מצרכים:
350 גרם אטריות קדאיף
250 גרם חמאה מומסת
100 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת עיזים רכה
100 גרם פיסטוק חלבי קלוי וקצוץ
מצרכים לסירופ:
2 כפות מי ורדים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מרתכים את חומרי הסירופ (חוץ ממי הורדים), לאחר שהמים מבעבעים מבשלים כ- 4 דקות ומכבים את האש.
2. לאחר שמכבים את האש מוספים את מי הורדים ומערבבים מעט.
3. מערבבים את הגבינות שלנו לתערובת אחידה .
4. פותחים את אטריות הקדאיף , יוצקים למחבת כ 6 כפות חמאה , ומשטחים מעל מחצית מכמות האטריות בשכבה אחידה.
5. על שכבת האטריות מורחים יפה את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה נוספת מעל של האטריות שנשארו לנו.
6. מטגנים על אש בינונית כ 3 דקות עד שהאטריות מזהיבות .
7. כשהאטריות מזהיבות הופכים בזהירות על צלחת , מוספים 5 כפות חמאה למחבת ומחזרים את הכנאפה למחבת לטיגון הצד השני .
8. מטגנים רק עד שהאטריות מזהיבות שימו לב לא לחרוך אותם.
9. לאחר שמזהיב, יוצקים את הסירופ על הכנאפה ומטגנים עד שנספג.
10 מפזרים מעל לכנאפה את הפיסטוק הקצוץ ומגישים
טיפ: מי שרוצה כנאפה כתום , שיוסיף צבע מאכל לחמאה ולסירופ
וחברים תקשיבו!! לעולם לא לחמם כנאפה במיקרוגל!
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן
מיכה כלפה