טוויסט של ביסקוויט – חמישה מתכונים שהם יותר מעוגת ביסקוויטים פשוטה

שפע מתכוני עוגות ניתן למצוא היום, הקשורים לסגנונות ההכנה של עוגות ביסקוויטים. המתכונים הם קלים, מהירים להכנה וללא אפייה וניתן להכינם עם הילדים. כמו כן, העוגה הזו מתאימה מאוד לאירוח או לסיום ארוחה פשוטה בבית.
לפניכם חמישה מתכונים להכנת עוגת ביסקוויטים החל מהקלאסית האהובה, עד למיוחדת עם טוויסט וכלה בכשרה לפסח. בואו נתחיל.

עוגת ביסקוויטים קלאסית
החלק נפלא ביותר בהכנת העוגה הזו הוא הקלילות והמהירות של הכנתה. לשכבת הקצפת של העוגה, נקציף בקערה פודינג וניל, שמנת מתוקה וחלב עד שיתקבל קרם אחיד.
את הביסקוויטים נטבול בחלב, כדי שיתרככו (לא יותר מידי שלא יתפורר), ונתחיל לסדר את שכבת הביסקוויטים בתבנית. על השכבה הזו נמרח שכבת קצפת, על שכבה זו נסדר שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליהם שוב קצפת, וכך עד לקצה התבנית. תוכלו לעטר את השכבה העליונה בשברי שוקולד מקופלת, גרידת שוקולד מריר או אפילו לפזר מעליה גלילות קטנות של שוקולד מריר, חלבי ולבן. הכניסו למקרר לכמה שעות, והעוגה מוכנה.

טירמיסו מביסקוויטים
עוגה מצוינת לסיום הארוחה. ניתן להגיש לצידה קפה חם שמשתלב נהדר עם טעם הקפה שבעוגה.
מכינים כוס קפה חזק (אפשר אספרסו), מוסיפים לו סוכר וליקר ברנדי, וטובלים בתוכו את הביסקוויטים. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, סוכר חום, תמצית וניל, קליפת תפוז מגורדת, ליקר תפוזים וברנדי. מוסיפים גם את שאריות הקפה שנותרו לאחר טבילת הביסקוויטים בהן. בתבנית מסדרים שכבה אחר שכבה, את הביסקוויטים ועליהם את קרם הגבינה עד לסוף התבנית, ומכניסים לקירור למספר שעות. ניתן להכין את העוגה יום או יומיים מראש. ולהתענג על כל ביס.

ביסקוויטים עם קצפת בכוס
קינוח נפלאה לאירוח מכיוון שהוא מוגשת בכוסות אישיות (למראה מרשים במיוחד מומלץ לבחור בגביעים עם רגל גבוהה).
במתכון זה נפורר ביסקוויטים חומים ונערבב אותם עם חמאה בתוך סיר עד להרתחה. את הפירורים נניח בתחתית הכוסות עד למחצית הכוס בערך. בקערה נפרדת נקציף שמנת מתוקה, שאותה נזלף על פירורי הביסקוויטים שבכוס. מעליהם נשפוך מעט שוקולד מריר מומס ושוב נזליף קצפת לסיום. ניתן לקשט עם מעט פירורי ביסקוויטים, או להוסיף חצי תות בקצה הכוס.

עוגת גלידה עם ביסקוויטים
עיקרון ההכנה לעוגה זו אינו שונה מעוגה אחרת, אך העוגה הזו תוכנס למקפיא בסיום ההכנה שלה, וחשוב להמתין עד שתקפא לגמרי כדי שלא תצא נוזלית. בהתאם לכך, כדאי להכין את העוגה מספיק זמן מראש (אפילו יום או יומיים מראש), כדי לדאוג לכך שתהיה קפואה לגמרי.

ממיסים שוקולד מריר עם חמאה (כמה דקות במיקרוגל יספיקו בהחלט). בקערה נפרדת מקציפים היטב חלבונים עם סוכר, בסוף ההקצפה מוסיפים להם גבינה לבנה ואת השוקולד המומס ומערבבים (אין צורך להשתמש במערבל, עבודה עם כף עץ תספיק בהחלט).

מסדרים בתבנית שכבות של ביסקוויטים (אין צורך לטבול אותם בנוזל לפני הסידור), עליהם יוצקים את הגבינה עם השוקולד, וחוזר חלילה עד לסוף התבנית. בסיום הסידור מכניסים למקפיא (כדאי לסדר מקום מראש) ומחכים להקפאה מלאה של העוגה.

עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח
גם בחג הפסח נוכל להכין עוגת ביסקוויטים בקלות, ולשם כך נשתמש בביסקוויטים לפסח העשויים קמח מצה (כדאי לקנות את הביסקוויטים המרובעים, משום שקל יותר לסדר אותם בתבנית).
בקערה נערבב פודינג וניל עם חלב וסוכר עד שנוצר קרם חלק וללא גושים. לקרם זה נוסיף גבינה לבנה ונכניס למקרר. הקרם צריך להסמיך ולהתקשות מעט. נכין מעט קפה נמס מומס במים רותחים שאליהם נוסיף חלב , כדי לטבול את הביסקוויטים.. חשוב לזכור לטבול את הביסקוויטים לשניות אחדות בלבד שלא יתפוררו. לאחר שהקרם התקשה אפשר להוציא אותו מהמקרר ולהתחיל בסידור העוגה.
מניחים את הביסקוויטים בתבנית, עליהם מורחים שכבה מהקרם וממשיכים כך עד לסוף התבנית. על העוגה נבזוק אבקת קקאו באמצעות מסננת קטנה ,ונכניס למקרר לזמן של כשעתיים.

לסיכום, המתכונים לעוגת ביסקוויטים נראים פשוטים להפליא, זמן ההכנה שלהם לא רב, אך כדאי להכינם מספיק זמן מראש, כדי לאפשר להם את הזמן הנדרש להתקשות במקרר. העוגה תהיה טובה לאכילה גם אם תכינו אותה יום־יומיים מראש. לא לשכוח לפנות במקרר (או במקפיא) מספיק מקום לתבנית העוגה, ולחכות בסבלנות עד שתהיה מוכנה לביס הראשון. בתיאבון.

 

 

תגובות סגורות