שני מתכונים משובחים לירקות ממולאים בשרי או צמחוני של השף מיכה כלפה
הירקות יכולים להיות לפי בחירת המבשל/ת, עגבנייה, בצל, גמבה, קישואים ועוד…
חשוב ביותר לרוקן את התוכן של הירקות לפני המילוי.
לכל ירק יש זמן בישול שונה, המנה מוכנה כשהירק הממולא עשוי היטב.
המתכון הבשרי
ירקות ממולאים באורז עם בשר טחון ופטריות.
מצרכים:
7 ירקות למילוי
500 גרם בשר טחון
כוס וחצי אורז שעבר בישול!!!!
צרור כוסברה קצוצה
2 בצלים קצוצים
7 שיני שום קצוצות
רבע כפית בהרט.
מלח ופלפל לפי הטעם
1 חבילת פטריות קצוצים
לרוטב:
8 עגבניות
1 בצל קצוץ
3 גיבעולי סלרי קצוצים.
כף מרק עוף
5 שיני שום קצוצות
חצי כפית ג'ינג'ר טחון.
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנת הרוטב:
1. מגרדים את העגבניות או טוחנים אותם במעבד מזון.
2. מטגנים את הבצל בסיר, ואחרי שהבצל הזהיב מוספים לו את השום הסלרי והעגבניות וכוס וחצי מים והתבלינים.
3. מביאים לרתיחה.
אופן ההכנה המנה:
1. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים אתה פטריות השום והכוסברה וממשכים בישול עד שהבשר משנה את הצבע שלו.
2. אל הבשר מוספים את האורז המוכן!!! , הבהרט, מלח ופלפל, ומערבבים.
3. מניחים את התערובת בצד לקירור.
4. מנקים את הירקות שבחרנו מהתוכן שלהם, ממלאים את הירקות בתערובת הבשר (לא עד הסוף).
5. מניחים את הירקות בתוך התבנית או הסיר של הרוטב, חשוב שהרוטב יגיע לחצי מגובה הירק , ושופכים מעט מהרוטב (בערך כף עד שניים) לתוך הממולאים.
6. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בער 50-60 דקות על חום של 190 מעלות .
7. לאחר מכן מעבירים את התנור למצב גריל ונותנים עוד 20-30 דקות נוספות בלי הנייר כסף.
מתכון צימחוני:
ירקות ממולאים בקינואה
מצרכים:
2 בצלים קצוצים
1 כוס קינואה שעברה השריה במים עד ריכוך
2 עגבניות חתוכות לקוביות
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט טימין קצוץ
מעט שמיר קצוץ
מעט נענע קצוצה.
1 חבילת פטריות קצוצות
6 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
2. מוספים את השום והקינואה אל הבצל עם העשבי תיבול והעגבניות והפטריות.
3.מספים מלח ופלפל ומערבבים טוב .
4. ממלאים את הירקות ועושים אותו הדבר ואותו הרוטב כמו במתכון הראשון.
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן