כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

איך נערכים לתקופה שלאחר הלידה?

כולן תמיד מדברות על ההריון שלהן, מתארות את תופעותיו חודש בחודשו, משוות סיפורי גבורה של לידות ומתפעלות ממתיקותו של התינוק. גם ספרי ההריון מתארים במדויק את התפתחות העובר ברחם, מציעים שיטות לטיפול בצרבת, בחילות או בצקות ברגליים ומפרטים תנוחות להקלה על הצירים, אך כמעט ולא מדברים על התופעות שלאחר הלידה ואיך מתמודדים איתן. רצינו לשתף אתכן בכמה טיפים לטיפול בתופעות שלאחר הלידה.
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

לא הכינו אותך לדליפת שתן

נשים רבות סובלות מתופעה של בריחת שתן בהריון. כדאי לדעת שתופעה זו של בריחת שתן עשויה להמשיך גם לאחר הלידה, בעיקר בימים ובשבועות מיד אחריה. תהליך זה מתרחש כיוון שרצפת האגן הייתה שותפה פעילה בלידה ואיבדה מעט את גמישותה. ככל שהגוף יחזור לעצמו, גם רצפת האגן תתאושש, אך כדי לזרז את התהליך ולעזור לה להתחזק, ניתן לבצע בנוחות הביתית תרגילי קיגל. הם אינם דורשים מאמץ רב וניתן לבצע אותם בכל מקום ואף אחד לא ידע על כך.

מתמודדים עם דימום

מיד לאחר הלידה יחל דימום אשר בימים הראשונים הוא יהיה חזק, צבעו אדום ולעיתים יפיעו גם קרישי דם.
זהו דימום רגיל לתקופת משכב הלידה, שכמותו ואורכו משתנה אצל כל אחת. הדימום ילך ויפחת במהלך ששת שבועות משכב לידה עד שיפסק. כמו שכמות הדימום משתנה כך גם צבעו של הדימום ישתנה ויהפוך להפרשה שצבעה פחות אדום ויותר חום (הדבר מעיד על דם ישן יותר), לאחר זמן היא תהפוך צהבהבה, אחר כך לבנה עד שההפרשה תפסק לגמרי.

שימי לב! אלה המקרים בהם כדאי לפנות ליעוץ רפואי:
במקרים בהם ההפרשה נשארת לאורך זמן דמית ואדומה.
אם ההפרשה מופיעה בכמות מוגברת וחריגה או מתלווה לה ריח רע.
לאחר תקופה ההפרשה חוזרת להיות אדומה ודמית.
בכל מקרה של עלייה בחום הגוף.

שכחו לספר לך על דכדוך ועצבות

כרגע ילדת ואת אמורה להיות מאושרת, אך נופלת עליך תחושת עצבות ודכדוך שאינה מתיישבת עם תחושת האושר שאת אמורה להרגיש, כביכול. חשוב לדעת שמצב זה של דכדוך לאחר לידה הוא נורמלי ומתרחש אצל נשים רבות. תחושה זו אמורה לחלוף לאחר כמה שבועות עד חודשיים, ואם היא נמשכת יותר או מעמיקה ומחריפה – כדאי לפנות לאיש מקצוע. עם זאת, אין סיבה להישאר עם התחושה הזו לבד ולא להיעזר בחברה טובה, בן הזוג, אימא או אחות. כל מי שאת מרגישה בנוח לשוחח איתו, יכול לעזור לך להתגבר על תחושת העצבות ובעיקר להרגיש שאת לא לבד.

תתפלאי, אבל אפשר לסבול מעצירות גם לאחר הלידה

עצירות בהריון היא תופעה מוכרת וידועה שניתן לטפל בה לרוב עם כוס מים רותחים שהושרו בהם שזיפים מיובשים לכמה שעות. כדאי לדעת שעצירות יכולה להימשך גם לאחר הלידה והיא נגרמת עקב לחיצות הלידה המאומצות. זה לא מצב נעים, אך ניתן לטפל בו בדרך זהה. בנוסף, חשוב להקפיד לשתות הרבה נוזלים ולאכול מאכלים העשירים בסיבים תזונתיים. שני אלו יעזרו ליציאות רכות, כך שלא יעשה מאמץ נוסף שימשיך לפגוע בתפקוד המעיים.

תקופה של נשירת שיער

בזמן ההריון הגוף פרח, השיער גדל והתעבה וזה היה נהדר. כמה חודשים אחרי הלידה נראה כי השיער מתחיל לנשור ועולה התחושה שהנשירה אינה טבעית, וכי כמויות השיער הנושרות הן גדולות יחסית. מצב זה נגרם עקב חוסר האיזון ההורמונלי במהלך ההריון והלידה והצורך של הגוף לחזור לאיזון כמקודם. זהו מצב טבעי והוא חולף עד שנה לאחר הלידה. אם את מרגישה שהנשירה לא פסקה גם לאחר שנה או יותר, תוכלי לגשת לרופא למעקב.

אוי.. אוי.. אוי.. טחורים

אחת מתופעות הלידה ומהלחיצות האינטנסיביות שלה היא הטחורים שיכולים להופיע מיד בתום הלידה. זו תחושה לא נעימה וכואבת. סביר שהיא תחלוף, אך עד אז היא מגבילה את הפעילות והתנועה. אחת השיטות לטיפול הוא לקחת פד עבה (מהסוג שמחלקים בבית החולים), לטבול אותו במים ולהקפיא. את הפד הקפוא מניחים על הטחורים והקור עוזר להתכווצותם.

תופעות רבות לאחר לידה מוכרות, מדוברות ואף מטופלות בבית החולים, כמו כאבי התכווצות הרחם המטופלים בכדורים לשיכוך כאבים או המשך הדימום כמה ימים לאחר לידה. בריחת שתן, נשירת שיער, כאבי הנקה, אובדן חשק לקיום יחסי מין ועוד מגוון תופעות אחרות אינן מדוברות מספיק. חשוב לזכור שהמצב הוא זמני ויחלוף. את גם יכולה להתנחם בכך שאת אותן תופעות נשים רבות לפניך. כמו כן, תמיד כדאי להתייעץ ולשאול כדי לקבל מענה ולא להרגיש בודדה.

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן