כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

בדיקת ביוץ עצמית בשתן

מהו "חלון ההזדמנויות" הטוב ביותר ומתי הסיכויים הגדולים ביותר להפריה? מתי כדאי להשתמש בבדיקת שתן לביוץ? לרוב בין 24 ל-36 שעות לפני מועד הביוץ עצמו נצפית עליה של ההורמון LH בשתן ...
זמן קריאה:
2 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

בדיקת ביוץ

בדיקת שתן לביוץ (בדיקת ביוץ) מבוססת על עלייה של ההורמון LH בשתן. העלייה נצפית לרוב בין 24 ל-36 שעות לפני מועד הביוץ עצמו. בצורה כזו ניתן לאתר את "חלון ההזדמנויות" הטוב ביותר מבחינת סיכויי ההפריה, כלומר הזמן הפורה ביותר הוא כאשר יש עליה בהורמון ה-LH המתבטאת בבדיקה חיובית.

בחצי שנה של מעקב אחר נשים אשר ניסו להרות, 189/221 (85%) מהנשים שבמחקר הרו – כלומר בבדיקה השתן התקבלה בדיקת הריון חיובית. אולם מכלל הנשים שהרו, 25% איבדו את ההריון (הפלה עצמונית) עד לשבוע 6. נתון זה מעט גבוה יותר מהנתונים המדווחים בד"כ על 15% הפלות בטרימסטר הראשון. הסיבה לכך היא שהנשים ביצעו (כחלק מהמחקר) בדיקות הריון ביום בו אמורות היו לקבל את הווסת. התברר שנשים רבות סובלות מהפלות מאד מוקדמות – הפלות אשר ללא ביצוע בדיקת ההריון לא היו מתגלות כלל.

נושא זה רלוונטי לנשים רבות המפנות שאלות לפורום באתר זה, השואלות לגבי בדיקת הריון אותה הן ביצעו ביום בו הווסת הייתה אמורה להגיע (ואפילו יומיומיים לפני כן), אשר הייתה חיובית, אבל אז מגיעה הוסת. מדובר ככל הנראה בהפלה מאד מוקדמת, חסרת חשיבות קלינית ומאד נפוצה (כרבע מכלל ההריונות).

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן