שאלנו רב בקשר ליום כיפור בנות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הוא אמר שנשים בהריון חייבות לצום
    ורק אם אני מרגישה לא טוב מותר לי לשתות 30 גרם מים

67 תגובות
עמוד 2
  • ETD -
    "ההתלבטות אם לצום או בהריון היא לא פשוטה, ונשים הריוניות רבות מוצאות עצמן עומדות נבוכות. יש הרבה שמועות לא מבוססות, לא ברור מה נכון ומה פחות, ואל כל אלה מתווסף רף החרדה, שגם ככה קצת יותר גבוה מכרגיל בתקופת ההריון.

רק בשביל לסבר את האוזן, לפי ההלכה, אישה בריאה שנכנסה להריון באופן טבעי לא פטורה מהצום. עם זאת, ברגע שהאישה מרגישה צירים, כאבים או כל תופעה מדאיגה אחרת, חובה עליה להפסיק לצום. בנוסף, אישה הרה או מניקה אינה מחוייבת להגיע לבית הכנסת, ויכולה להישאר לנוח בבית כדי להקל על עצמה את הצום.

כמובן שההחלטה אם לצום תלויה במידה רבה בשלב ההריון בו את נמצאות, כמו גם ההיסטוריה הרפואית או מצבים מיוחדים אחרים. כמובן שאם יש ספק, אין ספק: תמיד טוב להתייעץ עם הרופא."

ואז יש כל מיני שאלות ומקרים אם מותר או אסור.
  • וואווו מיצי..
  • מה אני אגיד לכן בנות, אני כל כך שמחה שאני מאמינה בדרך שלי ובמה שעושה לי טוב. רק המחשבה של לשבת כל היום ולחשוב על כן לצום או לא לצום, כן להדליק נרות שבת או לא להדליק, כן לנסוע בשבת או לא, כן ללכת לבית הכנסת או לא הייתה משגעת אותי.
    כל אחת שתעשה מה שטוב לה ומה שמרגיש לה הכי נכון. אני לא לוקחת אחריות על אף אחת אבל מעיין 30 יש משפט שאומר: אם יש ספק אז אין ספק.
    ותפסיקו להפחיד פה בנות עם העונש כרת שלכן.
    הפורום הזה הפך להיות חרדי.
    מצטערת זה לא בשבילי.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • ETD
    אני מעתיקה את השאר..
    זה ענה לי על הכל!
    1. אז מותר בכלל לצום בהריון? מותר, אם ההריון תקין. יש בגוף מספיק רזרבות לקיים את העובר גם אם האישה לא אוכלת יממה שלמה, ולא נגרם לו נזק מהצום.

2. יש הקלות להריוניות שצמות? צום עם שתייה נניח? חיי אדם, ובכלל זה העובר, חשובים בעיני ההלכה יותר מהצום. בכל מקרה של חשש לאם או לעובר, מותר וחובה על האישה לשבור את הצום מיידית.

3. יש שלבים ספציפיים בהריון שאסור לצום בהם? כל עוד ההריון תקין, לא. עם זאת, ייתכן שצום בתחילת ההריון, בשיא תקופת הבחילות, יהיה קשה יותר, יחריף את הבחילות ואף יעלה את הסיכון להתייבשות בעקבות הקאות. יש רבנים שמעניקים הקלות בצום לנשים מהחודש השמיני, בגלל סיכון להתפתחות לידה מוקדמת, אולם הם מיעוט. רוב הרבנים סבורים שאישה בריאה צריכה ויכולה לצום כרגיל.

4. יש מצבי סיכון מיוחדים שמבטלים את האפשרות לצום? כל הריון בסיכון מחייב אישור מרופא כדי לצום. בולטים במיוחד בעניין הם הריונות אחרי טיפולים, שרבנים רבים מסכימים כי הם מחייבים לכל הפחות שתיית מים לשיעורין (לגימה אחת מדי מספר דקות) במהלך הצום, נשים שסובלות מסוכרת הריונית ונשים שחוו צירים מוקדמים או הפלות בעבר.

5. הריון עם תאומים פוטר אישה מלצום? הריון תאומים מוגדר מראש כהריון בסיכון. עם זאת, כאשר אין תופעות כמו צירים מוקדמים, סוכרת או כל גורם סיכון ממשי, הרופא יכול לאשר לך לצום בשביל שלושה.

6. ואם אני צמה ומרגישה ירידה בתנועות? הירידה בתנועות לא קשורה לצום, מפני שלעובר יש מספיק אוכל גם אם אמו צמה. אם את רוצה לעודד את העובר לזוז בלי לאכול משהו מתוק, את יכולה לנשום נשימות בטניות עמוקות או לגעת בעדינות בבטן. אם את עדיין לא בטוחה שהכל בסדר, לכי להיבדק.

7. מה הסימנים שלפיהם אני יכולה לקבוע שאני חייבת לשבור את הצום? צירים, הקאות וחולשה כללית הם סימנים שבהחלט מספיקים כדי לקבוע את סיום הצום באופן עצמאי. בכל מקרה של הרגשה רעה, האישה חייבת לדאוג לעצמה ולעובר, לשתות ואם היא עדיין חשה ברע - ללכת להיבדק.

8. מותר לקחת ויטמינים ותוספי הריון בזמן הצום? ההלכה מתירה נטילת תרופות חסרות טעם אם הן הכרחיות. אם מישהי ממש חוששת לדלג על יום אחד של נטילת תוספים היא יכולה לקחת אותם – אבל בלי מים

9. מותר לצום אחרי בדיקת מי שפיר? כן, אם הבדיקה עברה בשלום ואין התכווצויות ברחם, אין מניעה לצום כמו בכל הריון בריא אחר.

10. צמת בהצלחה? יופי. מה לאכול בסעודה מפסקת, ואיך לשבור את הצום? לסעודה המפסקת צריך לתכנן מנות מאוזנות, עם נטייה קלה לכיוון הפחמימות – ועדיף שתהיינה מורכבות, כמו אורז מלא, לחם דגנים או פסטה מחיטה מלאה. חשוב לשתות המון לפני הצום, כדי לא להתחיל אותו במצב של חוסר נוזלים שרק ילך ויחריף. לא מומלץ לשתות קפה או תה, שמשתנים וגורמים לאיבוד נוזלים מואץ. את הצום כדאי לסיים בשתייה ממותקת (עדיף בדבש או סילאן), ולא לאכול יותר מדי מתוך בולמוס – במוצאי כיפור חדרי הלידה מלאים בנשים שאכלו יותר מדי, ובלבלו את התחושות הגועשות בבטן עם צירים.
    זהו
  • ליאת אני לא מסכימה איתך.
    גם אני לא צמה מסיבותיי שלי אבל אני מכבדת את אלה שכן בוחרות לצום.
    ובסך הכל זה דיון פתוח לכולם גם למאמינות וגם ללא מאמינות.
    מעיין בסך הכל ניסתה למצוא תשובה שתענה גם על הפן ההלכתי וגם על הפן הבריאותי.

בשורה התחתונה איש איש באמונתו יחיה, חבל להפוך את זה למשהו שהוא לא.
  • יוליה את צודקת במה שאמרת..
    אז כמו שאמרתי לכן אני באמת מםחדת משני הצדדים גם מזה שאומרים שנשים בהריון חייבות לצום וגם מזה שזה עונש כרת וכו' וכו' ומצד שני רופאים לא ממליצים לצום יש חשש דופק עוברי וכו' וכו' אני חושבת שאת החשבון נפש האמיתי אני יוכל לעשות רק בצום עצמו לראות מה הולך אוולי זה סתם הזעקת שוא ומחר אני ירגיש טוב כמו בכל צום כי בדרך כלל הצומות עוברים לי ציקצק בזמן השהייה בבית הכנסת..אם אני ירגיש סחרחורות וכו' כמו שהרב אמר מים בשיעורים..אם אני ימשיך חס וחלילה להרגיש רע אז באמת אני יגיע לרגע האמת ואני יחליט עם עצמי מה לעשות
    שוב, שיהיה לכולנו צום קל ומועיל בנות וגם לאלה שלא צמות גמר חתימה טובה!!!!

• סליחה שאני נדחפת...
    ואולי לא כולם יסכימו אם מה שארשום....
    אני כל שנה צמה ואני לא דתייה.....
    שאלתי את הרופא נשים שלי לגבי צום... ולא את הרב !!!!!!!!!!!!!!!!

הרופא נשים יודע "קצת" יותר מהרב מה לעשות.... לא ?

כאשר צמים הרבה שעות...הגוף מפריש אצטון בדם וזה לא בריא לעובר... ואישה בהריון לא חייבת לצום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני בכל אופן בהריונות לא צמתי !
  • עירית יקרה
    אם נרצה נוכל להביא חסרונות ויתרונות משני הצדדים!תלוי לאיזה כיוון הראש שלך נוטה
    אני מסורתית ומכיוון שזה הההריון הראשון שלי שהצליח מתוך 2 אז החששות יותר גדולות..אני מאמינה שנשים הרות יכולות לצום אבל לכל אחת יש את הגוף שלה את העובר שלה ואת הצרכים שלה אי אפשר להחליט החלטה כזו על פי הרוב קובע..כל אחת לגופה לכן הגדלתי קצת ראש וקבעתי טור לרופא מעקב שלי (למרות שהוא ערבי)אני יבקש ממנו להבין את המצב מבחינת יהדות..למרות שפעם קודמת הוא לא אהב את הרעיון של הצום נראה מה קורה ועל פי זה אני יחליט

• עירית
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • התכוונתי לזה שאף אחד לא יכול להגיד לך שאישה בהריון ח-י-י-ב-ת לצום
    כפי שרשמת....
    בכל אופן...אני מאחלת לכן צום קל
  • כן גם אותי זה עיצבן כששמעתי שאישה בהריון חייבת בצום
    אבל זה לא בדיוק חייבת לא צריך להתיייחס לזה
    הרי זה ברור שיהיו סחרחורות ובחילות וכאבי ראש יש לי את זה גם ביום רגיל אם עברו 3 שעות מהארוחה שלי..אז כמו שאמרתי זה לא בדיוק חייבות זה צריכות ואם קורה חלילה וכו' אפשר לשתות מים בשיעורים

• זה מה שכולן מנסות להוכיח פה למעיין שאף אחד לא אומר שכל הריונית חייבת לצום!
    אין כזה דבר!!!!! שום רב לא יכלול ויגיד כל הריונית!!!!
    כולן פה לא יוצא מן הכלל, אמרו את זה!
    ועוד באו בנות דתיות להוכיח לה (והרי צום יום כיפור זה יותר מהידע שלהן) .
    לא מבינה למה חוסר ההבנה

נראה שסתם מישהו צעק "היי דתי דתי" וכולם התחילו מסיבה
    לא ברור למה...
    אז לדתיים אסור להגיד את מה שחילונים אומרים רק כי הם דתיים ואף פעם לא יקראו נכון את התשובות שלהם. כי הם דתיים וזה מדליק. ומי שטבול בדלק ברור שהוא יעלה באש.

ואני לא דתיה בכלל אני רואה את זה בהצד.
  • זה חוסר אחריות מוחלט לומר דבר כזה - חייבות
    שיגיד שלפי ההלכה אין מניעה אבל מומלץ להתייעץ עם רופא

ואף רופא שאני הכרתי לא ממליץ לצום בהריון, גם לא ד"ר ערן כבר שאלו אותו את זה מיליון פעם

• מיצי אני ידבר בשם עצמי
    אני מבינה!אל תחשבי שלא בשבילי יום כיפור היה קדוש מאז ומתמיד!!כל החשש הזה של הצום בהריון מאוד מכניס ללחץ ולא בגלל הצום שאני רוצה לקחת על זה טרמפ או משו ממש לא אני בכלל עושה טובה שאני אוכלת ביום יום..רק שטויות אני אוכלת:/
    אבל הרב שאנחנו התייעצנו איתו בא בגישה כזאת שכאילו ממש הפתיעה אותי ממש ממש

• מיצי

• אני נדחפת כדי לספר לכן שרבנים מקשיבים להמלצות הרופאים
    ופשוט ביום כיפור מסבירים לאישה איך לאכול באילו כמויות וכל כמה דקות לדחוף את הביסים
    זה לא בסדר להטיף פה לנשים ולאיים בעונש כרת שזה עונש חמור ביותר
    ואין כאן לאף אחת זכות לאיים או לתאר את העונשים שאפשר לקבל ...
    בשביל זה יש רבנים וגם צריך לדעת למי ללכת
    אז בבקשה לקחת הכל בפורפורציות נכונות

• איזה באסה רציתי לתת לך איזשהי דוגמא כשהעמוד הזה היה כולה 2 עמודים ועכשיו יש כאן 5 עמודים אז אני רק יכולה לשער לעצמי שנהיה פה ריב מטורף.. אני צודקת?
67 תגובות
עמוד 2
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה