כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

5 דיאטות אפשריות לאחר הלידה

מרבית הנשים אחרי לידה מתחילות לחשוב על הדרך בה הן צריכות ללכת על מנת לחזור למבנה הגוף ולמשקל שהיו לפני הלידה. אחרות אף חושבות רחוק יותר ומעוניינות לרזות עוד יותר ממה ששקלו לפני שנכנסו להריון. דיאטה אחרי לידה היא לא תהליך מוזר או נדיר, ההפך – מדובר בשלב מאוד נפוץ אצל נשים שילדו ולמעשה, יש מספר דרכים לעשות זאת בצורה בריאה ומוצלחת.
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

דיאטות מומלצות לאחר הלידה – איך עושים את זה נכון?

ראשית כל חשוב לציין כי אישה לאחר לידה נמצאת בסטטוס שונה מכל אדם ממוצע שמעוניין לרזות. הסטטוס שלה מתייחס למצבה הבריאותי ששונה במעט מאנשים אחרים ויש גם להתייחס לעובדה שנשים רבות לאחר לידה מניקות ולכן לא מומלץ להן לעשות דיאטות מגוונות אלא להתמקד בסוג דיאטה שמתאים למצבן הנוכחי.

כמו כן, לא רצוי להתחיל את הדיאטה מיד לאחר הלידה אלא להמתין פרק זמן של מספר שבועות. פרק זמן זה מכונה גם "משכב לידה" ואורך בין שישה לשמונה שבועות. בתום תקופה זו יש לגשת לבדיקה אצל רופא הנשים ולאחר אישורו על כך שמצבה של האישה נורמטיבי, ניתן לחשוב על דיאטות וכושר גופני.

קרדיט תמונה: pixabay.com

דיאטה קטוגנית – זו דיאטה שהולכת ותופסת תאוצה בדרחבי העולם, כאשר היא מבוססת על הכנסת גוף האישה למצב בו יש מחסור בפחמימה וירידה משמעותית בקלוריות. מצב זה מכונה בשפה הרפואית "קטוזיס" ומה שמתרחש בפועל זה מצב בו הגוף שלנו מתחיל לנצל את השומנים שנצברו בו כמקור אנרגיה עיקרי. דיאטה זו נחשבת לפופולרית למדי מכיוון שהיא אכן מביאה לתוצאות טובות אך חשוב לקחת בחשבון כי מדובר במהלך לא פשוט ולא כל אחת תוכל להימנע מאכילת פחמימות מכיוון שהן מצויות מגוון המאכלים שאנו צורכים לאורך היום. עם זאת, לא ניתן להתווכח עם התוצאות והן מראות כי כל מי שמנסה את הדיאטה הקטוגנית ופועל לפי ההוראות אכן מצליח לרזות כמה עשרות קילוגרמים בפרק זמן די מהיר (חודשים עד שנה). יתרה מכך, יש שבוחרים בהתנהלות זו כדרך חיים וממש נמנעים מאכילת פחמימות לאורך כל שנות חייהם. העיקרון המרכזי של דיאטה זו הוא החלפת הפחמימות בתוספים אחרים ולאחר פרק זמן תוכלו להרגיש כי אכן מצב הרוח מרומם יותר, ההרגשה הפיזית טובה יותר וכמובן גם יש ירידה במשקל. מדריך מצוין על הדיאטה הקטוגנית שפורסם באתר דיאט מאסטר.

דיאטת דוקאן – מקור דיאטה זו הוא בצרפת ולמעשה היא נחשבת לאחת הדיאטות הוותיקות והמוצלחות ביותר. הדיאטה מתבססת על כמאה סוגים של מזונות שמותרים לאכול והיא מחולקת לארבעה שלבים שאורכים מספר חודשים. זו דיאטה יעילה למדי משום שהיא לא מונעת מאיתנו יותר מדי ואם נחשוב על זה בצורה מעמיקה יותר נבין כי מאה מאכלים זה המון, דבר המאפשר גיוון בתזונה. זו לא דיאטת "כאסח" ולא תצטרכו לחוש רעבים, דבר שממש מסוכן לנשים לאחר לידה, במיוחד אלו שמניקות. הדיאטה מציעה אכילה של מאכלים עם המון חלבונים והימנעות ממאכלים עם פחמימות או שומנים אך גם משלבת ביניהם.

דיאטת דש – זוהי דיאטה המתמקדת במזונות כמו פירות וירקות, מוצרי מזון דלי שומן, דגים וקטניות. בדיאטה זו ישנו איסור מוחלט על משקאות ממותקים, סוכרים ובשר אדום. העיקרון המרכזי הוא הימנעות ממלח (נתרן) ואכילה מוקפדת של מזונות בהם כמות הנתרן נמוכה או בלתי קיימת. זו בהחלט דיאטה שיכולה להתאים לנשים לאחר לידה מכיוון שהיא בסך הכל מרחיקה מהתזונה שלהן את מה שלא בריא והיא לא אמורה לפגוע בהנקה או בתפקוד היום יומי.

דיאטת אטקינס – דיאטה זו מכונה גם דיאטת חלבונים. ד"ר אטקינס, ממציא הדיאטה, מבסס את השיטה על הימנעות מפחמימות. לדבריו, פחמימות רק פוגעות בנו ויכולות לגרום למצב של יתר אינסולין, מחלות של השמנת יתר ועוד. דיאטה זו מציעה מזונות עתירי חלבון ושומנים מן החי – מה שיכול להתאים לנשים מניקות ולהיטיב עם ייצור החלב והפיכתו שומני ובריא יותר. כלומר, קרוב לוודאי שדיאטה זו תאפשר לך לאכול מאכלים שמומלץ לאכול בהנקה וברוב המקרים, רופאים ודיאטניות ימליצו על דיאטה זו.

דיאטת סאות' ביץ' – זו דיאטה שמזכירה מעט את דיאטת אטקינס מכיוון שגם היא מתרכזת בהוצאת הפחמימות מן התפריט. לדברי ממציא הדיאטה עלינו לאכול רק מה שנכון לנו ולרוב, עדיף להימנע מפחמימות.

לסיכום, חשוב לברר תחילה אילו מאכלים עדיף לא לאכול בהנקה כדי לא לגרום לתינוק לסבול מגזים או לפגוע בכמות החלב. כמו כן, חשוב לעשות דיאטה מאוזנת שהומלצה על ידי רופא או דיאטנית מוסמכת.

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן