כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

השתנה תכופה בהריון

כשאת רצה לשרותים ללא סוף ויש לך צורך במתן שתן תכוף, את שותפה ל"צרה" עם רבות אחרות בהריון. הבעיה מציקה בעיקר בשליש הראשון והשלישי. לרב התופעה רגילה ואין סיבה לדאגה.
זמן קריאה:
3 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מה גורם למצב של השתנה מרובה בהריון?

מתן שתן מרובה בתחילת ההריון היא תופעה שכיחה וחלק ממגוון תסמיני הריון שאת עלולה לחוות. לרב התופעה רגילה ואין סיבה לדאגה. הבעיה מציקה בעיקר בשליש הראשון והשלישי. בתחילת ההריון התכיפות נובעת מהרחם ההולך וגדל, שנמצא עדיין בתוך האגן, ומפעיל לחץ על השלפוחית. בגלל הלחץ נפח השלפוחית מצטמצם, ואפילו כמות שתן קטנטנה תגרום לתחושה של שלפוחית מלאה. גם אם את מרגישה שאת מבלה את זמנך בשירותים, זכרי שהכל זמני. לקראת השליש השני הבעיה חולפת, כשהרחם גדל אל מחוץ לאגן. התופעה חוזרת שוב לקראת סוף ההריון. אז הרחם כבר מחוץ לאגן, והלחץ על השלפוחית מופעל על ידי ראשו של התינוק (שיהיה בריא). עוד סיבה היא נפח הדם העולה בהריון. קצב זרימת הדם לכליות מתגבר, ואיתה תכיפות ההשתנה. מרגע שתינוקך ייוולד, הצורך לרוץ לשרותים ללא סוף אמור להיעלם, ותצטרכי להתעסק רק בחיתולים של הבייבי!

האם השתנה בהריון יכולה להיות סימן לבעיה?

כמו שאמרנו מתן שתן תכוף הוא חלק ממגוון תסמיני הריון שאת עלולה לחוות אך במקרים מסוימים, מצב של מתן שתן תכוף יכול להיות סימן למצב הדורש טיפול רפואי. מתי מצבים כאלה אפשריים:

  • סוכרת הריון – מתן שתן תכוף עלול להעיד על צורה של סוכרת זמנית המשפיעה על שיעור קטן מהנשים ההרות. רופאים מבקשים בדרך כלל לבצע בדיקת סכרת בין השבוע ה-24 לשבוע ה-28. השתנה מרובה יחד עם צמא שאינו חולף, בחילות, או תשישות הם סימן שכדאי שתפני לרופא שלך ליעוץ.
  • זיהום בדרכי השתן – כאשר מדובר בזיהום בדרכי השתן, לרב תבחיני בתחושת צריבה כואבת בעת מתן שתן, יתכן שיעלה לך חום, השתן יהיה עכור, או שתראי דם באסלה. ייתכן שתרגישי צורך חזק למתן שתן, אך ייצאו רק כמה טיפות. הסיכוי לזיהום בדרכי השתן בזמן ההריון מוגבר ובמיוחד בין השבוע ה- 6 עד 24, מפני שהרחם הגדל יכול ללחוץ על דרכי השתן ולהגדיל את הסיכוי שיתפתחו זיהומים חיידקיים. אם את חושדת שיש לך זיהום בדרכי השתן, כדאי שתפני להתייעצות רפואית.

מניעה

לא רק שאי אפשר למנוע את הבעיה, לא תוכלי להימנע מהצורך להשתין יותר, חשוב מאוד לשתות הרבה כדי למנוע בעיות הרבה פחות סימפטיות כמו דלקת בדרכי השתן, והתייבשות.

  • הישעני קדימה בזמן מתן השתן כך ששלפוחית השתן תתרוקן היטב.
  • אפשר ורצוי להגביל את כמות השתיה לפני השינה (כדי למנוע ריצות לשרותים בלילה).
  • הימנעי משתית משקאות עתירי קפאין מפני שהוא יכול לגרום להגברת ההשתנה.
  • כדי לסייע במניעת דליפות כשאת מתעטשת או צוחקת, לפני הלידה ואחריה כדאי לעשות תרגילים לרצפת האגן.
  • אם יש לך שתן בגוון צהוב כהה או כתום − נסי להגביר את צריכת הנוזלים עד שהשתן יחזור לגוון צהוב בהיר רגיל. (זה יכול להיות סימן להתייבשות)
  • אם את יוצאת מהבית, או שאת יודעת שאת נכנסת לפגישה ממושכת, כדאי לעשות עוד קפיצה קטנה לשירותים לפני. בדקי גם איפה חדר השירותים הקרוב ליתר ביטחון.

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

ההריון שלך - שבוע אחר שבוע

לחצי על השבוע שלך וגלי עוד הרבה...

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן