כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.
ההתקדמות שלך
נשארו 4.4 חודשים - 19 שבועות (כולל השבוע)
55%
טר' 1
. . . . . . . . . . . .
טר' 2
. . . . . . . .
. . . .
טר' 3
. . . . . . . . . . . .

טיפ טיפה לפני ההרחבה

מזל טוב, את במחצית השנייה של ההריון! בשבוע 22 הטבור שלך מתחיל לבלוט ואת לומדת תקשר עם העובר. עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.

תמשיכי לגלול כדי לקבל רשימת משימות שבועית, לדעת מה את עשויה להרגיש השבוע ולגלות עוד עובדת הריון מפתיעה.

משקל העובר
כ-450 גרם

גודל העובר
כ-28 סנטימטר

באיזה חודש את?

אם את בשבוע 22, את בחודש חמישי להריונך.

המדידה השבועית

העובר שלך הגיע לגודל של פפאיה. הוא שוקל כ-450 גרם ואורכו בין הראש לכפות הרגליים מגיע ל-28 סנטימטר.

אנחנו גדלים

עובר בשבוע 22 להריון
עובר בשבוע 22 להריון

אם רק היית יכולה להציץ לתוך הרחם של עצמך, היית רואה שלתינוק שלך יש פלומה שמכסה את כל הגוף, והעור שלו מלא קמטוטים קטנים. אל דאגה, הכול יתיישר כשיתמלא בשכבת שומן שתגן עליו אחרי הלידה. האוזן הפנימית של העובר מפותחת במלואה, גם הקרנית של העיניים, אבל העיניים עדיין עצומות ויש לו עפעפיים וגבות. הוא זז המון, כי עדיין יש מספיק מקום.

אגב, יש לו גם תנוחה מועדפת. לשכב לרוחב הבטן, אבל זה כל הזמן משתנה ואת בוודאות מרגישה את זה.

מה קורה בגופך?

עור הפנים המושלם שלך עכשיו בסכנה לפתח אקנה. הכול בגלל חוסר איזון בפעילות בלוטות השומן. מומלץ להתייעץ עם רופאת עור או קוסמטיקאית מוסמכת כדי להתאים תכשירי טיפוח יעילים ומותרים לשימוש בהריון.

מזל טוב, חצית את קו החצי של ההריון שלך! ייתכן שבשלב הזה הטבור שלך התחיל לבלוט החוצה. מרגיש מוזר, נכון? אל דאגה, אחרי הלידה זה יחזור לעצמו. חוץ מזה, כל מה שקורה אצלך קורה בגדול, כמובן, באשמת ההורמונים: כפות הידיים והרגליים של נפוחות יותר, את מגלה צמיחת שיער במקומות מפתיעים בגוף, או פשוט צמיחת שיער מואצת. גם כמות ההפרשות מהנרתיק ממשיכה להיות מוגברת… אבל ייתכן שאת בהחלט מפצה על כל זה בדחף מיני מוגבר. כן, זה גם קורה בגלל ההורמונים.

יכול להיות שתרגישי...

  • שכאבי גב מתגברים עוד יותר – וזה לגמרי לגיטימי, כי הבטן שלך גדלה והמשקל כבד יותר. כדי להקל על הכאבים, מומלץ לנוח כמה שיותר, אפשר לנסות לחמם או דווקא לקרר את המקום וכמובן לישון בתנוחה נוחה כדי לאפשר לגב להתאושש מעט במהלך הלילה.
  • שיש לך טחורים – זה מבאס, אבל זו עוד תופעות לואי בדרך ליצירת חיים חדשים. זה כואב ולא נעים בכלל, לכן מומלץ לדבר על כך עם הרופא או הרופאה המלווה ולקבל המלצות לטיפול. וכמובן – שתיית מים מרובה וצריכת כמויות גדולות של סיבים תזונתיים, על מנת להקל על היציאות.

TO DO LIST

  • לבצע סקירת מערכות מורחבת
  • ללמוד להגיד "לא" – בעיקר לאנשים זרים שרוצים לגעת בך או לעוץ לך עצות שלא ביקשת. לא צריך לריב או להתלהם, פשוט לקחת צעד אחורה ולענות "תודה, אבל לא, תודה".
  • להמשיך להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת ולצרוך תוספי מזון לפי הוראות הרופאה המלווה.
  • לתרגל נשימות כשיש לך צירים מדומים – תרגילי נשימה יעזרו לך ברגע האמת, כשיגיעו הצירים האמתיים. באופן כללי, מומלץ מאד לנסות תרגילי נשימה שונים במהלך ההריון – יוגה, מדיטציה או שיטות אחרות. זה לא רק מלמד אותך להקשיב ולהיות מודעת לעצמך, אלא גם מרגיע.
  • ללכת – אם את סובלת מבצקות ברגליים, הקפידי לזוז במהלך היום וללכת ברגל כמה שאפשר. זוהי גם פעילות גופנית מצוינת עבורך ואפשר להפוך אותה אפילו לבילוי זוגי.

תזונה

האם העלייה שלך במשקל מספקת? עלית פחות מדי? אולי יותר מדי? קודם כל, מומלץ מאד להיוועץ על כך עם הרופא או הרופאה המלווה, אבל הנה כמה כללי אצבע (שימי לב – ההתייחסות היא לא להריון מרובה עוברים!):

  • אם לפני ההריון אינדקס מסת גוף (BMI) שלך היה תקין, את אמורה להוסיף למשקל גופך בין 11 ל-16 ק"ג במהלך ההריון.
  • אם ה-BMI היה מתחת לנורמה, יש לך אפשרות להעלות בין 12 ל-18 ק"ג, כדי לשמור על בריאות תקינה.
  • אם לפני ההריון היית עם משקל עודף, כשה-BMI שלך נע בין 25 ל-29.9, כדאי להישאר בגבול של 6 עד 11 ק"ג. אם ה-BMI לפני ההריון היה מעל 30, טווח העלייה הרצוח צריך להיות 5-9 ק"ג בלבד.

כך תחשבי את ה-BMI שלך: משקל הגוף בק"ג מחולק בגובה במטרים בריבוע. ניתן לחשב לבד וניתן למצוא מחשבונים ברשת.

אין סיכוי שידעת את זה

אם את מלטפת את בטנך בשלב הזה של ההריון, התינוק יכול להרגיש זאת, כי החושים והמוח שלו כבר מפותחים מספיק. והוא אפילו יכול להגיב לך! וואו!

נקודת מבט זוגית

אמרנו דחף מיני מוגבר אצל בת הזוג שלך? כדאי שתנסו לחקור תנוחות חדשות, שלוקחות בחשבון גם את הבטן התופחת. ייתכן ואלה יהיו גילוי מסעיר עבור שניכם עד כדי כך שתרצו לשמר אותן גם אחרי הלידה.

סקר

 

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן