מתכון לגלילות חצילים במילוי בשר

מתכון משובח לגלילות חצילים במילוי בשר של השף מיכה כלפה.
מתכון בשרי לארוחת צהרים כמנה עיקרית לצד תוספת ואף כמנה חגיגית לשבת או חג

מצרכים:

2 חצילים רצוי קלים ללא גרעינים
5-6 עגבניות בינוניות מגורדות
4 שיני שום

למילוי:

250 גר בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
בצל מגורד
תפו"א קטן מגורד דק
ביצה
חצי כף מלח
חצי כף פלפל שחור
כפית פפריקה
חצי כף כמון
חצי כף ראס אל חנות

אופן ההכנה:

1. לפרוס את החצילים לפרוסות לא עבות להבריש בשמן ולצרוב על הפלאנצ'ה. להניח בצד.
2. לערבב בקערה את חומרי המילוי ליצור קציצה מאורכת לשים בחלק הרחב של החציל ולגלגל. להניח בצד
3. בסיר לחמם 5 כפות שמן לאדות את השום קצוץ להוסיף תבלינים 2 כפות פפריקה מתוקה, חצי כף צ'ילי גרוס חריף,חצי כף כמון,חצי כף פלפל שחור,חצי כף אריסה
4. לערבב את התבלינים על להבה נמוכה להוסיף את העגבניות המגורדות לתבל במלח להוסיף חצי כוס מים לטעום ולתקן טעמים אם צריך…
5. לסדר את החצילים בסיר להביא לרתיחה, לשפוך מהרוטב על החצילים ולבשל עם מכסה על להבה נמוכה כ 45 דקות. בהצלחה.

 

המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן

 

 

תגובות סגורות