    את לוקחת פה אחריות על בנות שאת אומרת להן לצום בכזו קלות
    כל רב אחראי אומר להתייעץ עם רופא. כל אחת לפני שהיא צמה צריכה תהיוועץ ברופא
    שמכיר אותה, את ההיסטוריה הרפואית שלה ורואה לנגד עיניו את תוצאות הבדיקת שלה - הוא ויודע הכי טוב!
    שאף אחת פה לא תיקח אחריות על משהו שיסתיים רע!

• וואה וואה כל פעם שאתן מזכירות תעונש כרת הזה עובר לי צמרמורת איזה פחד
    וזה מה שמציק ליי
    שזה אשכרה להפחיד נשים
    כי אותי אישית זה מפחיד ואני חושבת שרק בגלל זה אני ינסה לצום בכוח וזה מה שאמרתי לאיזה אחד דתי!
    במקום להגיד לנשים בהריון:מי שיכולה שתצום מי שלא אז לא
    אומרים גם נשים בבהריון חייבות לצום!!ככה הרב הדגיש
    רק אם היא מרגישה לא טוב היא יכולה לשתות לא יותר מ 30 גרם מים

• סליחה גולי אבל כל פעם אמרתי והדגשתי שהחלטה לצום באה רק בהתיעצות אם רופא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא אמרתי לאף אחת לצום או לא לצום רק אמרתי שרב לא מסכן חיים!!!!!

• זה ברור חני את לא צריכה להתעצבן גם אמא שלי צמה בחודש שביעי וגיסתי בחודש שישי
    אני לא אומרת שאי אפשר לצום אפשר בטח שאפשר
    אבל כמו שהסברתי לגיסי כל אחת והגוף שלה אני לא יכולה לקחת סיכון כי כל 20 נשים בהריון צמו והצליחו ואחת מהם נגיד התעלפה:/ אי אפשר להשוות גוף של אישה לאישה אחרת..זה מה שהרבנים לא מבינים כי שאני הייתי אצל הרופא שלי ואמרתי לו שהצום 25 שעות וכו' הוא הסתכל עלי ככה

• חני, לא הגבתי לך אלא למי שהגיבה קודם ואמרה שמי שלא צמה תקבל עונש כרת.

אני מסכימה איתך וכתבתי שרב אחראי תמיד יפנה להתייעצות עם רופא.
    ודבר קטן יכול להיות שלx נשים לא קרה כלום ואז למישהי אחת כן יקרה...
    ושוב בהריון מתקדם זה מסוכן. לי רופא אמר שהדופק של העובר מושפע מכמות המים שאנחנו שותות.

• ליאת

• אני לא רוצה להוסיף שמן למדורה, אבל שנה שעברה ביום כיפור הייתי בסוף חודש שישי. ושאלתי את הרופא שלי אם מותר לי לצום (רופא חילוני) והוא אמר לי ככה: "המון נשים מבקשות שאני אגיד להן שאסור להן לצום, אבל מה לעשות, אצל מי שהכל תקין ב"ה, כמו אצלך, ואם את שותה מספיק יום לפני - אין לך שום בעיה לצום ולא יקרה נזק לא לך ולא לעובר. זאת דעתי מבחינה רפואית. מבחינה הלכתית - תשאלי רב, אני לא רב"

ושאלתי רב, אמרתי לו שאם אני לא שותה ואוכלת אז יש לי בחילה ואני מקיאה ומרגישה לא טוב, אבל הרופא אמר שמותר לי לצום.
    וקיבלתי פסק שמותר לי לשתות בשיעורים!! (משהו כמו 30 גר' כל 10 דקות). ויותר מזה, הרב המליץ לי לשתות לא מים אלא מיץ ענבים כי זה מלא בגלוקוז ומקל יותר.

מה שאני רוצה להגיד זה שהרבנים לא רוצים לגרום לאשה להתעלף, או לעשות לה "דווקא". מתחשבים גם בהרגשה הכללית של האישה ובכל התנאים מסביב חוץ מהאבחנה הרפואית!!
    ומי שרוצה לעבור את יום כיפור בצורה הכי טובה מבחינה הלכתית, שתשאל רב ותפרט הכי הרבה שהיא יכולה, כי כל פרט חשוב ויכול לשנות את הפסק.

אני רק מיידעת את מי שכן מעוניינת לשמוע.
    מי שלא מרגישה צורך לצום, וממילא לא שואלת רבנים, זה עניין שלה ואני לא מתערבת לאף אחת בשיקולים שלה.

• אני חושבת שכל אחת תלך לדבר עם הרופא שלה ותתיעץ איתו אני בטוחה שרופא לא יסכן את ההריון שלנו..שיהיה לכולן גמר חתימה טובה וצום מועיל

• מאמי ברור שכל הריון זה לגופו ואי אפשר לאומר באופן גורף.
    תתיעצי שוב עם הרופא ותיראי מה הוא אומר.

• תשאלו רב שמבין בעניין כמו במכון פועה כמה בידיוק מות לשתות ובאילו מרווחים...שוב פעם העונש כרת הוא לא רק לנשים בהריון אלא לכולם!!!!לכול מי שיכל לצום ולא צם...ח"ו לא מכרחים אנשים לצום חייבים לשאול רופא אם ההיסטוירה הרפואית שלי נותנת לי לצום או להתייעץ עם רב שמבין בנושא..אל לנו לפסוק לעצמנו ולאחרים אם יש כאלה שלא בטוחים בזה כי אם עושים משהו בלי חשק ובלי רצון...א.זה נקרא כאילו לא עשיתן ב.רוב הסיכויים שזה ילך לא טוב!!!!!! ההלכה אומרת שמי שיכול לצום(וכן כן מדובר גם על נשים עם הריון תקין וגם מניקות) צריך לצום -וזה הכי חשוב עוד לפני תפילה בבית כנסת עוד לפני נסיעה בשבת..וצריך לשות את כול ההשתדלות שזה יעבור בשלום לפני ובמהלך הצום..וגם לדעת מה עושים אם מרגישים פתאום רע!!!!כול אחת צריכה לדעת שאם היא החליטה לצום בהריון אז זו הלחטה שלה לבד!!!!ושתקח את האחריות על עצמה!!!!!!!!
    כול הנושא הזה זה נושא של אמונה ,ומצוות ותו לא......מי שמאמין באלוקים יכול לדעת ש"בחרת בחיים" ו"נשמרתם לנפשותיכם מאוד" זה אחד המצוות הכי חשובות ובוודאי שד' לא היה נותן לנו ניסיון שבאופן גורף יזיק לכולם!!!!!הצום הוא כפרה על העוונות....שד' יראה את ההשתדלות שעשינו בכדי שיגזור עלינו שנה טובה...מכול הבחינות..יש הרבה מצוות שאנחנו לא מבינים ועושים(מי שמאמין)לפעמים אפילו נתקלים בקשיים ועדיין ממשיכים לעשות.....הכול מלמעלה ולטובתנו גם אם אנחנו לא מבינים איך זה לטובתנו...אני לא יכולה לדבר כי ב"ה החיים שלי באמת טובים ולכן לא יוכלה להגיד שעל כול דבר צריך להגיד זה לטובה-אפילו שצריך!!!!!כי אני מאמינה שלפעמים זה קשה!!!אבל מי שמאמין יודע שכשד' נותן לבן אדם ניסיון הוא גם נותן לו את הכוחות להתמודד איתו!!!!!!!!!בשבת קראתי כתבה על אביבית שעאר -על כול הניסיון שהיא עברה בשריפת כול ילדיבה ובעלה......איזה ניסיון ,איזה אמונה אני לא נראה לי היתי יכולה לעמוד במקומה......
    ד' יעזור שתיהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה .שגזר הדין שלנו יהיה טוב!כן מחר כולם עומדים במשפט לפני בורא עולם זה הזמן לבקש סליחה אחרונה ,להתוודות על החטאים ולקבל להבא......
  • אה וגולי סליחה לא הבנתי אותך

• ג'ולי ומה הרופא אמר מבחינת האוכל?

• מה מעצבן??????? זו דעת ההלכה חד וחלק מי שלא צם ויכל לצום(מדגישה יכל-לא כול הנשים בהריון יכולות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)עונשו כרת!!!!!מה לעשות??????אם אתן לא מאמינות בבורא עולם -בשליחים הנאמנים שלו וצריך לפנות לרב שמבין בעניני רפואה אז מה אתן מפחדות שתענשו בעונש כרת????????
  • ליאת וכל השאר- מה שאתן כתבתן לא נכון ליהדות! מי שמסכנת את עצמה ומתייבשת עושה חטא ואוי ואבוי לה!!!
    יהדות לא באה לעשות מלחמות ג'יהד על צום, ולא מקדשת את הנשים בתואר שהידית
    אם נגרם לה נזק מצום! אם מישהו גרם לעצמו נזק מצום זה אוי ואבוי לו! ואסור לעשות את זה ביהדות!!!
    אם שמעת רב\חברה אומרת לך אמן על הדבר הזה- זוהי "כת" יהודית בלתי רשמית
    כמו שאיסלאם קיצוני ג'יהדיסטי לא נקרא כת, אבל עוברים שם שטיפות מוח.

לכל הבנות המתנדנדות: רגע אני כן רגע אני לא- ביהדות כתוב להפעיל שיקול דעת! לא ליהיות תוכי! אם מישהו כזה קיצוני (תתעלפי אבל תצומי) שמעתן אותו וזה לא נשמע לכן, לכו לחפש תשובות אצל מישהו אחר ומיד!!!!
    ובכלל כתוב חוק\ כלל מסוים לא נראה לכן בתחושות בטן- שיקול דעת!!

ועכשיו, צום כיפור בחילונית עממית למען ישור ההדורים וחוסר הידע:

כל התהליך מתחיל מארוחת שחיטות! כן! צום מתחיל מארוחת שחיטות!!
    סעודה מכל טוב! לקיים אותה זה חלק מתנאי התקנון להשתתפות בצום יום הכיפורים!
    חלק מזה!!! חלק מהתקנון!!!!
    החכמים יגדילו ראש- ויאכלו מאכלים שמתעכלים לאורך זמן (כמו שממליצים לפני הבחינה הפסיכומטרית, מבחנים ארועים חשובים, בשביל הריכוז)
    ולא להעמיס שוקולדים שאחרי שתקומו מהשולחן תחשבו שאתן עוד צמות משנה שעברה, לא לשתות אלכוהול!!
    נגמרה הארוחה יאללה צום.
    מה בצום? וואלה צום...
    הריון\מניקה\אנמית\סתם מרגישה סחרחורת לא טוב, איכסה - שותה! איך שותה?
    מה שכתבו שם 30 מים כל X זמן. בשביל לראות אם זה מספק את הגוף או לא.
    קרה ולא סיפק את הגוף!!! ואת מרגישה יותר גרוע!!! מה עושים??? רצים לשתות גלון מים!!!!!!!!!!! חס וחלילה היא מתעלפת מצום!!! זה אומר שהיא לא בסדר!
    בקיצור- את צריכה לצום, אם את לא מרגישה טוב- הנה לך כלים- טפלי בעצמך!!!
    לא טיפלת? עברת עברה!
    *הערה לדתיות- השימוש בביטוי לשתות גלון מים, זה בשביל להעביר את רעיון ההדרגתיות למרות שקיצוני. כמובן שהכוונה היא לשתיה המינימלית שצריך,
    ואם צריך גלון בשביל הגוף- זה עדין לא להנאה זה בשביל הגוף. הכל טוב ויפה.

ואחרי ה"צעקות" הקיצוניות שלי, איך אפשר לבוא נגד יום כיפור האמיתי כשאין פה כפיה, והכל מותאם, וכל מקרה לעצמו, ופיקוח נפש...וכו?
    אם יש אנשים שטוענים אחרת ושוב אני אשתמש במושג שהידים המקדשים מיתה מצום. אז זה מה שהם- שהידים, וזה איסלמי לא יהודי.

ומי שלא רוצה לצום אז שלא תצום, אבל מאוד עצוב שבנות לא צמות בגלל כעס על
    כל מיני אנשים שכופים דת\תעמולה שקרית. ולא כי הן לא צמות בגלל שהן חושבות
    שהחשבונות נפש שלהן לקראת השנה החדשה הן יעשו אחרת.
    תעשו חשבונות איך שבא לכן, אבל לא בגלל חבורת מטומטמים! תפעילו שיקול דעת
    ממה להתעצבן, לאיזה חכמים להאמין.

עוד משהו שחשוב לי לכתוב בנושא:
    כמה שמעתן, נשים, שמתלוננות ככה: מהבוקר לא אכלתי ולא שתיתי כלום!
    רק קפה בקושי!! לא הכנסתי כלום לפה יואווווווווו איזה יום עמוס היה לי!!!!
    כלום לא אכלתי כלום! אפילו לא פרור!!!
    ומצבן המשפחתי: מניקה וולד בן שבוע\בהריון עם הקאות וצרבות\ סתם אחת ביום רע.
    ואף אחת מהן לא מתאשפזת בבית חולים מהתיבשות, מאיבוד הריון, ועדיין יש חלב.
    למה?????
    כי הן : 1. בריאות בד"כ
    2. הריון תקין
    3.אכלו אתמול\ יאכלו מחר.
    יותר מזה- נשים נקלעות למצב הזה יותר מיום אחד בשנה-תעידו בעצמיכן.
    אם את לא 1, 2, 3 כל רב יגיד לך אל תצומי חמודה. מקסימום תנסי, על המיחוש\ הרגשה ראשונה- תפסיקי מיד!!!!!! מיד אבל!!

חלק חשוב מהתקנון "צום יום כיפור":
    לא לעורר פרובוקציות! לא לעורר פרובוקציות לגוף!
    לא להגיע למצבים\ להמנע ממצבים שבהם ברור כשמש שתזדקקו למים \אוכל \שבירת צום. קרי:
    1. לרכב על אופנים ב12 בצהרים (דתיות אומרות עכשיו ה' ישמור חחחח)
    2. לא ללכת לים
    3. שבת! לא עובדים! לא מקפלים כביסה לא מבשלים לא מכבסים לא שוטפים תבית כלום. נחים וחושבים.
    4. רבנים מבקשים מנשים שהן בהריון\מניקות הנקה בלעדית ויש להן עוד ילדים בבית- שהבעלים יעשו מאמץ, מטפלת, סבא סבתא, שכנה ואט אבר.. שהאמא
    לא תצטרך עכשיו עם כל הקושי לרוץ אחריהם לבשל להם לשחק איתם להתאמץ.
    כי ברור שהיא תצטרך לשתות ככה!
    הבנתן?
    איי רסט מיי קייס.

ואני לא "צמה" כי יש לי לעשות איסוף שתן 24 שעות בדיוק ביום כיפור, איך אני אשתין? חחחחח
    הדתיות יגידו שאני לא רצינית, אבל כמו שאמרתי שכל אחת תעשה את השיקולים שלה ובלה בלה מה שלי חשוב שזה יהיו שיקולים אמיתיים שלכן!!!! ולא "יאללה הרבנים האלה......"
  • מיצי יפה!!!!!!!
  • הדיון הזה מתארך לחינם לדעתי שכל אחת תעשה מה שהיא מאמינה ומרגישה
    אני לא רופאה אבל קראתי מחקר המעיד על כך שרוב הלידות מתרחשות בכיפור בגלל הצום, ושיש סיכון ללידה
    בנות יקרות מאחלת לכל מי שצמה צום קל ולכל מי שמוקדמת וצירים עקב התייבשות.
    כמו כן לכל אחת את הגוף שלה וההרגשה שלה, אני למשל כשהייתי בהריון אחרי כמה שעות שלא אכלתי כלום הרגשתי ממש רע ולא פעם הייתי על סף עילפון שלטענת הרופא ככל הנראה נגרם בגלל ירידות סוכר.
    אני אישית לא צמתי בהריון ולא צה בהנקה השנה גם, ההריון וההנקה יקרים לי עד מאוד ויסלח לי אלוהים על זה שלא אצום אני עושה את זה למען הבן שלי.
    אני אישית חושבת שזה סיכון מיותר....
    בנות יקרות מאחלת לכל מי שצמה צום קל ולכל מי שלא שלא תרגיש רע, הקדוש ברוך הוא רחום ויקבל את סלחתכן גם ללא צום
    איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
  • דוגמא לשאלה

רב משיב הרב אודי רט - רב משיב במכון פועה
    שאלה שלום רב.

נמצאת אני בשבוע ה-32 להריון. בשבוע 31 אושפזתי לשבוע עקב צירים מוקדמים.

טופלתי בצלסטון להבשלת ריאות וכן בפרזולאט {כמות של 20 מ"ג 4 פעמים ביום} במהלך שבוע זה הייתה התקצרות של צוואר הרחם לכדי 50% ופתיחה של 1 ס"מ.

ערב ראש השנה שוחררתי בבית למנוחה ושמירה עם פרזולאט 20 מ"ג 3 פעמים ביום עד שבוע 34.

שאלתי היא בנוגע לצום כיפור כיצד עליי לנהוג?

אשמח לתשובה בהקדם.
    תאריך 23/09/2012 09:12:09
    כותרת התשובה צום בשמירת הריון
    תשובה שלום וברכה,
    יש לשתות מתחילת הצום שתיה איכותית לשיעורים ולנוח באופן מלא.
    בדרך זו ניתן להכניס נוזלים רבים ובעלי ערך קלורי גבוה לגוף (אפשר להגיע אף לכמעט שלוש ליטר).
    כמובן, שאם נראה כי למרות האמור מתחילים צירים יש לשתות במרווחים קטנים יותר או לשתות באופן מלא על מנת שלא תתפתח לידה בשלב זה.
    גמר חתימה טובה
    אודי רט
    רב משיב מכון פועה
    עוד דוגמאשלום,

אני אחרי טיפולי IVF.
    ב"ה ביום כיפור אני אהיה בסוף חודש שביעי. הרופא אמר לי שאני צריכה לשתות במהלך הצום.

איך זה לפי ההלכה?

תודה רבה וגמר חתימה טובה!!

תאריך 23/09/2012 09:16:59
    כותרת התשובה צום של אישה בהריון
    תשובה שלום ברכה,
    בשעה טובה והמשך הריון מוצלח.
    לאחר בירורים מקיפים שעשינו מול רופאים רבים ובפרט מומחי לפיריון, ההריון בשלב זה, אם אין רקע רפואי אחר, הרי הוא ככל הריון.
    ולכן, נשים הרות חייבות בצום.
    כמובן, שיש להערך לצום כראוי באכילה ושתיה נכונה, ולנוח באופן מיטבי בבית.
    במידה ובעת הצום תחושי חולשה גדולה, או סחרחורת וכד', או הקאות ויש חשש התייבשות אז אכן יש לשתות שתיה איכותית לשיעורים.
    המשך הריון מוצלח וגמר חתימה טובה
    אודי רט

עוד שאלה

שלום וברכה,

אני ב"ה בהריון בשבוע 19.
    בסה"כ אני מרגישה רוב הזמן טוב, חוץ מפעמיים שהיו לי דקירות בחזה ובבטן ולא הצלחתי לנשום עמוק במשך כרבע שעה(באחת הפעמים הלכתי למיון והכל היה בסדר).

אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג,קרטיה וברזל(פריפול).

אשמח לקבל הנחיות בנוגע לצום.

תודה רבה וגמר חתימה טובה!

תאריך 14/09/2010 19:32:48
    כותרת התשובה צום יום כיפור בהריון
    תשובה שלום וברכה,
    נשים הרות מחוייבות לצום והדבר כמובן מצריך היערכות מתאימה לצום בשתיה ואכילה נאותה ובמהלך הצום לנוח בהתאם ובכלל זה מוטב לשהות בבית בעת הצום ולנוח מאשר להיות בבית הכנסת ולהגיע לידי צורך להפסיק את הצום.
    אם אכין בעיה מיוחדת אכן אין מניעה ויש חובה לצום כראוי.
    בהצלחה רבה
    אודי רט
    רב משיב מכון פועה

רציתי שתקבלו מושג שאפשר וצריך לשאול!!!!!!!!!ואז שכול אחת שתעשה את מה שהיא חושבת !!!
  • בנוסף פורסמה כתבה במאקו בנושא -
    http://www.mako.co.il/ninemonth-pregnancy/healthcare/Article-fa805a9c0a3d231006.htm&partner=ninemonths

בייעוץ של - ד"ר דוד איסקוב, מנהל מרכז בריאות האישה במחוז חיפה של הכללית; שגית בן עוז, דיאטנית שירותי בריאות כללית במחוז חיפה; הרב דוד סתיו

כמו שמיצי סיכמה - שכל אחת תעשה את חשבון הנפש שלה מול עצמה ולא תנפנף בכפירה או כפייה דתית.
  • אני לא מצליחה לפתוח תכתבה מה כתוב?
67 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה