כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.
ההתקדמות שלך
נשארו 4 שבועות (כולל השבוע)
93%
טר' 1
. . . . . . . . . . . .
טר' 2
. . . . . . . . . . . .
טר' 3
. . . . . . . . . .
. .

טיפ טיפה לפני ההרחבה

זה הופך ליותר ויותר מוחשי. תיק ארוז לעצמך, תיק ארוז לתינוק, הדברים הקטנים האחרונים שלפני הלידה. עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.

תמשיכי לגלול כדי לא לשכוח דברים חשובים שצריך לעשות השבוע ולענות על סקר ההריון השבועי שלנו.

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי

משקל העובר
2.9 קילוגרם

גודל העובר
47-50 סנטימטר

באיזה חודש את?

אם את בשבוע 37, בדיוק התחלת את החודש התשיעי להריונך. האם זה גורם לך לצעוק "יש!!!" או להיאנח "אמאל'ה"?

המדידה השבועית

מעכשיו העובר שלך רק יעלה במשקל, הוא סיים את התפתחותו. האורך שלו מכף רגל ועד הראש הוא בערך 47-50 ס"מ בשלב זה, בערך כמו צרור של עלי מנגולד.

אנחנו גדלים

עובר בשבוע 37 להריון
עובר בשבוע 37 להריון

השבוע יש לעובר שלך כל מה שצריך כדי לחיות מחוץ לרחם. הריאות שלו מפותחות, כך גם כל המערכות הפנימיות. אם מדובר בתינוק המשקל שלו יהיה בדרך כלל גבוה מזה של התינוקת.

חוץ מזה, יש לעובר שלך קואורדינציה מדהימה. הוא יכול לתפוס דברים באצבעותיו הקטנות. אגב, אל תתפלאי אם תינוקך ייוולד שעיר, עם פלומה מצחיקה. אם רצית ילד בלונדיני ונולד לך ג'ינג'י או שחרחר, יש סיכוי שגוון השיער עוד יתחלף, בדיוק כמו גוון העיניים. וגם – לא מעט תינוקות שנולדו עם שיער חלק הפכו בסופו של דבר למתולתלים.

מה קורה בגופך?

בעיקר הציפייה ללידה. יכול להיות שקנית היום קרטון חלב שתוקפו יפוג ביום שאת תלדי ויכול להיות שתלדי ממש היום. הרחם שלך ממשיך להתכווץ ואת מבלה את זמנך בתהייה האם אלה צירים מדומים או אמיתיים, לכן רק נזכיר – הצירים שמובילים ללידה יהיו בתדירות קבועה ובעוצמה גבוהה יותר למשך שעה לפחות. בינתיים נסי לנוח ולסיים את הסידורים האחרונים.

יכול להיות שתרגישי...

  • שיש לך הפרשות מוזרות מנרתיק – את כבר רגילה אליהן מהשבועות הקודמים, ואצל כל אחת הופעת ההפרשות יכולה להיות שונה, אם ההפרשות צמיגיות או מוכתמות בדם, הלידה שלך מתחילה להתקרב.
  • הכתמה דמית מהנרתיק – כפי שכבר ציינו בסעיף הקודם, מעט הכתמה דמית זה נורמלי לחלוטין. צוואר הרחם שלך מאד רגיש עכשיו, כשאת בסוף ההריון. אם את מקיימת יחסי מין, הוא יכול לדמם קלות. עם זאת, במידה ומדובר ביותר מכמה טיפות דם, כדאי להודיע מיד לרופא המטפל. דימום וגינלי בשלב זה של ההריון יכול להעיד על בעיה בשליה – למשל, היפרדות שיליה או קרע.
  • לחץ על רצפת האגן – זה ממשיך, כי התינוק שלך ממשיך לרדת למטה לקראת תעלת הלידה, לאט, אבל בטוח. זה גורם לך לכאבים וכמובן לריצות נוספות לשירותים.
  • בעיות שינה – אין כל כך מה לעשות עם זה חוץ מלהמתין. מה שיכול להקל ולו במעט: קצת פעילות גופנית קלה במהלך היום ושתיית מים מרובה (חוץ מאשר ממש לפני השינה). כמו כן, חשוב מאד להגביל את צריכת הקפאין (וזכרי, לא רק קפה מכיל קפאין, אלא גם תה, תה ירוק ומשקאות ממותקים כמו קולה או זירו).
  • בחילה – אין ספק, כבר חווית בחילות במהלך ההריון, אבל בשבוע 37 רוב הסיכויים שזה מבשר על הלידה התקרבת. עם זאת, במידה והבחילות קשות מדי ומלוות בהקאות, כדאי לעדכן על כך את הרופאה המטפלת כדי לשלול בעיות שונות.
  • צרבת – תתנחמי, לפחות היא לא תהיה איתך בחדר הלידה (נקווה לפחות). פשוט הימנעי מאכילת חריף ושתי הרבה מאוד מים.

TO DO LIST

  • לערוך קניות אחרונות של ציוד לתינוק כאן תוכלי לוודא שלא חסרים לך דברים שתזדקקי להם מיד אחרי הלידה: לבוש בסיסי, חיתולים וכד'). זכרי, חשוב מאד שיהיה לך סל-קל, בלעדיו לא תוכלו להשתחרר הביתה בהתאם להוראות בטיחות. כדאי לנסות ולתרגל איך מחברים את הסל-קל ומוציאים אותו, כדי לעשות זאת בצורה חלקה ברגע האמת, שגם ככה יהיה מרגש מאד.
  • לארוז תיק לעצמך ותיק לתינוק עם כל הדברים שתצטרכו בבית חולים. אל תשכחי להכניס את כל ערכות ההתנסות שקיבלת ב"חיבוק בקופסא" שרכשת, מטען, טאבלט, ספרים, תשבצים וכד'. אל תבני על החיבור לאינטרנט! אם בנית על נטפליקס בחדר לידה, כדאי להוריד את הסדרות האהובות אליך למחשב כדי לא להיות תלויה בחיבורי wi-fi.
  • בדיקת GBS – כנראה כבר קראת הבדיקה בשבועות 35-36, ובמידה וקיבלת הפניה לבצע אותה, השבוע הוא השבוע האחרון לבצע אותה.
  • שוקלת להשתמש באפידורל? – כאן, במדריך המלא בנושא האפידורל בלידה, את יכולה לקרוא את כל מה שצריך לדעת: היתרונות, החסרונות, מתי הכי טוב לבקש ואיך להתכונן.
  • לעקוב אחרי תנועות העובר – אם ישנה ירידה בתדירות, כדאי ליידע את הרופא.
  • להוריד אפליקציה לתזמון צירי לידה – להורדה.
  • להצטרף לקבוצת וואטסאפ שלנוקהילת שיתוף ותמיכה עם נשים שעומדות ללדת באותו חודש איתך. זה המקום שלך להתייעץ, לשאול וליצור חברויות חדשות.

תזונה

בשבוע זה העובר שבבטן שלך כבר מושלם ומפותח והתזונה הנכונה נועדה להכין את שניכם לקראת הלידה התקרבת, כי בסופו של דבר מדובר בפעילות שדורשת הרבה מאד אנרגיה. מובן וטבעי שתרגישי עייפה ומותשת, אבל את עדיין יכולה לעסוק בפעילות גופנים ולקיים יחסי מין, כמובן, אם אין על כך התווית נגד של הרופאה המטפלת.

אין סיכוי שידעת את זה

כבר דיברנו על כך שמחסור במרכיבים תזונתיים מסוימים בהריון יכול לעורר חשקי אוכל מוזרים. אבל יש גם הסבר נוסף לכך. נחשי מה? זה שוב קשור להורמונים, שעלולים לשבש את פעילות קולטני הטעם והריח אצל האישה ההרה.

נקודת מבט זוגית

תקופת הקינון זה כאן, וגם אם עד עכשיו לא הציק לבן הזוג שלך הבלגן בארון או במרפסת השירות, עכשיו זה הרגע הנכון לעשות סדר שם ובכל הבית. אגב, תקופת הקינון תופסת גם לגבי בני הזוג, אז אם יש לך דחפים דומים לנקות ולסדר, לא צריך להיות מופתעים. בסופו של דבר, כששני בני הזוג לוקחים חלק פעיל בהריון, דברים כאלה בהחלט צפויים לקרות.

סקר

 

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן