כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

מתכון לכדורי פירה תפו"א ממולאים בבשר / בסטיל / בנאטז'

מתכון לכדורי פירה תפו"א ממולאים בבשר / בסטיל / בנאטז' מעולים של השף מיכה כלפה מצרכים: 5-7 תפו"א מהסוג האדום עדיף 500 גרם בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ דק 6 שיני שום קצוצות דק חופן של כוסברה קצוצה דק כפית קארי כפית בהרט מלח ופלפל פרורי לחם 4 חלבונים של ביצים ( את החלמונים […]
זמן קריאה:
2 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מתכון לכדורי פירה תפו"א ממולאים בבשר / בסטיל / בנאטז' מעולים של השף מיכה כלפה

מצרכים:

5-7 תפו"א מהסוג האדום עדיף
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות דק
חופן של כוסברה קצוצה דק
כפית קארי
כפית בהרט
מלח ופלפל
פרורי לחם
4 חלבונים של ביצים ( את החלמונים להוסיף לציפוי )
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
8 כפות קמח

לציפוי הכדורים:
קערת קמח, קערה עם 2ביצים טרופות אם צריך מוספים עוד, וקערה עם פירורי לחם ואפשר להוסיף לפירורים שומשום מי שאוהב.

אופן הכנת המילוי:
1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוספים את השום הבשר, הכוסברה קארי, בהרט והפטריות ומטגנים עד שהבשר מוכן ושינה את הצבע שלו.
3. מניחים על רשת להורדת נוזלים ומקררים.

הכנת המנה:
1. בסיר גדול מבשלים את תפו"א עם הקליפה שלהם במים ו-3 כפות מלח.
2. לאחר שהתפו"א מוכן ורך אבל לא רך מידי, מוצאים מהסיר ומניחים על מסננת כ 15 דקות להוצאת האדים והנוזלים.
3. אחרי 15 דקות, מקלפים את הקליפה ומועכים את התפו"א, מתבלים במלח ופלפל ושני חלבונים של ביצים ו – 8 כפות קמח.
4. מערבבים טוב את התערובת , התערובת צריכה להיות נוחה לעבודה בידיים ,אם היא נוזלית מדי ניתן להוסיף קמח מעט.
5. לוקחים ליד מהתערובת של התפו"א וממלאים במעט מתערובת הבשר וסוגרים ומגלגלים (כמו בקובה).
6. את הכדורים מגלגלים בקמח ביצים ופירורי לחם ואז לטגן בשמן עמוק עד להזהבה יפה.

הערות:
1. חשוב מאוד להדק טוב את הכדורים.
2. לצפות טוב בקמח , בביצה במיוחד, ובפירורי הלחם.
3. אפשר לעשות צמחוני – ממלאים בירקות .
4. מי שרוצה חלבי ימלא בגבינות וירק
5. בפסח אפשר עם קמח מצה
6. ילדים מתים על זה!!

המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן

ההריון שלך - שבוע אחר שבוע

לחצי על השבוע שלך וגלי עוד הרבה...

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן