מצרכים:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות סוכר
1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
1 כף ערק – הערק גורם לשמן לא ליספג בלחמניות
כפית מלח
רבע כוס שמן.
3 כוסות מים פושרים
מילוי הפריקסה:
קוביות תפו"א מבושל
ביצים קשות
זיתים שחורים.
לסחוג או עריסה
טונה
לימון כבוש
מלפפון חמוץ
סלט ירקות מי שרוצה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים ,הסוכר, והמלח
- לאט לאט מוספים את הנוזלים ולשים לבצק אחיד וחלק.( הבצק רך ונעים ולא קשה)
- מתפיחים את הבצק כשעה.
- לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק, ומכנים ממנו לחמניות בגודל שאתם רוצים.
- את הלחמניות שמים בתבנית עם נייר אפיה שחתוך לריבוע מעט יותר גדול מהלחמניה ומכסים במגבת לחה ונותנים ללחמניות התפחה של חצי שעה .
- לאחר התפחת הלחמניות , מרמים את הלחמניה עם הנייר ומכנסים אותה לטיגון בשמן עמוק!!! לא על אש גבוהה, כי אם השמן יהיה חם מידי לא יתבשלו מבפנים.
- מטגנים עד שמזהיב מכל הצדדים , מוצאים ומנחים על נייר סופג שמן.
- ממלאים את הלחמניות במילוי שלנו.
בתאבון!
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן