שאלה לדתיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בבקשה בבקשה בבקשה לא להפוך את השרשור הזה למשהו מלחמתי. אני שואלת רק כדי להבין.
    למנהלות - אם מישהי מתחילה להגיב באופן לא ראוי - אפשר למחוק או לנעול.
    תודה.
    יש הרבה דתיים שהולכים ומקצינים דרכיהם. אחד מהדברים זה כמובן - קול באשה ערווה....
    מה עושים בערבי שבת ובחגים? האם נשים לא שרות זמירות שבת בביתן? או כאשר הן מתארחות לשבת?
    ועוד שאלה - למה נקודת הפתיחה היא שהגבר כ"כ חלש עד שאינו מסוגל שלא להתגרות מבחינה מינית מלראות שיער ראש או לשמוע אשה שרה או לראות מרפק? למה האשה היא זו שצריכה להחביא עצמה ולא הגבר הוא זה שצריך לעמוד בדחפיו?
    אשמח לתשובות באמת אמיתיות ומלומדות. תודה רבה

103 תגובות
עמוד 1 אחרון
  • למרות שאני כבר לא ממש שם, אשתדל לענות לך:

קול באישה ערווה - אינו נוהג בבני משפחה, כך שבביתה הפרטי - אישה יכולה להנעים לבעלה ולילדיה ואין שום בעיה. המטרה בגדול - שתהיה שמורה לבעלה, ולא שכולם יהנו ממנה
  • היי...
    שאלה באמת מעניינת על הבוקר :)

באופן עקרוני אין בעיה לאישה לשיר לבני ביתה. מתוקונת29 דייקה.
    ולכן כאשר הן מתארחות- השאלה היא כמובן היכן הן מתארחות והאם יש גבר זר במקום (שאינו אח/אב/בעל)

לגבי נקודת הפתיחה של הגבר:
    אנסה להסביר בהיגיון מנקודת מבטי:
    מכיוון שעליו חל האיסור להיות אינטימי עם אישה שאינה אשתו, תפקיד האישה "לעזור" לו בכך על ידי הפחתת הגירויים המיניים סביבו מנשים אחרות. הגבר הוא מאוד ייצרי. נמשך לתשוקותיו מאוד מהר. זהו אחד ההבדלים המדעיים בין גבר לאישה, ולכן סייגו אותו לא רק מהמגע המיני ממש אלא מכל מה שעלול לגרום לתשוקתו לגבור.
    לא חלילה שהאישה אסורה ויש בעיה עם הגוף שלה, אלא הנקודה היא על מנת למנוע אפשרות שגבר יתפתה אליה.

עוד נקודה שקראתי פעם איפשהו:
    לפי ההלכה יש בעיה בהוצאת זרע לבטלה. מכיוון שבמקרים מסויימים בתשוקת הגבר לאשה (כמו למשל בשמיעת קול אישה שגורם למשיכה אליה) הדבר גורם לשפיכת זרע לא רצונית, שוב, מנסים למנוע את העניין על ידי הפחתת הגירויים שיגרמו לכך.

כמובן שבהרבה מקרים הגבר יכול לשלוט בעצמו, אבל, בהרבה מקרים אחרים קשה לו לשלוט. הרי פעמים רבות כל כך נכתב פה שהגברים הם "עם של ילדים קטנים"... אז נכון שלא כולם, ולא בכל מצב, אבל לפחות חלק, ובחלק מהמצבים..

בגדול, הסייגים באים לעזור לגבר ולא מכוונים כנגד האישה.

מקווה שעזרתי :)
  • אותי מעניין למה סוגיה הנ"ל עלתה כרגע בצה"ל . להקות הרי קיימות שנים רבות כבר ולא עשו מזה שום עניין .
    דבר שני , מה מיני בדיוק בשירי מורשת או מלחמות ?
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני מתה מתה לענות אבל אין לי זמן לפתוח את זה..
    רק רציתי להגיד לאורטל שאני מתה עליה..
  • תודה פיתוש , ענית לי על שאילה של להקה ...
    אז בעיה היא בשירת סולו ?

• וואיי שאלה באמת מורכבת ונכונה
    ותאמיני לי שהמון פעמים אני שואלת את עצמי למה? זה טיבעי
    ואם יש לגבר בעיה למה אני צריכה לסבול ממנה
  • צודקת פיתוש.

במקהלה מתירים.

ו-tiki: הבעיה אינה בשירים. ממש לא. אלא בקול האישה ששרה אותם.

להיפך- אם גבר היה שר שיר מיני (ואל תשאלו אותי איך שיר יכול להיות מיני... אבל נו... לא חסרים כאלו שירים היום), לא הייתה עם זה טיפת בעיה.

אישה ששרה (במיוחד אם שרה יפה..) גורמת לתחושת התרגשות ועונג מצד הגבר.
    אמנם אף פעם לא הייתי גבר :) [ברוך השם!!!] אבל אפשר לאמת את זה עם הבעלים..
  • אהה, ו-tiki, גם אני שאלתי את עצמי מה פתאום התעוררו עכשיו.

חשבתי והגעתי למסקנה שכנראה היו מקרים כאלו בעבר אבל לא התייחסו ברצינות אל מי שביקש לצאת מהאולם.

ולמה? יכולות להיות הרבה סיבות.

1. תלוי בצורה שיוצאים. אולי כאן הם יצאו בהפגנתיות וברעש, לעומת פעמים אחרות שעשו את זה בשקט.
    2. ייתכן שכאן הייתה קבוצה די גדולה וזה משך יותר תשומת לב לעומת יחידים שיוצאים.
    3. אולי עוצמת העונש גרמה לסיפור להתפרסם כך.
    4. באופן כללי- מספיק אחד שהנטייה שלו היא לא לקבל ולשתוק, אלא לפרסם ולהתנגד בפומבי וכל המדינה יודעת ומעורבת במקרה.

זה מה שאני יכולה להעלות כרגע בדעתי..
  • לגבי השירה ענו לך בצורה מדוייקת (בן בני המשפחה הקרובים בעל,ילדים ,אחים -מותר) לגבי שאלך על אם הגבר חלש למה אני צריכה לשמור ולהתאמץ לא להכשילו ...אז ככה (אני מופתעת שאף אחת לא רשמה עד עכשיו..) הרי ידוע מצוות "שמירת עיניים" ששייכת לגבר . ובואו נהיה כנות כל אישה (לא משנה איך הקירבה שלה לדת..) מעדיפה בתוך תוכה שבעלה / בן זוגה לא ילטוש עיניים בהתעמקות על מישהי אחרת.. (ובמיוחד אם היא פרוצה) מכאן שהמצווה של שמירת עיניים מובנת.. אבל הקב"ה שברא את העולם בצורה שגבר נמשך לאישה(מישהי חשבה פעם למה? -הסיבה בשביל שיהיה המשכיות לעמ"י אם הגבר לא היה נהנה כ"כ היה יותר קשה להרות מאחר והיה צריך להתאמץ בשביל זה) ולכן אנו בתור נשים צריכות לדעת להשתמש בכלים שהקב"ה נתן לנו למטרתם-שזה אומר להתיפות בשביל הבעל וכשנמצאים בסביבת גברים(מתי לא?..)לשמור יותר על צניעותינו(כל אחת לפי דרגתה). וככה המעגל נסגר גם מצד הגבר שאמור לשמור על עצמוולא להסתכל בשביל הנאה על נשים אחרות וגם מצד האישה שאמורה לא להיות פיתיון לאחרים.. מקווה שהועלתי ושבעז"ה נשמע רק בשורות טובות.
  • תודה רבה על תשובותיכן.
    קשה לי לומר שאני מצליחה להבין, אבל זו בעיה שלי לא של אף אחד אחר

• אני גם לא מצליחה כל כך להבין למה אני צריכה להתאמץ.
    אני בחיים לא אתאמץ בשביל לשמור על העיניים של גברים אחרים.
    מצידי שילכו ברחוב עם כיסוי עיניים, אני אלך איך שבא לי.
    אבל זאת השקפת עולם שלי, אני באה מעולם חילוני לגמרי,
    ודברים כאלה, חלקם מובנים לי (הרעיון הכללי מובן) וחלקם לא מובנים לי
  • האמת שאני מעדיפה לא להגיב על שרשור זה, לאחר שבשרשורים אחרים הקשורים לדת נכוויתי ונפגעתי
  • אני אשתדל לא לריב , לדעתי אישית זה עניין של פרשנות נטו :
    שלמדתי בבר אילן לקחתי איזה 9 קורסים ביהדות במסגרת התואר כי זה תנאי ואני חייבת לציין שלעצמי גיליתי דבר מאוד מעניין - שלחלק מדעות מאוד התחברתי גם כאדם חילוני לגמרה הדברים האלו היו מבוסיסם לגמרה על מקורות כמו תנ"ך ותלמוד . לקורסים שבבסים היו מדרשים לא התחברתי לחלוטים כמה לעשות זאת הבנה הכי מופשתת של הדברים שמציגה צד אחד בלבד .
    אני דווקא תמיד משתלת להנהג בלי לפגוע בהשקפה של אחרים כל עוד וזה לא עובר את הגבול מבחינתי .
  • ולי יש עוד סוגיה לא ברורה,
    ובעבודה לא מצליחים להסביר לי בצורה נורמלית.
    למה גבר דתי, נשוי, לא הולך עם טבעת נישואין?
  • טוליקה

• נטלי - האשה היא קניין הגבר והטבעת מסמלת זאת, לעומת זאת הגבר לא קניין של אף אחת...
    רבנים של צוהר שבעד לאפשר לגבר לשים טבעת קיבלו רק עכשיו אישור להשיא זוגות. היתה התנגדות גדולה מאוד לכך מטעם הרבנות.
  • אבל לינברי, בעלי הוא גם קניין שלי
  • לא, את קניין שלו.
    ומהם עבדים אם לא קניין? ומה עם נשים שנמכרות למטרות מזוויעות? ומה עם נשים שנמכרות למטרות נישואין?
    אם התחתנת בחתונה רגילה - לא היית צריכה לומר מילה, רק בעלך אומר, את שותה יין ושותקת....
  • ענבר זאת בדיוק העניין . הרי היפה בדת היהודית שהיא מתבססת על עקרונות אויניברסלים .
    לגבי דת אני דווקא מקירה הרבה חברה עם כפה סרוגה שכן עונדים טבעת .
    את האמת לבעלי יותר מפריע שאני לא תמיד שמה טבעת מדי פעם כהורדתי ולא שמתי לב שלא החזרתי . גם ברהיון באיזה שהוא שלב הורדתי ואז הוא נלחץ . אז הסברתי לו שעם בטן אין סיכוי ...........

• נראה לי שהבנתי למרות שאני לא מסכימה וגם בעלי לא יסכים שאני קניין שלו, כביכול
  • אני רוצה להתייחס רק לעניין הראשון שענבר העלתה: "קול באישה ערווה", ולא לשאר הנושאים הקשורים לענייני דת והבדלים בין המינים (גירוי הגבר, כיסוי האישה, וכו').
    באמת, איש באמונתו יחיה, ואני מסכימה עם ענבר - אין שום צורך וטעם להתלהם, בכל כיוון שהוא.
    אבל אישית, מפריע לי המשפט עצמו: "קול באישה ערווה".
    שימו לב מהו המשפט הזה:
    "קול באישה" - כלומר: פיה,
    "ערווה" = ערוותה.
    כלומר: יש מי שרואים את פיה של האישה כערוותה.
    זהו אחד הדברים המשפילים ביותר למין הנשי, שאני חווה - כאישה גאה, שבמידה רבה - מתפרנסת בזכות פיה...
    (וכמה קל אח"כ להגיד ש"כל הנשים זונות"...)
  • שרוני , אני דווקא עדיין לא הבנתי למה גבר לא יכול לכבוש את יצרו לפי אמונה ואישה צריכה להקל עליו ? כאילו משהו רץ במוח של גבר חוץ מחשבות בתחום הזה ? מעניין מה פרוייד היה אומר על זה ?
  • זיגמונד שלמה פרויד (בשמו המלא) היה יהודי כשר משני צדדיו, שאף ברח מגרמניה לאחר ליל האנשלוס בתחילת מלחמת העולם השניה.
    אני לא חושבת שפרויד עסק בתסבוכיה הסקסואליים של הדת שלנו... ואולי דווקא כן? (למי שקצת מכיר את מקורות הפסיכואנליזה, זה דווקא יכול להישמע הגיוני... )
  • אני דתיה קיצונית?
  • או! מה אני אומרת?
  • פעם זה היה ממש אסור כי יש איסור כזה של "לא ילבש" שזה אומר שלגבר אסור ללבוש בגדים שיחודיים לאישה כמו למשל חצאית או טבעת. אבל היום טבעת זה כ"כ יוניסקס שזה כבר לא כ"כ ככה ולכן זה לא אסור. אין חוזה כי כמו שלינברי כתבה זה לא קניין של האישה אבל זה גם לא אסור. בעייני זה יפה אבל בעלי לא אוהב
  • לכי עם כיסוי ראש
  • האמת שהסבר ש"לא ילבש" משהו שייחודי על אישה כמו טבעת יותר מקובל עלי.
    אני לא מאמינה בזה אבל אני מבינה את הפואנטה שבזה.
    הפן של קניין, כאילו אישה היא חפץ שייך לבעל וטבעת מסמלת את זה,
    לא מקובל עלי בכלל. אני חושבת שזה משפיל אישה.
    נטלי
  • קניין זה לא כמו לקנות בחנות אלא הכוונה שהיא יוצאת מחזקת בית אביה ועוברת ל"חזקת" בעלה. הכוונה היא שעד היום אבא שלה היה אחראי לפרנסתה ומהיום בעלה אחראי על זה (וכמובן על עוד כמה דברים...). קוראים לזה קניין כי כשאתה קונה משהו זה לא כמו לקבל אותו יש לך אחריות על זה ואתה גם מוציא על זה כסף. בקיצור זה עניין של הגדרות את יכולה להגדיר את זה אחרת העיקר שעומק הדברים ברור לך.

ילד יפה של אמא
  • כן הבנתי את עניין הטבעת, תודה
  • אגב, בקשר ל"קול באשה ערווה" לא הכוונה לכף שפיה הוא ערווה
  • צ' אהובה - צר לי אך לא דיברתי עלייך כי אם על התחושה הכללית שיש אנשים שנעשים יותר קיצוניים ועל זה אני לא חושבת שיש ויכוח.
    כמובן שלא כולם - את ממשיכה דרכם של הורייך, את לא הופכת יותר דתייה ויותר קשה לעצמך לילדייך ולסביבתך...
  • אם כבר מודדים בדוסימטר אז אני בהרבה יותר דוסית מההורים שלי
  • נטלי
  • ערב טוב
  • לא רוצה להיכנס לזה אבל בקשר לטבעת אנחנו דתיים כיפה סרוגה ובעלי הולך עם טבעת ואחים שלי וגיסים שלי כולם עם טבעות וככה גם רוב החברים שלנו.
    ד"א בעלי טוען שזה לא מפריע לבנות להתחיל איתו

• עינבר- בתקופה שאת התחתנת היה קיים כבר "רב רפורמי"?

------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!

• אכתוב משהו ושאף אחת לא תבין לא נכון את הכוונה וחלילה תיפגע:

בתור דתיה, יש הרבה דברים שלי נראים מהצד כ"לא טובים" ולא אבין בחיי איך עושים או מרשים אותם.
    וגם להיפך.
    בתור חילוניה, יש דברים שבלי להיוולד לתוכם או להכיר מבפנים, קשה להבין איך ולמה. וזה נראה מהצד הרבה יותר קשה ממה שזה באמת.
    .(זה מה שקורה כנראה גם לך, לינבר)

זה לא שלא אוהבים אחד את השני. פשוט- אורח החיים כל כך שונה, כולל נקודת המבט, שמאוד קשה עד בלתי אפשרי להבין אחד את השני בדיוק.

לדעתי- כל אחד אמור, וחייב, להיות מרוצה מהצורה שהוא חי בה, ורק לשאוף להיות אדם יותר טוב, יותר אנושי, ויותר ערכי ומוסרי.
    אין חובה להבין בדיוק את כל הניואנסים, כי זה מאוד קשה. אם לא בלתי אפשרי. ול-2 הכיוונים.

מה שכן צריך זה לכבד האחד את השני, למרות ההבדלים והשוני. ולאהוב.....

אני אישית עובדת במקום חילוני לגמרי. דתיות בודדות ממש סביבי, ואני רוצה לומר לכולן שקשה למצוא כזו אחווה כמו שיש בינינו.
    כשיש שאלות- לא מתביישים לשאול. אני אותן והן אותי. לא מתים משאלות.
    אבל.... גם לא מתים מלא להבין..
    פשוט מכבדים ואוהבים למרות ההבדלים.
    כולנו בסה"כ בני אדם.

ונקודה אישית: בתור דתיה מלידה, לעולם לא הרגשתי קושי בללבוש ארוך בקיץ, או להפריד בשר וחלב.. פשוט זאת המציאות לתוכה גדלתי, ואני מאמינה שלכן אני לא מרגישה את הקושי כי לא התנסיתי אחרת.
    ולכן אני מסירה את הכובע בפני אלו שהתחזקו ובחרו להתחזק בפרט מסוים למרות הקושי העצום כנראה, לאחר שהורגלו אחרת.

ולינבר- העלית נקודה נכונה מאודדדדדדדדדדדדדדדד!!!!
    אני כדתיה (קיצונית!! ככה הגדרת..) אוהבת את כולם, ובדעה נחרצת מאוד שאם מקיימים מצוות- חובה רק מאהבת השם, וחלילה לא מהפחד! אין צורך לפחד מאבא. הוא אוהב אותנו!
    בהערה שלך נכנסת לנושא של פלגים דתיים שדוגלים בקיום מצוות מיראה. אני לא מסכימה איתם בכלל. והם לא רבים. אבל שוב- לא נולדתי למציאות שלהם אז אין לי זכות לשפוט את נקודת המבט.
  • צ' יקירתי - וואו, לא היית כאן מלא זמן!!!!!
    ככה אני מבינה את זה.
    הקישור והקירוב שבין "הקול שלה" ל"ערווה" הוא מכעיס! וזה ברור שקולה (כמו קולו, אגב...) יוצא מפיה... לא? אז אם קולה שיוצא מפיה הוא "ערווה", קל וחומר ש"ערוותה" משולה לפיה, שמוציא את קולה, לא?...
  • לא
  • רק נקודה קטנה-
    מי אמר שאסור לגבר ללכת עם טבעת??
    בחברה שגדלתי בתוכה זה נטו עניין של אופנות. פעם זה היה פחות "אין" והרבה גברים התביישו או לא אהבו,
    היום זה הרבה יותר נפוץ.
    בעלי תמיד הלך עם טבעת. אני, לעומת זאת לא. היא עושה לי פריחה...
    ועדיין מתחילות איתו בנות כל הזמן. זה לא ביטוח לכלום והלוואי וכולן היו מוסריות כמוך- נטלי.
    וגם אישה לא חייבת טבעת. זה מנהג שהשתרש. היא יכולה לקבל בחופה גם עציץ אם בא לה. זה רק בשבילה- לא בשביל שגברים אחרים יראו ולא בשביל "לסמן" אותה. עובדה שאין שום חובה ללכת עם הטבעת.

מיכל

• וטוב שעשית קאמבק!!

מה הקשר לתינוק!!!?????
    כתבתי בפירוש שהקישור והקירוב במשפט הזה: "קול באישה ערווה" בין ה"קול" ל"ערווה" הוא הוא המפריע!! (לי!) אז מה הקשר לתינוק, שיוצא משם?...?....?...
    בפירוש ובאופן מאד גלוי מדובר על הקשר בין ה"קול" ל"ערווה", לא בין שום דבר אחר לשום דבר אחר!

ואת יודעת מה?... עזבי. באמת נעזוב את זה. לך נראה מוזר להבין את זה ככה, ולי נראה משונה, שלא לומר דברים אחרים - בכלל לומר ולהאמין במשפט הזה.
    אז כנראה שאלו בדיוק הנקודות שאסור להכנס אליהן.

טוב שחזרת לפורום...
  • התינוק הוא הקשר בכך שדיברת על קול שיוצא מפה אז שאלתי על תינוק שיוצא מ%^&* יבנת?

אבל את צודקת אולי באמת
  • קודם כל מישהו פעם אמר לי שכשהוא חזר בתשובה
    הוא התחיל להידלק על בחורות עם חצאיות
    איך שהוא היה קולט בחורה עם חצאית בזווית העין הוא היה ממש נדלק!
    אותו הדבר יכול להיות גם עם נשים שותקות?
    מזה אומר? זה אומר שלא משנה מה, הגבר כבר ימצא על מה להידלק
  • אז הבנתי לגמרי את ענין הטבעת
  • אני מתה עליכן
  • דברתי עם בעלי על נושא האם שירת נשים מגרה אותו מבחינה מינית . קיבלתי תשובה חד משמעית שלא וגם שהיה בגיל ההתבגרות לא מזיז לו העניין . נראה לי הכל עניין ההשקפה ותפיסת עולם .
  • קודם כל - אני ממש נהנית לראות שרשור על ענייני דת שהוא רגוע ובאמת לצרכי הבנה ולמידה - אז תודה רבה לכל המשתתפות

• בוקר טוב

[לפני הכל- אני מזדהה עם מה שכתבת על הלינה המשותפת, שגם מי שגדל לתוך זה לא תמיד מבין את זה. לדעתי ככה זה בכל עניין. גם בדת. מי שגדל לתוך חיים כאלו הוא אולי מקבל אותם ומתנהג לפיהם, אבל לא מחייב שהוא מבין הכל. צריך לחקור ולברר סיבות ולרדת לעומק כדי להבין, וגם אז לא לגמרי את הכל.. זאת אומרת שלא מספיק רק לגדול לחיים כאלה כדי להבין סיבות. צריך לחקור ולבדוק כדי לדעת אותן].

בקשר להקצנה- מאז ומעולם היו פלגים שונים בדת (ובכל דת שהיא). חלקם מקפידים יותר, חלקם פחות, לפי הוראות רבני הזרם הספציפי, שבד"כ גם גדלו מתוכו.
    כנראה שעד עכשיו לא נחשפת לזרמים האחרים, ולכן נדמה לך כאילו חלה הקצנה בדורות האחרונים. אז זהו שלא. תמיד היו זרמים שונים בעלי דעות שונות, סגנון לבוש שונה, התרים והלכות- שכל רב פסק לפי מה שמצא לנכון- ואין פסול באף סגנון חיים, כל עוד אתה חי לעצמך כפי שנראה לך שנכון, ובלי להפריע ולהציק לסביבה ולדרוש שכולם ינהגו כמוך.

בדיוק בגלל זה, קיימים אירועים לאומיים רבים, נפרדים, חלקם מתאימים לציבור החילוני, חלקם לציבור הדתי, ואיש איש מוצא את מקומו באירוע שמתאים עבורו.
    אין צורך לכפות על אף אחד להעלות רק גברים או לשבת בהפרדה. בדיוק בשביל זה קיימים אירועים בעלי אופי שונה לחילוניים ולדתיים.

אבל- ואבל גדול- אם הגעת לאירוע מסויים שמלכתחילה אינו תואם את השקפת עולמך, בין אם את דתיה ובין אם לא, כבדי את האירוע, מארגניו ומשתתפיו, ותנהגי בדיוק כפי שמצפים באירוע מסוג זה.
    אם את דתיה והגעת לאירוע חילוני- אין לך שום זכות שבעולם לדרוש מכולם להיפרד, ואם את חילונית, עלייך לכבד את הכללים הדתיים שבאירוע.

ולסיום- אל דאגה. לא יגיע מצב בו יהיו מדרכות נפרדות לשני המינים. ובקשר לכל המקרים הבאמת קיצוניים האלו של הפרדה באוטובוסים- שוב, יכול להיות שאכן לפי השקפת עולמם של קבוצות אלו, אכן יש להפריד באוטובוסים ובמקומות אחרים, אבל, כמו שכתבתי קודם, לאיש אין זכות לכפות דעתו על ציבור אחר. ולא משנה מה דעתו ואם הוא דתי או חילוני. אתה חי כך- יופי לך, שב בשקט, חיה את חייך ואל תתערב לאחרים בחייהם.
    ולכן מי שכופה דעתו במקומות ציבוריים (שאינם מיועדים לציבור מסוים כמו באירועים לאומיים/עירוניים בעלי אופי דתי/חילוני), משתמש באמצעים פסולים לכפיית עצמו על הציבור כולו.
    וזה ממש לא מה שהדת אומרת לעשות. לכל הדעות.
  • וואווווו
103 תגובות
עמוד 1 אחרון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה