כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.
ההתקדמות שלך
נשארו 8.2 חודשים - 35 שבועות (כולל השבוע)
15%
טר' 1
. . . . .
. . . . . . .
טר' 2
. . . . . . . . . . . .
טר' 3
. . . . . . . . . . . .

טיפ טיפה לפני ההרחבה

אם את עייפה מדי אבל גם כל הזמן רצה לשירותים, ייתכן ותרצי לדעת שבדיוק ברגעים אלה העובר שלך ממשיך להתפתח. יש לו ידיים וגם פנים, ובבדיקת אולטרסאונד בשבוע זה יוכל הרופא לזהות שק הריון ובתוכו שק חלמון. לעתים הוא אפילו יצליח להבחין בעובר זעיר! עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.

תמשיכי לגלול כדי לגלות מה קורה בגופך, כמה גדל העובר ומהי שאלת הסקר השבועית שלנו!

גודל העובר
9-12 מילימטר

באיזה חודש את?

אם את בשבוע ההריון השישי, את בסוף החודש הראשון. כמו שכבר אמרנו, השבועיים הראשונים "לא נחשבים" והספירה מתחילה למעשה מהשבוע השלישי.

המדידה השבועית

בשבוע 6 גודל העובר הוא 9-12 מילימטר. בשליש הראשון של ההריון מדידת העובר מתבצעת לפי אורך ראש-עכוז (CRL).

אנחנו גדלים

תמונת עובר בשבוע 6 בהריון
עובר בשבוע 6 בהריון

בשבוע השישי להריון העובר הוא זעיר ביותר. הלב מתחיל לפעום בין שבוע 5 ל-6 ופועם בקצב של כ-100 פעימות בדקה. חכי עד שתשמעי או תראי בהמשך ההריון את הפעימות המרגשות האלה באולטרסאונד

מה קורה בגופך?

הגעת לשבוע בו מותר לך להתחיל להתלונן על תסמיני ההריון באופן רשמי (אבל אם את עדיין לא מרגישה כלום – זה בסדר גמור!). גם אם עדיין לא ניתן להבחין בהריון חיצונית (אם כי יהיו אנשים שיציינו שאת זוהרת במיוחד), רמות ההורמונים בגוף שלך מאד גבוהות. זה משפיע על לא מעט דברים, כמו למשל, שינויים תכופים במצבי הרוח.

יכול להיות שתרגישי...

  • הפרשה דמית מהנרתיקדימום מהנרתיק ייתכן בשלב ההריון בו את נמצאת. במרבית המקרים הוא לא מעיד על בעיה משמעותית בהריון, אך לעתים רחוקות הדבר עלול להיות קשור בהתפתחות הפלה, לכן חשוב לגשת לבדיקה אצל רופא. כאן תוכלי לקרוא בהרחבה על בעיות שכיחות במהלך ההריון.
  • צורך מוגבר ללכת לשירותים – גם את הריצה לשרותים  את יכולה להאשים בלב שלם את ההורמונים. נכון, מדובר בתופעה מעצבנת זו שכולנו היינו מעדיפות לוותר עליה. ביקורים רבים בשירותים הם מסימני ההריון המוקדמים, ולצערנו, זאת רק ההתחלה: התופעה תמשיך ואולי אף תתעצם ככל שהעובר יגדל ויפעיל לחץ רב יותר על השלפוחית שלך.
  • עייפות – נשים רבות מעידות שעייפות של תחילת ההריון היא מיוחדת ושונה מכל עייפות אחרת. לא לגמרי ברור מה הסיבה לעייפות זו (עם זאת, ההורמונים זה ניחוש מצוין…) מרבית הנשים מרגישות אנרגטיות יותר בשליש השני, כשהעייפות חוזרת לביקור ממושך ולא נעים לקראת סוף ההריון.
  • כאב, מלאות וחוסר נוחות בשדיים – לא דמיינת, השדיים שלך אכן גדלים. הם גם רגישים יותר ואפילו כואבים, יותר ממה שאת רגילה להרגיש במהלך המחזור החודשי. תופעה זו אמורה להירגע קצת לקראת השליש השני של ההריון כשגופך יסתגל לסערה ההורמונלית (האם התחלת כבר לחוש כאילו את רוצה מכונת זמן שתקפיץ אותך הישר לשליש השני?..)

TO DO LIST

בשבוע 6 אנחנו ממליצים לגשת לביקור הראשון שלך אצל רופא. הרופא ישוחח אתך במטרה לברר האם את בריאה בדרך כלל והאם את נמנית עם קבוצות סיכון כלשהן. בביקור זה תקבלי הפניה לבדיקות הבאות:

כמו כן, מומלץ לבצע בהקדם את בדיקות הסקר הגנטיות שהוזכרו בשבוע 5 ובשבוע 2 – מקווים שכבר עשית את זה!

עוד מטלות חשובות:

  • לרכוש חזיית ספורט נוחה, כי החזה שלך הולך לגדול בזמן הקרוב.
  • להתמיד עם הפעילות הגופנית. את לא חייבת להזיע בחדר כושר או לשחות עשרות בריכות, מספיק לצאת להליכה של חצי שעה ביום.

תזונה

השבוע כדאי להקפיד על תזונה המכילה ויטמינים ובעיקר ויטמין C, ויטמין D, יוד וכמובן חומצה פולית. זאת במיוחד כיוון שתאי העובר מתפתחים במהרה. ויטמין C ניתן למצוא בתפוזים, פלפלים אדומים, קיווי ותותים.

אם את סובלת מבחילות והקאות, שינויים בהרגלי התזונה יכולים לעזור:

  • ארוחות קטנות מפוזרת לאורך היום שיכבידו פחות על מערכת העיכול.
  • ויתור על מאכלים חריפים, שמנונים ומטוגנים. לפעמים כדאי לוותר גם על המאכלים בעלי ריחות עזים, גם הם עלולים לגרום לבחילה.
  • שתיית מים מרובה, במיוחד אם את מקיאה.
  • מומלץ להניח חטיף או נשנוש כלשהו ליד המיטה, כדי שלא תקומי על בטן ריקה.
  • ויטמינים ותוספים – מומלץ להמשיך לקחת חומצה פולית, ברזל, תוספת יוד ועוד. ראי פירוט כאן

אין סיכוי שידעת את זה!

מכירה סיפורי סבתא על כך שאם את סובלת מצרבת חזקה בהריון, תלדי תינוק שעיר יותר? כנראה שאלה לא סתם סיפורים. מחקר שפורסם בשנת 2006 בחן את רמת הצרבת בקרב 64 נשים בהריון וגילה שמרבית הנשים שסבלו מצרבת ממוצעת או קשה ילדו תינוקות עם כמות שיער ממוצעת או גבוהה, ואילו מרבית הנשים שלא דיווחו על צרבת ילדו תינוקות עם כמות שיער נמוכה או ללא שיער כלל.

נקודת מבט זוגית

איך אפשר לעזור לבת הזוג שלך להקפיד על תפריט תזונתי מאוזן וגם להקל על בחילות ההריון? הנה כמה אפשרויות: למלא את המקרר ואת המזווה במאכלים וחטיפים קלים לעיכול: למשל חמאת בוטנים, גבינה, קרקרים, צנימים. אפשר גם להכין שייקים מפירות וירקות שמצד אחד מלאים בערכים תזונתיים ומצד שני לא מכבידים על הקיבה.

סקר

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן