כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

שימור ושיפור ביטחון עצמי

את תקופת ההריון ניתן לאפיין כ-רכבת הרים רגשית, על אחת כמה וכמה אם מדובר בהריון ראשון, השינויים הביולוגים, השתוללות ההורמונים והאתגרים שהגוף שלך עובר הופכים את התקופה המיוחדת והקסומה הזו לזמן בו לעתים סערת רגשות מציפה אותך לעתים חיובית ולעתים לא נעימה, חששות מתגנבות ללבך על השינויים הצפויים בחייך, על האחריות הגדולה על התינוק/ת, שכן […]
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

את תקופת ההריון ניתן לאפיין כ-רכבת הרים רגשית, על אחת כמה וכמה אם מדובר בהריון ראשון, השינויים הביולוגים, השתוללות ההורמונים והאתגרים שהגוף שלך עובר הופכים את התקופה המיוחדת והקסומה הזו לזמן בו לעתים סערת רגשות מציפה אותך לעתים חיובית ולעתים לא נעימה, חששות מתגנבות ללבך על השינויים הצפויים בחייך, על האחריות הגדולה על התינוק/ת, שכן בן אדם אחר כעת יהיה נתון לחסדייך יחד עם אבי הילד.

החששות הללו, הדאגות וחוסר הביטחון, כולם טבעיים לחלוטין, מרבית הנשים חשות רגשות כאלה ברמה כזאת או אחרת לאורך ההריון ולאחר הלידה, שוב, בעיקר בהריון הראשון אך ממש לא רק.

למה חשוב לשמור על ביטחון עצמי גבוה בזמן ההריון ולאחר הלידה?
זכרי גם כשיש לך שותף פעיל להריון ולהורות, גם אם את מוקפת במשפחה עוזרת ובחברים תומכים, העובר גדל בבטן שלך, זו את שתלדי אותו, את מה שאת חווה אפשר לנסות להסביר, לשתף אך בסופו של דבר חשוב שתאמיני ביכולות שלך, בדרך שאת בוחרת, בבחירות שאת לוקחת וביכולת הטבעית והאבולוציונית שלך להיות אמא טובה, ללמוד מטעויות (כי בינינו אין הורה של טועה), לעשות את המיטב עבור העובר שלך, עבור המשפחה שלך ולא פחות חשוב עבור עצמך.
התנהלות בטוחה, עם אמונה בעצמך תקל עלייך את רגעי המשבר והאתגרים, תעזור להנות מהשגרה ולהתמוגג מרגעי האושר.

ביטחון עצמי זה לא שחור ולבן
כמו בתחומים רבים בחיים לא הכל חד משמעי, ורובנו חשות עליות ומורדות, כשאת מרגישה בעננים, שהכל נפלא זכרי ליהנות מהרגע, לטעון מצברים מתוך ידיעה שייתכנו בקרוב רגעי משבר. וכשאלה יגיעו כאת מרגישה פתאום חסרת ביטחון, כשדברים לא מסתדרים ואת לא בטוחה איך לפעול או אם פעלת נכון, כאן חשוב לזכור את הפעמים שבחרת נכון, את ההחלטות הטובות שקיבלת ולצאת מנקודת הנחה שגם אם טעית את עושה את המיטב לקבל החלטות נכונות, את לומדת מהשגיאות ואת האמא הכי טובה שאת יכולה להיות, זו לא סיסמה זה באמת נכון, יש לך כאמא אינסטינקטים שמובילים אותך, לפעמים את ממש תפתיעי את עצמך, אך חשוב להיות אחראית, לא לומר יהיה בסדר על כל דבר. החשש והדאגה גם הם מנגנונים שהגוף שלך מפעיל כדי לפתח סקרנות, זה מה שממריץ אותך לקרוא (את המאמר הזה לדוגמה), להשתתף בדיונים בפורומים ובקבוצות וואטסאפ (את מוזמנת להצטרף לקבוצות הוואטסאפ של פורטל יולדת ולדון עם נשים שעוברות בדיוק את מה שאת עוברת), לגשת לרופא או לאחות ולבדוק כל כאב או תופעת לוואי, זה מה שמפעיל אותך להתכונן לכל תרחיש ולהגיב במהירות. הגוף שלך הוא יצירה מופלאה שפועלת בסנכרון בין היכולות הפיזיות שלך ליצור יש מאין חיים בתוך רחמך ליכולות הנפשיות שלך להתמודד עם כל מה שהחיים יביאו לך.

אז איך לשפר ולשמר את הביטחון העצמי בזמן ההריון ולאחר הלידה?
כדי להתעצם, להרגיש תחושת ערך גבוהה ולחזק את הדימוי העצמי והביטחון העצמי צריך להקדיש זמן, לפני הכל יש להבין שכמו שריר ככל שתעבדי יותר על החוסן הנפשי שלך כך תתחזקי יותר, לכל אחת שפה שונה, התנהלות ייחודית ואמונות שמנחות אותה. לפיכך לכל אחת מתאים תהליך שונה, ישנן כאלה שצריכות ליווי חיצוני כמו אימון אישי (קואוצ'ינג) עם מנטור שילווה וידחוף, רב / רבנית, או מטפלים רוחניים מסוגים שונים, לאחרות נדרש מערך תמיכה חברתי, מפגשים עם חברות ובני משפחה "שמרימים" להן. וישנן אוטודידקטיות שעושות תהליכים בעצמן חשוב שתכירי את עצמך ותבחרי במסלול שהכי מתאים לאופי שלך, רק כך תגיעי לתוצאה חיובית, אם תכריחי את עצמך לפעול בדרך שלחלוטין לא מתאימה לך רק תגדילי את תחושת התסכול.

למה לאחרות נראה שזה קל יותר?
הדשא של השכנה ירוק יותר – כן זו קלישאה, אבל מסתתרת מאחוריה אמת פשוטה, נראה לפעמים שהאמת הפשוטה הזאת מתפרשת באופן שגוי, הדשא של השכנה רק נראה ירוק יותר, הוא לא באמת כזה, חלקנו מחצינות את מה שחיובי ומסתירות את מה ששלילי, במיוחד בעידן הרשתות החברתיות כשכולם מנסים כמה שיותר ליצור תדמית של "החיים הטובים" מתקבלת איזושהי תחושה שכולם כל הזמן בחו"ל או אוכלים במסעדות, זוהי אשליה, כך גם בנוגע לאמונה העצמית, לבחירות היומיומיות ולתחושת הביטחון של נשים בזמן ההריון ולאחר הלידה, ישנן נשים מוחצנות יותר שכלפי חוץ מראות רק את החיובי וישנן כאלה שמרגישות בנוח לשתף בקשיים שלהן, באתגרים ובספקות, אין אמא שהכל בא לה בקלות כל הזמן, לכל אחת יש את הפעמים בהם היא לא בטוחה כיצד לפעול, זכרי שכל ההבדל הוא בנראות, דווקא בתוך קהילות של נשים בהריון כמו קבוצות וואטסאפ, פורומים ומפגשים קהילתיים ניתן לראות יותר ויותר נשים שמשתפות הכל כדי לספוג מחוכמת ההמונים, כדי לקבל תמיכה וזה נפלא.

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן