שני מתכונים מעולים של אוזני המן

שני מתכונים מעולים של אוזני המן של השף מיכה כלפה ושל חופית אלמקייס

חשוב לזכור להדק את הקצוות של אוזני ההמן עם חלבון ביצה ולהדק חזק.
ניתן עם מילוי: שוקולד, ממרח חלבה, ממרח תמרים, מחית פרג, ריבות, ממרח לוטוס, ממרח אגוזים ועוד…

מתכון ראשון של השף מיכה כלפה

מצרכים:
600 גרם קמח רגיל מנופה
200 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים
1 שקית אבקת אפיה
400 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
גרדה מחצי לימון
2 כפות מיץ תפוזים
להכין מראש:
שקית זילוף
מיקסר
ניילון נצמד

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המצרכים לבצק אחיד.
2. את הבצק עוטפים בניילון ניצמד ונותנים לו לנוח במקרר כ 5 שעות.
3. בוחרים במילוי הרצוי וממלאים עמו שקית זילוף.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ"מ.
5. קורצים עיגולים מהבצק, שמים מעט מהמילוי שבחרנו במרכז ומקפלים לצורת אוזני המן (כדי שהקצבות ידבקו טוב יותר אפשר להרטיב מעט את הקצבות ולהדביק )
6. מניחים על תבנית עם נייר אפיה , ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שיזהיבו מעט ומיד להוציא אותם, הם כבר יתקשו כשיתקררו.
7. מפזרים מעל אוזני ההמן אבקת סוכר ומגישים.

למילוי שוקולד:
300 גרם שוקולד מרירי
100 גרם שמנת מתוקה
30 מ"ל ברנדי/וויסקי
2 ביצים
2 חלמונים
או ממרח לבחירה (שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים)
אופן ההכנה:
על גבי סיר כפול על אדים (בן מארי) ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה עם ברנדי או וויסקי. מורידים מהאדים, וטורפים פנימה שתי ביצים ושני חלמונים. מאחסנים במקרר כ-24 שעות עד להתייצבות.
אפשר לוותר על הכנת המילוי, ולמלא את אוזני ההמן בכל ממרח קנוי.
למילוי הבצק כדאי להשתמש בשק זילוף חד פעמי. ממלאים את שק הזילוף – אין צורך למלא יותר משליש שק. לאחר מכן גוזרים את הקצה ויוצרים חור בגודל בינוני בשק הזילוף.
מזלפים מעט מילוי על כל עיגול בצק. אין למלא יתר על המידה אחרת לא יהיה ניתן לסגור את הכיסון

למלית פרג :
120 מ"ל חלב
25 גרם חמאה
1 כפית דבש
150 גרם סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
130 גרם פרג טחון טרי
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון קליפה מגוררת
1 חלבון
מכינים את המלית:
1. מחממים חלב עם חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה.
2. מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות

 

ועוד מתכון והפעם של חופית אלמקייס

אזני המן במילוי פרג

המצרכים לבצק:
200 ג"ר חמאה
1/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חלמון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמנת חמוצה כ- 1/2 גביע
שתיים וחצי כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית גרד לימון
קורט מלח

המצרכים למלית הפרג:
100 ג"ר פרג טחון
3/4 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
כף דבש
כף קורנפלור
כפית גרד לימון
כף חמאה
1/4 כוס אגוזי מלך מרוסקי

הכנת הבצק:
מעבדים את החמאה, סוכר,חלמון ביצה וסוכר וניל.
מוסיפים שמנת, מיץ לימון, גרד לימון ולבסוף את הקמח
מאחדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

הכנת מלית הפרג:
מניחים בסיר את הפרג, חלב, סוכר וקורנפלור.
מבשלים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.
מורידים מהאש ומשלבים חמאה וגרד לימון
לאחר שהמלית מתקררת מוסיפים את הדבש והאגוזים.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים כפית של המלית במרכז כל עיגול.
מקפלים למשולש לא הדוק ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים לאפייה לחום של 170-160 מעלות לכ- 1/2 שעה.
לא לחמם תנור לפני האפיה .
מקררים ומפדרים באבקת סוכר.

 

המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה וחופית אלמקייס
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן

 

 

תגובות סגורות