כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

חלה לשבת – מתכון

אני מכינה חלות בבית לעיתים קרובות ואין לי ספק, חלה טרייה ורכה שזה עתה יצאה מהתנור היא אחד המאפים הטעימים והקלים ביותר להכנה. לניחוח ולכיף שבאכילת החלה אין לדעתי תחליף. מתכון זה לחלה הוא קל ופשוט, ומתקבלת חלה רכה, טעימה ואוורירית כל כך שפשוט תתקשו לעמוד בפניה.
זמן קריאה:
2 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מצרכים

500 גרם קמח מנופה
25 גרם שמרים טריים
35 גרם סוכר
1 ביצה
25 גרם חמאה / שמן (אם רוצים פרווה)
25 גרם שמן
12 גרם מלח
175 גרם מים
ביצה טרופה למריחה על החלה
שומשום, פרג או קצח (לפי הטעם) לפיזור מעל החלה

אופן הכנה

  • שימי בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים למעט מלח.
    שימי לב, את המים יש להוסיף לבלילה אט אט.
  • ערבלי על מהירות בינונית עד להתגבשות בצק.
  • הוסיפי את המלח.
  • בדקי את הבצק, אם הוא טיפה נוקשה הוסיפי עוד 2 כפות מים.
  • המשיכי לערבל 10 דקות  נוספות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. (לא דביק)
  • הניחי בצד למנוחה והתפחה עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
  • חלקי את הבצק למספר כדורים בהתאם למספר הרצועות מהן תרצי לקלוע את החלה. אנחנו חלקנו את הבצק ל- 4 על מנת ליצור חלה קלועה מ- 4 רצועות. 
  • חשוב! לחלוק את הבצק לכדורים שווים.
  • פיתחי כל כדור בצק לרצועה בעזרת הידיים או בעזרת מערוך. חיזרי על הפעולה עם כל הכדורים.
  • קבצי את ארבעת הרצועות יחדיו וקלעי בקליעה של 4. 
  • הברישי את החלה בביצה טרופה ופזרי עליה שומשום, פרג או קצח לפי טעמך.
  • שימי את החלה בתבנית על נייר אפייה והניחי להתפחה עד שהחלה תכפיל את נפחה. (40 דקות לערך).
  • הכניסי לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • הכניסי לאפיה עד שהחלה תראה שחומה ויפה.

                             שיהיה לכם בתיאבון ובהנאה גדולה!!



הטיפ שלי

את החלה ניתן להקפיא ולהפשיר לאכילה במועד מאוחר יותר. זו הדרך המומלצת שלי:

  • הניחי את החלה להתקרר.
  • עטפי בזהירות את החלה בניילון נצמד, הכניסי לשקית נקייה ואטומה. הקפיאי.
  • הוציאי את החלה כשעתיים לפני הארוחה, חממי והגישי.

                                    בתיאבון!

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן