כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

חודש רביעי

הבייבי מתחיל להבין את הצלילים הבסיסיים של שפת האם שלו ואף לחזור על חלק מהם. הוא אוהב לחקות וינסה "לענות" כשאתם מדברים אליו. בחודש הרביעי אתם תופתעו לגלות שהבייבי משעשע את עצמו בידיו ורגליו למשך כמה דקות כל פעם. הוא מתחיל לפתח חוש הומור ועשוי לצחוק מהפתעות נעימות, כגון משחק "קוקו". בשלב זה אפשר להתחיל לבנות "טקס שינה" קבוע הכולל אמבטיה, לבישת פיג'מה, סיפור לפני השינה ושיר ערש.
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

רינג רינג.. רינג רינג…"הלו?" "שלום, חיפשנו אתכם כבר הרבה זמן"

"אמממ .. סליחה, מי מדבר?"

"אהה שכחתי להציג את עצמי, משבר גיל ארבעה חודשים"
"אממ.. לא תודה… זה זמן לא טוב, בדיוק הרדמתי את הבייבי"

"הבנתי.. פשוט, כמו בשמועות, אני לא כל כך מנומס, אז אני בא בכל מקרה…. חכו לי ערים!"

סורי, ממש ניסינו למנוע מבעדו להגיע.. אבל לרוב, הוא דיי מתפרץ.

מבטיחות, כמו שתלמדו עוד הרבה.. כל משבר שמגיע סופו גם לעזוב.

אולי צפויים שינויים בשגרה אבל כמו שלמדת מה לעשות עד עכשיו, את אמא נפלאה וחזקה והשגרה החדשה קטנה עלייך!

ואתה נהדר בדיוק כמו שאתה.. תמשיך להיות אבא מדהים וגם לזה תתרגלו!

וחוץ מזה, מה עוד קורה עכשיו?

הבנה וקישור של קולות וצלילים

החוקרים סבורים שבגיל זה הבייבי מסוגל להבין את כל הצלילים הבסיסיים של שפת האם שלו. עד גיל חצי שנה הוא גם יפתח את היכולת לבטא חלק מהצלילים הללו, מה שאומר שאולי הוא יגיד את המילים שאתם כל כך כמהים לשמוע, בייחוד "אימא" ו-"אבא". אבל גם אם מומחים להתפתחות הילד טוענים שעדיין מוקדם מדי לתינוק לקשר את הצלילים הללו אליכם, אתם וודאי תתרגשו בכל פעם שתשמעו אותו מבטא אותם.

עודדו את התינוק לתקשר אתכם על ידי כך שתחקו את ההבעות שלו והצלילים שלו. אולי גם הוא ינסה לחקות אתכם. כשתגידו לו "בה", הוא ינסה להגיד את זה אחריכם.

כאשר התינוק משמיע קולות ומנסה להתבטא, התגובה שלכם כלפיו תסייע לו ללמוד על החשיבות של השפה ולהבין טוב יותר סיבה ותוצאה. תגובתכם מחזקת גם את ההערכה העצמית שלו. הוא יתחיל להבין שיש חשיבות לכך שהוא מנסה לדבר.

מוטוריקה

בשלב זה הבייבי עשוי לשעשע את עצמו בידיו וברגליו למשך כמה דקות בכל פעם. הוא נהנה לחזור על פעולה שוב ושוב עד שהוא בטוח בתוצאה שלה. בהמשך הוא קצת ישנה את התנועות כדי לראות האם התוצאה משתנה. קורה שפתאום אתם קולטים ששורר שקט מוזר בחדר ואז אתם מציצים לתוכו ומגלים שהתינוק שלכם, שעד עכשיו היה זקוק לתשומת ליבכם ברוב הזמן שהוא ער, משעשע את עצמו במיטת התינוק. זה הזמן שבו אולי יתמזל מזלכם ותצליחו לשתות קפה בשקט – טוב, רק חצי כוס.

חוש הומור

אף על פי שבכי הוא צורת התקשורת העיקרית של התינוק, הוא מתחיל לפתח חוש הומור. הפתעות נעימות עשויות להצחיק אותו, למשל כאשר אתם משחקים אתו במשחק "קוקו": מכסים את פניכם בשמיכה ופתאום מורידים אותה. הבייבי עשוי לצחוק למראה צעצוע שקופץ מתוך קופסה, כל עוד הוא לא רועש מדי ולא מפחיד אותו.
פרצופים מצחיקים, צחקוקים וחיוכים יכולים להצחיק מאוד את הבייבי. תינוקות נהנים לשמוע מגוון של צלילים ולא צריך צעצועים מיוחדים כדי ליצור אותם. פשוט השמיעו קולות בעזרת הלשון, שרקו, או חקו בעלי חיים – התינוק שלכם יהיה מוקסם!

טקס שינה

בשלב זה, אפשר להתחיל בשגרה קבועה של השכבת הבייבי לישון. "טקס שינה" יכול לכלול אמבטיה, עיסוי או סיפור. בצעו סדרת פעולות שיובילו את התינוק לשינה, לדוגמה: האכלה, רחצה, הלבשת פיג'מה, הקראת סיפור, שירת שיר ערש או השמעת מוזיקה מרגיעה ואז הניחו אותו במיטה לישון (אם התמזל מזלכם והבייבי נרדם בעצמו ולא בנדנוד או באמצעות קפיצות כדור פיזיו…)

שגרה קבועה ונעימה מאפשרת לכם ולתינוק להתחבר זה עם זה ולהירגע. אפשר לחלוק את המטלות בין שני בני הזוג (את עושה אמבטיה לתינוק, בן או בת הזוג מקריאים לו סיפור וכו'…) או שמדי לילה כל אחד בתורו יהיה אחראי להשכיב את התינוק וכך ייתן פסק זמן לאחר.

משחקים התפתחותיים מומלצים לחודשים הראשונים

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן