כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

עוגת גבינה פירורים

עוגת פירורים? אם התלבטת אז...הפעם אלה לא הפירורים של עמי ותמי.
ואם חשבת ששמה של העוגה נובע משכבות הפירורים הנימוחות שמחביאות בינהן מלוי מענג אז- כנראה שיכולנו לומר שאת כמעט צודקת אבל חשוב לנו שתדעי למה באמת קוראים לעוגה- עוגת פירורים.
האמת ששמה נובע מהעובדה שכשרק מגישים אותה לשולחן, כל שנותר בתבנית הם- הפירורים.
זמן קריאה:
2 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

תבנית עוגה קוטר 22 מרופדת בניר אפיה

מצרכים:

לפירורים
1 חב' (200 גר') פתיבר בטעם קרמל
50 גר' (1/2 כוס) שקדים מולבנים פרוסים
175 גר' חמאה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר

מלית העוגה
750 גרם גבינה לבנה (יש לסנן את הגבינה במסננת עם נייר סופג במשך שעה לפני הכנת העוגה)
1 גביע (200 מיל') שמנת חמוצה 15%
500 גר' (2 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה
80 גר' (1 שקית) פודינג בטעם וניל
50 גר' סוכר (5 כפות)
1 כף תמצית וניל משובחת

אופן הכנה

לפירורים
רסקי את הפתיבר למרקם פירורי בקערה או בפוד פרוססור (פירורים עדינים אך לא טחונים לכדי מרקם חולי). העבירי לקערת ערבוב.
הוסיפי לקערה את השקדים הפרוסים וערבבי (במידה והעוגה מיועדת לילדים, קצצי את השקדים או הורידי אותם לגמרי).
המיסי את החמאה במיקרו בפולסים של 15 שניות עד להמסה מלאה והוסיפי לקערה.
ערבבי את כל המצרכים והניחי בצד.

הכנת המילוי
ערבבי בקערה את: השמנת, הגבינה המסוננת, תמצית וניל וסוכר.
בקערה נוספת הקציפי את השמנת המתוקה עד לגבעות קלות, הוסיפי את הפודינג והמשיכי להקציף עד להקצפה מלאה.
קפלי בתנועות עדינות (על מנת לשמור על נפח הקצפת) כשליש מתערובת הקצפת לתוך תערובת הגבינה. חזרי על הפעולה עד לערבוב מלא של שתי התערובות.

הרכבת העוגה
רפדי תחתית תבנית בקוטר 22 בנייר אפיה.
פזרי מחצית מכמות הפירורים בבסיס התבנית בשכבה אחידה.
שפכי מעל את המילוי וסיימי בפיזור אחיד של שאר הפירורים.
הכניסי למקרר לשעתיים לפחות.

ועכשיו… נותר לכם רק לחתוך, לאכול ולהנות

מאחלים לכם חג שבועות לבן ומתוק

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן