כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.
ההתקדמות שלך
נשארו 7.2 חודשים - 31 שבועות (כולל השבוע)
25%
טר' 1
. . . . . . . . .
. . .
טר' 2
. . . . . . . . . . . .
טר' 3
. . . . . . . . . . . .

טיפ-טיפה לפני ההרחבה

העובר כבר כמעט נראה כמו תינוק אמיתי וגם הבטן שלך מתחילה לבצבץ. עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.

תמשיכי לגלול כדי לדעת איך מתפתח העובר שלך השבוע, מה את עשויה להרגיש ומה הדברים שחשוב לעשות.

משקל
8 גרם

גודל העובר
3 ס"מ

באיזה חודש את?

אם את בשבוע ההריון ה-10, את בחודש שני להריונך!

המדידה השבועית

שבוע של גדילה מואצת! העובר כמעט הכפיל את אורכו בהשוואה לשבועיים קודם לכן, והוא כבר באורך של כ-3 ס"מ, בערך כמו תפוז סיני.

אנחנו גדלים

תמונת עובר בשבוע 10 להריון
עובר בשבוע 10 להריון

8 גרם! כן, זה בערך המשקל של העובר שלך. כל האיברים בגוף שלך כבר עוצבו במלואם, אבל עדיין לא ממש פעילים. יש לו מרפקים וברכיים, קרסוליים ופרקי ידיים, אבל העצמות שלו עדיין מאד רכות. הקרום בין האצבעות והבהונות שלו נעלם והוא כמעט מצליח לגעת עם הידיים שלו בפנים. יש לו גם ציפורנים קטנטנות, ואפילו שיער. הוא בולע בשקיקה את מי השפיר ובועט ברגליים. הכבד שלו ממשיך לייצר כדוריות דם ומתחילה להתפתח מערכת העצבים הפריפריאלית (גפיים).

הלב של התינוק כבר מחולק לחדרים ועליות, איברי המין הפנימיים כבר נמצאים שם ואת החיצוניים עדיין לא רואים.

מה קורה בגופך?

הנה זה הגיע, סוף סוף הבטן ההריונית שלך מתחילה להיראות! מרגש בטירוף! וגם אם רק את רואה או מרגישה את זה ואחרים עדיין לא, זה בסדר. אם עוד לא קנית בגדי הריון, לכי על זה!

אולי כרגע את לא ממש חושבת עדיין שהריון זו תקופה נהדרת, בעיקר כי את עדיין מרגישה נפוחה ומוגזת, את יכולה להאשים אך ורק את ההורמונים. זה אומר שההורמון הנשי פרוגסטרון עושה את העבודה שלו ומסייע לרחם שלך להתרחב כדי להכיל את העובר שכאמור גדל במהרה. ההורמונים משפיעים גם על שרירי מערכת העיכול… בקיצור, מותר לך לא לשמור דברים בפנים. במיוחד אם את מצפה לתאומים.

גם העור שלך יכול לסבול מהמתקפה ההורמונלית, אבל מצד שני – השיער שלך נראה מלא ובריא יותר והציפורניים מתחזקות.

יכול להיות שתרגישי...

  • עייפות קיצונית, בחילות, שינויי מצב רוח – כן, כל אלה עדיין אתך, אבל עוד רגע את עוברת לשליש ההריון השני והמצב יהיה הרבה יותר טוב.
  • השדיים נפוחים ודואבים – הגוף שלך ממשיך להכין את עצמו.
  • שינוי בחשק המיני – יש נשים שמרגישות פחות מושכות ופחות מעוניינות בסקס, ואצל האחרות להריון יש דווקא השפעה הפוכה.
  • שינוי בצבע וכמות ההפרשות מהנרתיק – ההפרשות בגוון חלבי ולעתים אפילו עם הכתמה דמית. אגב, כדאי שתיקחי בחשבון שהכתמה או דימום קל זה נורמלי לחלוטין, במיוחד אחרי בדיקה וגינלית או קיום יחסי מין.

TO DO LIST

  • תקבעי בדיקת שקיפות עורפית – אם עוד לא קבעת תור לבדיקה זו, כדאי לעשות זאת השבוע. בדרך כלל מומלץ לבצע את הבדיקות האלה בשבועות 10-14 להריון. כמו כן, מומלץ מאד לשקול לעשות גם בדיקת סקר לא פולשנית (NIPT) – היא עוזרת בזיהוי מוקדם של הפרעות גנטיות, ובעיקר תסמונת דאון.
  • אל תשכחי ויטמינים ותוספי תזונהתזונה מאוזנת מאד חשובה לניהול תקין של ההריון, אבל הרבה פעמים יש צורך להשלים אותה עם תוספי תזונה כגון חומצה פולית או מתן ברזל וויטמין B-12 – במיוחד אם את מנהלת אורח חיים צמחוני או טבעוני.
  • תהיי קשובה לעצמך – לא רק הגוף שלך עובר שינויים רבים, אלא גם הנפש. חשוב מאד לשים לב לתחושות ומצבי הרוח, להשתדל להימנע ממצבי לחץ ולהקדיש מספיק זמן לשינה ומנוחה. מדיטציה או סדרה בנטפליקס – כל אחת מאתנו יודעת להירגע בדיוק בדרך שלה וחוץ מזה, תמיד יש דרכים חדשות שאפשר לנסות.
  • הצטרפות לקבוצת הוואטסאפ שלנו – להתייעץ או סתם לקשקש על כל מיני נושאים בסביבה תומכת וכיפית.

תזונה

  • הקפדה על הגיוון – לאורך כל ההריון התזונה שלך צריכה לכלול את כל אבות המזון ולהיות מגוונת – דגנים, חלבונים, שומנים בריאים, ירקות ופירות, כל אלה חשובים ביותר עבורך ועבור העובר שלך. אגב, גיוון תזונתי יסייע לך בהתמודדות עם החשקים למאכלים מסוימים.
  • הקפדה על הקלוריות – כן, גם זה מאד חשוב, בעיקר כדי למנוע עליה גדולה מדי במשקל. בשלב זה של ההריון עדיין אין צורך להגדיל את כמול הקלוריות היומיות מעבר ל-2,000 קק"ל, כדי לקבל את כל מה שאת והעובר שלך צריכים. ניתן להתייעץ בנושא עם הרופא או הרופאה שלך. אפשר גם לקבוע תור אצל תזונאית המתמחה בתזונה בהריון.

אין סיכוי שידעת את זה!

לפי החוק את לא מחויבת להודיע למעסיק שלך על ההריון עד החודש החמישי, אך במידה ובעבודתך את באה במגע עם חומרים מסוכנים, עליך ליידע את המעסיק לכל המאוחר 10 ימים לאחר שנודע לך על ההריון. תוכלי לקרוא על כך בהרחבה כאן.

נקודת מבט זוגית

הגיע הזמן שנדבר על מעקב הריון. אם יש לך אפשרות, מומלץ ללכת לפחות לחלק מהם יחד. קודם כל, כי מדובר בתהליך מרגש שלהיות חלק ממנו זו אבן דרך חשובה בזוגיות. חוץ מזה, זו גם הזדמנות עבור בן או בתן הזוג לשאול שאלות ולהתעניין.

סקר

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז הרפואי ברזילי

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן